Ωραία μέρη για να αράξετε με βιβλίο στην Αθήνα

Οκτώ μέρη στην Αθήνα, από το κέντρο ως τα παράλιά της, για να αράξετε με ένα καλό βιβλίο αυτό το καλοκαίρι.
Ωραία μέρη για να αράξετε με βιβλίο στην Αθήνα
Στην φύση με σάουντρακ τα τζιτζίκια; Σε μια παραλία με διαλείμματα για βουτιές; Ή στη δροσιά ενός café, συνοδεία παγωμένου φρέντο; Ό,τι και να διαλέξετε, το σίγουρο είναι ότι σε κάποιο από τα παρακάτω μέρη θα βρείτε το ιδανικό σκηνικό για να αράξετε και να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο αυτό το καλοκαίρι.

Οι καλύτερες «φυσικές» γωνιές

Στην Πνύκα
Ανηφορίστε τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, μέχρι να φτάσετε στην οδό Πνύκας και να εντοπίσετε σ’ αυτή την είσοδο για τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο. Πρόκειται για τον λόφο των αρχαίων αθηναίων ρητόρων, που πλέον είναι καλυμμένος με γρασίδι, έχει άφθονα δέντρα για σκιά και αρκετή ησυχία για να αφοσιωθείτε στην ανάγνωση.



Στον Εθνικό Κήπο
Από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου, τα μονοπάτια και τα πράσινα μίνι-ξέφωτα του Κήπου των Κήπων της Αθήνας είναι στη διάθεσή μας, στο πιο-κέντρο-δεν-γίνεται σημείο της πόλης. Το καφενεδάκι του Εθνικού Κήπου δεν λειτουργεί, επομένως φροντίστε να πάρετε από το Σύνταγμα όλα τα απαραίτητα εφόδια – καφεδάκι, νερό ή και κάτι να τσιμπήσετε.

Στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Πολιτιστικού Ιδρύματος Σ. Νιάρχος φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό λοφάκι στο εντυπωσιακό συγκρότημα του φαληρικού δέλτα. Εκεί, στην όμορφα διαμορφωμένη με μεσογειακά φυτά, μυρωδικά και δεντράκια έκταση, αράζουμε από το πρωί για ησυχία. Το απόγευμα δεν αποκλείεται να πετύχετε εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, αλλά αν θέλετε την ησυχία σας, υπάρχει λύση: Ο υπέροχος χώρος της Νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης, στον οποίο λειτουργεί αναγνωστήριο ως αργά το βράδυ.



Στην παραλία
Σε όποια παραλία προτιμάτε: Στον Άλιμο ή τη Γλυφάδα, αν δεν θέλετε να πάτε πολύ μακριά ή να φτάσετε με ένα απλό τραμ. Στο ΚΑΠΕ, αν θέλετε τα καλύτερα νερά των αττικών ακτών του Σαρωνικού για να βουτάτε κάθε τόσο. Στην Ανατολική Αττική ή στον Κορινθιακό, αν θέλετε περισσότερη αίσθηση εκδρομής ή σε οργανωμένες πλαζ ανά την Αττική αν θέλετε εγγυημένη σκιά, καφεδάκια και τσιμπολογήματα. Δείτε μερικές από τις καλύτερες παραλίες εδώ

…Και τα καλύτερα café για διάβασμα

Στο Booktalks 
Αρτέμιδος 47, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109802520
Είναι βιβλιοπωλείο, είναι και café, και είναι γλυκύτατο και άκρως ατμοσφαιρικό. Στο Booktalks αγοράζουμε καινούρια και μεταχειρισμένα βιβλία σε καλές τιμές, πετυχαίνουμε λογοτεχνικές εκδηλώσεις και αράζουμε για καφεδάκι που έρχεται με έκπτωση, αν αγοράσουμε κάποιο βιβλίο.



Στο Little Tree
Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9243762
Little Tree Books & Coffee είναι το πλήρες όνομά του, και μας προσφέρει ακριβώς αυτό, ένα φιλόξενο μέρος για να απολαύσουμε ένα καλό βιβλίο και έναν καλό καφέ. Βρίσκεται στη γειτονιά του Μακρυγιάννη, μια ανάσα από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου και είναι μια άκρως χαριτωμένη γωνιά με ρετρό διακοσμητικά στοιχεία και πολύ «σπιτική» ατμόσφαιρα.

Στη Ρότα
Σόλωνος 124, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1033
Το αρτιστίκ café του Πολυχώρου των Εκδόσεων Άγκυρα έχει μια μικρή, υπέροχη αυλίτσα, κρυμμένη κάπου στα Εξάρχεια. Εδώ, καθόμαστε με το βιβλίο μας, παραγγέλνουμε καφέ και άλλα δροσιστικά ροφήματα και τσιμπολογήματα, ενώ αν καθίσουμε ως το βράδυ, δεν αποκλείεται να πετύχουμε και κάποιο ατμοσφαιρικό live με αγαπημένους έλληνες ερμηνευτές και μουσικούς.



Στην βεράντα του Poems&Crimes
Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ: 2103228839
Μέσα, σχεδόν μυρίζεις το τυπωμένο χαρτί από τον χώρο του τυπωτηρίου των εκδόσεων Γαβριηλίδη. Έξω, στην πίσω βεράντα με την άκρως urban αλλά και πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα, αράζεις στα μαρμάρινα τραπεζάκια και τις άνετες πολυθρονίτσες και ξεχνιέσαι… μέχρι να τελειώσει το βιβλίο που διαβάζεις. Ιδανική παρέα, οι παγωμένες σπιτικές λεμονάδες και τα σαντουιτσάκια του μενού. Σημειώστε ότι ως τον Σεπτέμβριο, θα λειτουργεί ως τις 17.00.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v