10 καλοί λόγοι για να πας Θησείο

Βόλτες με (αρχαία) ιστορία, πράσινοι λόφοι, ρομαντικές περατζάδες, κοψίδια και άλλοι καλοί λόγοι για να βάλεις πλώρη για Θησείο.
10 καλοί λόγοι για να πας Θησείο
Έχει "φάτσα" την Ακρόπολη. Αυτός θα ήταν από μόνος του λόγος για να κατηφορίσουμε στα δρομάκια (και πεζοδρόμους) του Θησείου, όμως δεν είναι μόνο αυτός.

Το Θησείο μας προσφέρει πολλά, πάρα πολλά ακόμα. Όπως τα παρακάτω.

Η Αποστόλου Παύλου

Μακράν ένας από τους ωραιότερους – και ρομαντικότερους βεβαίως βεβαίως – πεζοδρόμους της πόλης. Η Ακρόπολη παρούσα σε κάθε βλέμμα, οι πλανόδιοι να δίνουν την απαραίτητη γραφικότητα και ένα ζωντανό «παζάρι» να οδηγεί και σε έναν από τους ωραιότερους λόφους που ακούει στο όνομα…

Πνύκα!

Εκεί όπου δέσποζε το βήμα της Εκκλησίας του Δήμου, καθώς και κτίσματα όπως το Ιερό Διός Υψίστου και το Ηλιοσκόπιο του Μέτωνα, εκτείνονται σήμερα βράχια και καταπράσινες εκτάσεις ο, τι πρέπει για πικ νικ, παιχνίδι με τα πιτσιρίκια ή βόλτες με τον τετράποδο φίλο. Με λίγο επιπλέον περπάτημα στα βόρεια του λόφου, θα φτάσετε και στο…

Αστεροσκοπείο

Πέρα από υπέροχη θέα, το Αστεροσκοπείο του Θησείου μας ανεβάζει στα… άστρα μέσα από ξεναγήσεις που διοργανώνει συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε μήνα. Δείτε τις προσεχείς εδώ.

Ο Ναός του Ηφαίστου

Γνωστός ως… Θησείο, είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους ναούς του αρχαίου κόσμου. Χρονολογείται από τον 5ο, τον «χρυσό» αιώνα του Περικλή, και είναι από κοντά απλά πανέμορφος.

Το Σινέ Θησείον

Είναι το θερινό που ανοίγει κάθε χρόνο πρώτο το χορό, είναι ένα από τα ομορφότερα σινεμά του κόσμου (κατά το CNN) και προσφέρει σούπερ θέα Ακρόπολη από τις θέσεις που είναι πίσω και αριστερά. Α, και ωραιότατο σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Το Μουσείο Ηρακλειδών

Το νεοκλασσικό του κτίριο ξεχωρίζει στην Αποστόλου Παύλου (και στην Ηρακλειδών) και το πλήθος των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για μικρούς και μεγάλους είναι πραγματικά εντυπωσιακό: σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες, καλοκαιρινά camps και πληθώρα εκθέσεων συνθέτουν τον επιμορφωτικό του χαρακτήρα.

Τα café με θέα Ακρόπολη

Είναι πολλά, κάποια λιγότερο άλλα περισσότερο πολυπληθή, όμως όλα προσφέρουν απλόχερα θέα στον Ιερό Βράχο και τα τραπεζάκια τους αποτελούν το ιδανικό μέρος για να ξαποστάσουμε στον ίσκιο και να απολαύσουμε καφέ μετά… Ακρόπολης.

Τα κοψίδια

Μας αρέσουν, τα τιμάμε σε κάθε αφορμή, και τα απολαμβάνουμε όπως πρέπει σε παραδοσιακά ταβερνεία όπως το Στέκι του Ηλία – σε δύο διευθύνσεις – στην αυλή, κάτω από τις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων.

Το brunch το αγαπημένο

Μπήκε στα πρωινά μας σαν σάλτσα ολαντέζ πάνω σε αυγά μπένεντικτ, και μπορούμε να το τιμήσουμε δεόντως σε διευθύνσεις όπως το Underdog. Λαχταριστά pancakes, αυγά μάτια με μπέικον και ψωμάκι, ομελέτα με λουκάνικα και ένα σωρό ακόμα «πρωινά» εδέσματα απολαμβάνονται ιδανικά στην αυλή του.

Και τα μπαράκια του

Το Chocolat με την σούπερ θέα Ακρόπολη και τα ωραία κρασιά του, το έθνικ Sowl στην Ηρακλειδών με τα premium αποστάγματα, την υπέροχη αυλή και τα ωραιότατα κοκτέιλ του και το συνεργατικό καφενείο 6 με τα φθηνά ποτά και τον εναλλακτικό του χαρακτήρα είναι τρεις καλές αφορμές για μπαρότσαρκα.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v