Υπέροχα μπαράκια για κοκτέιλ στην αυλή

Σούπερ μπαράκια μας υποδέχονται σε δροσερές αυλές για να μας σερβίρουν ωραιότατα κοκτέιλ και να φέρουν το καλοκαίρι... νωρίτερα.
Υπέροχα μπαράκια για κοκτέιλ στην αυλή
Το καλοκαίρι αχνοφαίνεται στον ορίζοντα όμως εμείς θέλουμε να το φέρουμε στη ζωή μας μερικούς μήνες αρχύτερα.

Πώς θα τα καταφέρουμε;

Ξεπορτίζονας σε μπαράκια με κήπους, αυλές και νησιώτικο feeling τα οποία σερβίρουν δροσερά κοκτέιλ και εξίσου «δροσερές» μουσικές.

PigOut
Πλ. Αγίου Δημητρίου 13, Κηφισιά, τηλ.: 210 8088866

Ένα κηφισιώτικο νεοκλασικό του 1902 στεγάζει το πανέμορφο, αεράτο PigOut που παντρεύει τα αριστουργηματικά κοκτέιλ του με την πολυεθνική κουζίνα και προσφέρει απλόχερα δροσιά στην όμορφη αυλή του. Ξεχωρίζουμε το Dark Fashioned, με ουίσκι Johnnie Walker Gold Label, σπιτικό σιρόπι μαύρης μπύρας, καπνό και σοκολατένια bitters. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€.

Ο Παλιάτσος 
Λάμπη Σουβαλιώτη και Πλ. Αγίας Τριάδας, Πεντέλη, τηλ.: 210 8100889

Η αγαπημένη μας «βουνίσια» διεύθυνση για καφεδάκι, κοκτέιλ και ωραίες μουσικές είναι ένας Παλιάτσος που βγάζει τραπεζάκια στην ωραία αυλή του και μας καλεί να πιάσουμε θέση κάτω από τα αστέρια. Μην χάσετε για κανένα λόγο το Κουρδιστό Πορτοκάλι, με ρούμι 12ετίας Diplomatico Reserva Exclusiva, κόκκινο βερμούτ, φρέσκο χυμό μοσχολέμονο, λικέρ butterscotch, σιρόπι μαύρης μπύρας βαπτισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης, μοσχοκάρυδο και φασολάκι τόνκα. Τα λοιπά, απλά κοκτέιλ, ξεκινούν από 8€.

Madeira
Πευκών 1, Νέο Ηράκλειο, 2130315945

Σε έναν χώρο ντυμένο στα λευκά που θυμίζει έντονα μπαράκι σε κυκλαδίτικο νησί, το Madeira έχει ήδη μπει σε καλοκαιρινό mood και μας υποδέχεται στην χαρούμενη αυλή του για εξωτικά κοκτέιλ και ωραίες μουσικές που κινούνται σε soul, jazz και bossa nova ρυθμούς. Τα κοκτέιλ με μαστίχα Skinos είναι ό,τι πρέπει αυτήν την περίοδο. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, Τηλ.: 2109562300

Ο πολύχρωμος κήπος του είναι must τις ανοιξιάτικες ημέρες για (ανάρπαστο) brunch, όμως εμείς τιμούμε το καλλιθεώτικο Momo και το βράδυ, γιατί ξέρουμε ότι τα κοκτέιλ του είναι εξίσου ανάρπαστα και η ατμόσφαιρά του καλοκαιρινή. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου το Passion Boat, με burbon ουισκι, ρούμι Sailor Jerry, Tendura Roots, passion fruit, σιρόπι βανίλια, λάιμ, bitters κάρδαμου και δενδρολίβανο στα 8,5€. Οι τιμές κυμαίνονται στα 5-9€.

Najbarajo Cafe-Bar
Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι

Το αγαπήσαμε για την αυλή του όταν πρωτοάνοιξε πέρσι τέτοια εποχή, συνεχίζουμε να το τιμούμε για τα ωραιότατα κοκτέιλ του. Το πολύχρωμο all day café του Χαλανδρίου θυμίζει συνοικία Μεξικού, και είναι ό,τι πρέπει για after work ποτάκι τις καθημερινές, ιδιαίτερα 6-9 που «παίζει» happy hour με όλα τα κοκτέιλ στα 6€. Δοκιμάστε το Najbarajo Bunch, με ρούμι και passion fruit, που σερβίρεται σε ποτήρι χορταστικών διαστάσεων. Οι «κανονικές» τους τιμές, ξεκινούν από 7€.

The View Club
Καλλιτεχνών 17, Καλλιτεχνούπολη, τηλ: 2294 075517

Και πανέμορφος κήπος, και υπέροχη θέα από ψηλά, σε αυτήν την όαση δροσιάς στη Ραφήνα η οποία ατενίζει το απέραντο γαλάζιο του Ευβοϊκού και σερβίρει – μεταξύ άλλων – ωραιότατα κοκτέιλ: δροσιστικές μαργαρίτες σε «πειραγμένες» βερσιόν, Mint Mojito, Tequila Sunrise, Daquiri Mango κ.α. Σημειώστε πως κάθε Τρίτη, όλα τα κοκτέιλ σερβίρονται 1€ κάτω από την κανονική τους τιμή (8€).

Kapu
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760

Σε μια πανέμορφη μονοκατοικία βαμμένη σε έντονα χρώματα… Kapu στο Ελληνικό, το συμπαθέστατο αυτό μπαράκι σερβίρει (και) κοκτέιλ στον καταπράσινο κήπο του με λεμονιές, συκιές και λουλούδια να φτιάχνουν άκρως καλοκαιρινό περιβάλλον. Πιάστε θέση στις σεζλόνγκ, και παραγγείλτε το ομώνυμο κοκτέιλ Kapu με ρούμι, blueberry, triple sec και ταμπάσκο. Οι μουσικές «παίζουν» με ροκ και reggae, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνει και live. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7€ με 9€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v