Τα καλύτερα στέκια του Βοτανικού

Εννέα από τις κορυφαίες διευθύνσεις στον Βοτανικό για καφέ, ποτό, ρακές, ελληνικά μεζεδάκια και δροσιστικά κοκτέιλ.
Τα καλύτερα στέκια του Βοτανικού
Καινούριες αυλές, θρυλικά οινομαγειρεία, μοντέρνες μπάρες, κοκτέιλ μετά ροκ μουσικής και ρακάδικα μετά ζωντανών ρεμπέτικων. Η γειτονιά του Βοτανικού έχει στέκια για κάθε γούστο και ανακαλύπτουμε τα καλύτερα σε εννιά στάσεις στην περιοχή.

Laika 
Πέλλης 30, τηλ: 21 5501 3801

Συνοικιακό στέκι για όλες τις ώρες, το bar resto της Laika έχει «χειροποίητη», σπιτική αίσθηση και πολυσυλλεκτική αισθητική: Ξύλινη μπάρα και μαρμάρινα τραπεζάκια καφενείου μέσα, λίγα σιδερένια τραπεζάκια για ανοιξιάτικο άραγμα έξω, πουά και καρό τραπεζομάντιλα, όμορφα σερβίτσια, εναλλακτικές darkwave μουσικές, μπύρες και φθηνά ποτά αλλά και ένα μενού με νόστιμα μεζεδάκια για όλες τις ώρες. Εδώ θα δοκιμάσετε από λαχματζούν και πανσετάκια μέχρι ελληνικά τυριά και μαρινάτο γαύρο. Υπολογίστε περί τα 10-12€ για ποτό και τσιμπολόγημα.

Θεσσαλοί 
Μελενίκου 2, τηλ. 213 0222335
Σταθερή αξία εδώ και χρόνια, ο καφενές του Θεσσαλού είναι ένας χώρος «απ’ τα παλιά», που σερβίρει πατροπαράδοτο καφεδάκι από νωρίς και συνεχίζει με τσίπουρο και μεζέδες θεσσαλικών συνεταιρισμών, που δεν θα σας στοιχίσουν, μαζί με τα απαραίτητα αποστάγματα, πάνω από 10-12€ το άτομο. Δεν αποκλείεται να πετύχετε ζωντανές μουσικές βραδιές με ελληνικό (και όχι μόνο) χρώμα.

Εις το παυσίλυπον
Κορυτσάς 19 και Μελενίκου, τηλ: 21 1409 4469

Σπιτικό τσίπουρο, μπύρα, παλιά ρεμπέτικη μουσική (τις Κυριακές συνήθως ζωντανή), καλή παρέα και τίμια μεζεδάκια είναι τα συστατικά της συνταγής αυτού του νέου αγαπημένου μεζεδοπωλείου στον Βοτανικό. Το φαγητό μαγειρεύει ο ιδιοκτήτης, ο Φάνης, με μεράκι και φρέσκα υλικά από την αγορά της περιοχής – δοκιμάστε τα χειροποίητα μπιφτεκάκια, τις σκορδάτες πατατούλες και την δυνατή τυροκαυτερή. Ο χώρος είναι λιτός, βιομηχανικός, αλλά παρεΐστικος και οι τιμές κυμαίνονται στα 10-15€ με τσίπουρο ή κρασί.

Cabrio
Καστοριάς 34, τηλ: 21 0348 0010

Το μπαράκι του πολυχώρου της Αθηναΐδας έχει φανατικό κοινό εδώ και χρόνια και φημίζεται για τις δυνατές βραδιές και τα πάρτι του αλλά και το ωραιότατο φαγητό του, στον στιλάτο, μοντέρνο και άκρως βιομηχανικό χώρο του. Το μενού είναι μεσογειακό με αμερικανικές και ιταλικές πινελιές, οι μουσικές εξωτικές, σε ρυθμούς λάτιν και jazz funk, ενώ από τα κοκτέιλ, δε θα σας απογοητεύσουν καθόλου τα apple martini και τα fun mojito.

