Πού θα πιεις τον καλύτερο espresso στην Αθήνα;

Specialty καφέδες, αρωματικά χαρμάνια και μεράκι στο cupping απο δεξιοτέχνες baristi σε καφέ της Αθήνας για κορυφαίο espresso.
Πού θα πιεις τον καλύτερο espresso στην Αθήνα;
Warehouse
Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια

Στην εναλλακτική γειτονιά των Εξαρχείων το άκαπνο warehouse εκτός από κρασί σε ποτήρι και γευστικά σνακ σερβίρει ωραιότατες ποικιλίες espresso από την εταιρεία Wise Cup of Coffee Roasters, οι οποίες καβουρδίζονται στην εντέλεια και προέρχονται από την Κολομβία. Εξίσου “δυνατός” και ο καφές φίλτρου.

Taf Coffee
Εμμ. Μπενάκη 7-9

Στο λιλιπούτιο αυτό καφέ, με το όμορφο πατάρι, οι baristas ετοιμάζουν για εσάς ωραιότατους espresso από διαλεγμένες ποικιλίες. Πιστή στη φιλοσοφία του specialty coffee, η ομώνυμη εταιρεία αγοράζει απευθείας καφέ από φάρμες στην Κόστα Ρίκα, στον Παναµά, στην Κολοµβία, στη Βραζιλία, στο Ελ Σαλβαδόρ, στην Ονδούρα, στη Ρουάντα, στην Κένυα και στην Αιθιοπία.

Tailor Made
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2

Εκτός από Cocktail Bar συστήνεται και ως Micro-roastery ήτοι καβουρδίζει τους καφέδες που παίρνει απευθείας από φάρμες και τους σερβίρει με διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης για να απολαύσουμε όλη τη γοητεία τους. Αυτήν την περίοδο σερβίρει μπλεντ από Αιθιοποία και Βραζιλία.

Kudu Coffee Roasters
Βουτάδων 28, Γκάζι

Στην καρδιά του Κεραμεικού, το Kudu καβουρδίζει τους καφέδες του σε έναν μοντέρνο πολυχώρο όπου φιλοξενούνται σεμινάρια καφέ και οι δημιουργίες βγάζουν αρώματα από χαρμάνια Κολομβίας, Αιθιοπίας και Κένυας. Ή ό,τι άλλο προκύψει ανάλογα την περίοδο.

Kaya
Βουλής 7

Καφέ στα ιταλικά πρότυπα – ήτοι “στα όρθια” - σερβίρει το λιλιπούτειο Kaya στη Στοά Μπολάνη. Ο παμφθηνος εσπρέσσο του (0,80€) φτιάχνεται από ποικιλίες της Κεντρικής Αμερικής, της Ινδονησίας, της Ινδίας και της Παπούα που αλλάζουν από βδομάδα σε βδομάδα, αλλά και από το house blend του που παραμένει σταθερό.

Yellow
Λουκά Μπέλλου 14, Πανόρμου

Σε αυτό το συμπαθέστατο στέκι για διάβασμα και καφεδάκι, οι καφέδες είναι από την Redd και το βασικό τους blend προέρχεται από την μείξη τριών χωρών (Βραζιλία, Παπούα και Κολομβία). Εδώ θα βρείτε και μονοποικιλιακούς που αλλάζουν συνήθως κάθε μήνα, όπως και εξαιρετικό cold brew.

Δυο γουλιές, δυο μπουκιές
Δραγατσανίου 8

Στον άκαπνο χώρο του πέρα από... τσικουδιές που θα σας κεράσουν οι συμπαθέστατοι ιδιοκτήτες θα δοκιμάσετε εξαιρετικό espresso με ποικιλίες απο Κόστα Ρίκα και Αιθιοπία, οι οποίες αλλάζουν συχνά και δίνουν χαρμάνια που γεμίζουν τον χώρο αρώματα σοκολάτας, φρούτων και ξηρών καρπών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v