Τα καλύτερα μπαρ για «μαύρες» μουσικές στην Αθήνα

Επιστρέφουμε στις ρίζες και απολαμβάνουμε όλη τη γκάμα της «μαύρης» μουσικής σε αγαπημένα μπαράκια στην Αθήνα.
Τα καλύτερα μπαρ για «μαύρες» μουσικές στην Αθήνα
Μπορεί να σας φανεί παράξενο, όμως η πλειοψηφία των μουσικών που ακούμε (και χορεύουμε) σήμερα πηγάζει από τη λεγόμενη «μαύρη» μουσική ήτοι ρυθμοί και μελωδίες με αφροαμερικάνικες ρίζες.

Ενδεικτικά, τα δημοφιλέστερα παρακλάδια της μουσικής αυτής είναι μεταξύ άλλων τα blues, η jazz, η soul, η reggae και το hip hop.

Και ευτυχώς για τους φαν, μπαράκια στην Αθήνα που τα τιμούν δεόντως υπάρχουν – είτε με dj sets είτε με κεφάτα live.

Ιδού τα αγαπημένα μας.

Four Twenty break bar
Αιόλου 57

Το μικρούλι αυτό μπαράκι έχει σινεφίλ αναφορές (μεταξύ των οποίων το λυντς-ικό Lost Highway), έναν εντυπωσιακά φωτισμένο πέτρινο τοίχο, πολλά καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και «ποιοτικά» decks τα οποία βγάζουν μουσικές από afro jazz, soul και dub, μέχρι hip hop και reggae. Δείτε εδώ τα προσεχή μουσικά events. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 6€ για το απλό ποτό και τα 8€ για τα κοκτέιλ. 

Afrikana
Ιεροφαντών 13, Κεραμεικός

Μουσικές, χρώματα και εικόνες της Αφρικής σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ στο Γκάζι, από το οποίο παρελαύνει σε καθημερινή βάση η ελίτ της τζαζ και της funk soul μουσικής σκηνής επί σκηνής. Η Αφρικάνα φιλοξενεί από την Τρίτη ως την Κυριακή (από τις 19.30 ως τα ξημερώματα) φοβερές live βραδιές, που προθερμαίνονται με ωραία jazz, afro, soul και funk DJ sets. Δείτε τις μπάντες που παίζουν αυτόν τον μήνα στο μαγαζί εδώ. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μαύρος Γάτος
Κωλέττη 40-42, Εξάρχεια

Η άνετη, μεγάλη μπάρα του και η σούπερ μουσικές του αποτελούν σταθερά τους δύο καλύτερους λόγους για να έρθουμε εδώ. Επιπλέον επιχείρημα και τα ποτά του που είναι καθαρά και φτηνά (από 6€). Σε καθημερινή βάση διαφορετικοί Djs επιλέγουν αγαπημένα ακούσματα, με σημείο αναφοράς πάντα τις μαύρες μουσικές.

Santa Botella
Πανόρμου 115Α

H διώροφη «Αγία Μπουκάλα» της Πανόρμου ενώνει εδώ και χρόνια νεαροπαρέες κάτω από τους ανεβαστικούς ήχους της που παίζουν με Hip Hop, Funk, Soul, Jazz, Rock, Latin και Reggae –Dub μελωδίες. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ τα καλοκαίρια η φροντισμένη ταράτσα ανοίγει και η διάθεση ανεβαίνει στα… ουράνια.

Ale Blues
Πλατεία Καρύτση 10

Από την Κυψέλη που πρωτοάνοιξε ως “Blues” μέχρι την πλατεία Καρύτση όπου μετακόμισε προ τεσσάρων ετών, το Ale Blues συνεχίζει να αγαπά τα blues/funk και ροκ ακούσματα και μας υποδέχεται στο vintage εσωτερικό του για ωραίες «μαύρες» μουσικές, αλλά και ροκ ακούσματα που περνούν από έντεχνο και ποπ συγκεκριμένες ημέρες του μήνα. Σημειώστε πως για όλον τον μήνα, το Ale Blues κερνά με δύο ποτήρια κρασί (5€ έκαστο) ένα συνοδευτικό πιάτο με σνακ. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Corner Stories
Πατησίων 337, Πατήσια

All day στέκι, με ρομαντική και παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα και μωσαϊκό στο πάτωμα, το συμπαθέστατο αυτό μπαράκι στο ισόγειο μας διατηρητέας πολυκατοικίας του ’60, παίζει αγαπημένες jazz και bossa nova μελωδίες τις καθημερινές, με τα Σαββατοκύριακα να κινούνται σε πιο groovy και latin ρυθμούς. Ο κατάλογος του αλκοόλ επιδεικνύει ιδιαίτερη αδυναμία στις ετικέτες κρασιών (4-5€ το ποτήρι), επιλογή που επιβάλλει και το ιδιαίτερα ρομαντικό σκηνικό.

Πραξιτέλους Bar
Πραξιτέλους 33, Κέντρο

Το μπαράκι – σήμα κατατεθέν στην εναλλακτική οδό της Αθήνας, με τη φωτεινή του επιγραφή να δίνει χρώμα στη νύχτα, το Πραξιτέλους μπλέκει μοναδικά «μαύρες» μουσικές και φτιάχνει soul/funk/hip hop χαρμάνια τα οποία ηχούν άψογα στα αυτιά μας. Ό,τι πρέπει για κουβέντα συνοδεία καθαρών ποτών. Το ποτό κοστίζει 6€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v