La soiree de Votanique 
Καστοριάς 37, τηλ: 2103471401

Ο εσωτερικός του, ροκ χώρος είναι ό,τι πρέπει για τα χειμωνιάτικα ποτάκια μας, αλλά το καλοκαίρι επιλέγουμε την πίσω πολύχρωμη αυλή, απολαμβάνουμε ροκ μουσικές σε χαλαρή διάθεση μαζί με πρωτότυπα κοκτέιλ (δοκιμάστε το Baby Jane οπωσδήποτε), ενώ δε λέμε όχι και στις γεύσεις του Soiree. Μάλιστα, πλέον το μαγαζί απέκτησε… ξεχωριστή κουζίνα με το όνομα «Ο ωραίος Βοτανικός», που σερβίρει κρεατοφαγικές αλλά και χορτοφαγικές επιλογές – υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο για αλκοόλ και τσιμπολόγημα.

Θα σε κάνω Βασίλισσα
Βέροιας 13 και Ιερά Οδός, τηλ: 2103459299

Ο άκρως στιλάτος και ατμοσφαιρικός εσωτερικός του χώρος μας κέρδισε τον περασμένο χειμώνα, αλλά τώρα ήρθε η σειρά της αυλίτσας που «έστησε» στη σκιά της Ιεράς Οδού. Πρόκειται για ένα wine-whiskey bar με τζαζ ψυχή και αριστοκρατικό αέρα, ενώ δεν λείπουν και τα προσεγμένα πιάτα μεσογειακής κουζίνας και ντελικατέσεν πιάτα, αν πεινάσετε. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο για φαγητό και κρασί.

Λελούδας 
Σαλαμίνος 8, τηλ: 210 3464167
Καλτ γωνιά από τις λίγες, η ιστορική ταβέρνα του Λελούδα μοιάζει να έμεινε στη δεκαετία του ’50, κρυμμένη ανάμεσα σε παλιά εργοστάσια και φορτηγά. Παρέα με τους φορτηγατζήδες αλλά και… κουλτουρόφατσες, θα αράξετε στα τραπεζάκια για να δοκιμάσετε μαγειρευτά και πιάτα ψαρικών, συνοδεία ωραίου κρασιού – υπολογίστε περί τα 10-15€.

Μπιέλα
Κορυτσάς 14, τηλ: 21 0345 6110

Ένα μικρό ρακάδικο με ανοιχτή κουζίνα και άκρως κεφάτη διάθεση απλώνει τραπεζάκια με πολύχρωμες καρέκλες εντός, εκτός και… στο πατάρι του, για να μας χορτάσει ελληνικές γεύσεις. Μαζί με το τσίπουρο και την κρητική ρακή, απολαμβάνουμε μακαρονοσαλάτες, θαλασσινούς μεζέδες, μπιφτεκάκια με ροκφόρ, χειροποίητα κεμπάπ, φάβα, και σιγοτραγουδάμε μαζί με τα έντεχνα και λαϊκά σχήματα που ανεβαίνουν κάθε τόσο στη «σκηνή» της Μπιέλας. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10-15€ το άτομο.

Ρόδα
Καδμείας 50, τηλ: 2103421566

Από τα παλαιότερα μαγειρεία του Βοτανικού, η Ρόδα μας υποδέχεται στον όμορφο, ανεπιτήδευτα ρετρό χώρο της, με την μεγάλη ρόδα στην είσοδο και τα κρασοβάρελα στο βάθος, για να μας φιλέψει καλό μαγειρευτό φαγάκι. Μπριάμ, γιουβέτσι, σούπες, φουρνιστό κοτόπουλο με φασκόμηλο, κοκκινιστό μοσχαράκι, μακαρονάδες και μελωμένες πατάτες φούρνου είναι μερικά από όσα ξεφουρνίζονται εδώ και μας χορταίνουν με 10-12€, συνοδεία κρασιού. Η Ρόδα εξυπηρετεί ως τις 6 το απόγευμα κάθε μέρα εκτός Κυριακής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v