ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Μαγική νυχτερινή ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής καλεί μικρούς και μεγάλους σε μια διαφορετική ξενάγηση στα μυστικά του Μουσείου της Ακρόπολης την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Μαγική νυχτερινή ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ήταν η Ακρόπολη πάντα το θρησκευτικό κέντρο της Αθήνας; Ήταν από την αρχή ο Παρθενώνας ο κύριος ναός στην Ακρόπολη; Ποια η σχέση των «γραφέων» της Ακρόπολης με τα Ομηρικά έπη; Πού βρίσκεται η έβδομη Καρυάτιδα;

Σε αυτά και ακόμα περισσότερα ερωτήματα θα δώσει απάντηση η νυχτερινή ξενάγηση που ετοιμάζει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα, με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής, οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν ως το Μουσείο της Ακρόπολης, σε μια βραδινή βόλτα, κατά την οποία θα απολαύσουν το θέαμα του φωτισμένου μουσείου και του ιερού βράχου.

Η περιήγηση μάς καλεί να ανακαλύψουμε τα μυστικά και τα λιγότερα γνωστά αντικείμενα του Μουσείου της Ακρόπολης, να τα δούμε με διαφορετική ματιά και να μάθουμε ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Η βόλτα προγραμματίζεται για την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 19.30 με αφετηρία στο 23 της οδού Τριπόδων στην Πλάκα, θα έχει διάρκεια 2 ώρες, ενώ το κόστος της ξενάγησης είναι 10€ ανά άτομο ή 5€ για τα παιδιά ως 15 ετών (με τη συνοδεία ενηλίκου). Το εισιτήριο εισόδου στο μουσείο της Ακρόπολης στοιχίζει 5€ (ολόκληρο), 3€ (μειωμένο) και είναι δωρεάν για ανέργους ή φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, καλέστε στο 2103250341.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Κάθε άνθρωπος της δράσης είναι άνθρωπος με όνειρα."

James Gibbons Huneker, Αμερικανός κριτικός

  • 1703 - Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα της Ρωσίας.
    1905 - Ο ρωσικός στόλος καταστρέφεται από τον ιαπωνικό στην Ναυμαχία της Τσουσίμα.
    1942 - Δολοφονείται από Τσέχους αντιστασιακούς στην Πράγα ο Ράινχαρντ Χάιντριχ, υψηλόβαθμο στέλεχος των SS.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2