Μέσα ή έξω; Τοπ μπαράκια για να το παίξετε δίπορτο

Έχουν και αυλή ή κήπο, έχουν και ωραίο εσωτερικό χώρο για όσους είναι του «μέσα». Οκτώ μπαράκια για να βγείτε έξω. Και να μπείτε μέσα.
Μέσα ή έξω; Τοπ μπαράκια για να το παίξετε δίπορτο
Πάμε μέσα έχει κόσμο έξω. Πάμε έξω ρε συ, έχει κόσμο μέσα.

Έξω δεν είναι ωραία, φυσάει. Μέσα με πιάνει αγοραφοβία, πάμε έξω.

Για τις αναποφάσιστες παρέες, για όλες εκείνες της φορές που το «μέσα» (ή το «έξω») ήταν τίγκα και ξενερώσατε, για όλες τις νύχτες που γυρίσατε από μαγαζί σε μαγαζί για να βρείτε εκείνο που σας αρέσει, είμαστε εδώ για να προτείνουμε οκτώ μπαράκια που είτε μέσα κάτσετε είτε έξω, καλά θα περάσετε.

Theory Bar & More 
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 2106801633

Μια μεγάλη μπάρα στο εσωτερικό του, η οποία μας σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ και μια εξίσου μεγάλη αυλή στην οποία γίνεται το έλα να δεις τις ηλιόλουστες ημέρες της άνοιξης, αποτελούν τις βάσεις του all day μπαρ που εδώ και 4 χρόνια δεσπόζει στην πιάτσα του Χαλανδρίου. To Theory σερβίρει καφέ από τις 10.00 το πρωί, ελαφριά σνακ και burgers όλη την ημέρα, και signature κοκτέιλ το βράδυ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Κλωστήριο
Μυλλέρου 17, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5248496

Στη θέση ενός παλιού κλωστοϋφαντουργείου, το Κλωστήριο εμπνεύστηκε από τον προκάτοχό του, κράτησε στο εσωτερικο τους μοναστηριακούς πάγκους, τα χαλιά, και την τεράστια πλάστιγγα η οποία ζύγιζε το μαλλί και… ενίσχυσε με «τραπεζάκια έξω» το εξωτερικό του με θέα την πλατεία Αυδή. Σερβίρει καθαρά ποτά (στα 6€) και κοκτέιλ τα οποία διαλέγουμε από έναν κατάλογο που μοιάζει με χρωματολόγιο μαλλιού, ενώ οι μουσικές κινούνται σε funk, jazz και soul μονοπάτια. Συχνά πυκνά φιλοξενεί guest DJs και πολυποίκιλα events.

Mojo Club
Παπαδιαμαντοπούλου 36, Ιλίσια, τηλ: 2107757033

Τα Ιλίσια… ροκάρουν και γι’ αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το Mojo, το νεανίζον στέκι της περιοχής που εδώ και δύο δεκαετίες συγκεντρώνει φανατικό κοινό και σερβίρει – εκτός ψαγμένα malts – ωραίες ροκ μουσικές, χωρίς να λέει όχι στην funk και ενίοτε στην pop. Οι χώροι του ωραίοι: το «ζεστό» εσωτερικό του με τους πέτρινους τοίχους και τη μεγάλη μπάρα και η πανέμορφη καλοκαιρινή του αυλή θέτουν διλλήματα για το «πού να κάτσουμε». Ό,τι και να διαλέξετε κερδισμένοι θα βγείτε. Στο εσωτερικό του διοργανώνει και live ενίοτε. Το ποτό κοστίζει 7€.

Χάρτες
Βαλτετσίου 35 & Ζ. Πηγής, Εξάρχεια, τηλ: 2103304778

Με άξονα την ροκ μεταφερόμαστε Εξάρχεια στο μαγαζί που στο λιτό εσωτερικό του έχουν φιλοξενηθεί ανά τα χρόνια μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ροκ, μεταξύ των οποίων και ο Θάνος Ανεστόπουλος από τα Διάφανα Κρίνα. Οι Χάρτες ανοίγουν από το πρωί με τραπεζάκια έξω στη Βαλτετσίου για καφέ και τάβλι, συνεχίζουν μεσημέρι με βιολογικά κρασιά και τσίπουρο σε νορμάλ τιμές (από 3,5€) και το βράδυ ανεβάζουν ένταση με ωραίες μουσικές και επιλεγμένες ετικέτες μοναστηριακής μπύρας. Το ποτό κοστίζει 7€.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214

Ένας ωραίος ρετρό εσωτερικός χώρος, και μία ακόμη ωραιότερη σκεπαστή αυλή με ασπρόμαυρα πλακάκια και vintage διακόσμηση μας υποδέχονται στα Κάτω Πετράλωνα – αρχικά – για τσιμπολόγημα και όσο η νύχτα πέφτει για κοκτέιλ και λίκνισμα παρέα με την μισή Αθήνα. Από τα πρώτα το Upupa Epops σερβίρει σούπερ επιλογές σε κλασσικές, αλλά και «πειραγμένες» βερσιόν για κάθε γούστο. Τα ποτά ξεκινούν από 6€, τα κοκτέιλ από 8€.

Baba Au Rum
Κλειτίου 6, Αθήνα, τηλ: 2117109140

Έκανε την «κοκτεϊλική» αρχή πριν από οκτώ χρόνια στον πεζόδρομο της Κλειτίου προκαλώντας... κυκλοφοριακό. Συνεχίζει ακάθεκτο να φτιάχνει ένα εκ των κορυφαίων Ζόμπι στο "δροσερό" εσωτερικό του χώρο, αλλά και δεκάδες ακόμα signature κοκτέιλ που άφησαν εποχή. Το βραβευμένο Baba Au Rum ενδείκνυται και για «μέσα», με ωραίες μουσικές, αλλά και για έξω για κατανάλωση στο όρθιο και κοινωνικοποίηση με τον λαό που μαζεύει τα Σαββατοκύριακα. Τα ποτά ξεκινούν από 8€, τα κοκτέιλ από 7€. Σημειώστε ότι στις 26 Μαρτίου γενεθλιάζει και μας προσκαλεί σε πάρτι με επίκεντρο – τι άλλο; - τα κοκτέιλ.

Εlephadas
Δημητρακοπούλου 15, Πειραιάς, τηλ: 2104972024

Δεν έχει να αποδείξει κάτι. Το all day bar του Πειραιά έχει έναν άκρως καλαίσθητο εσωτερικό χώρο, με έντονα χρώματα, γεωμετρικά σχέδια στους τοίχους, άνετη μπάρα, μια αυλή που φωνάζει καλοκαίρι με χαλίκι, δέντρα και πολύχρωμα παλ τραπεζάκια. Προσθέστε σε αυτά τα ωραία κοκτέιλ, τα δροσερά smoothies και τσάγια, και τις ακόμα ωραιότερες μουσικές από ετερόκλητους guest Djs και έχετε ένα «γιγαντιαίο» και συνάμα ψυχαγωγικό πακέτο εξόδου. Σημειώστε ότι η αυλή του κλείνει στις 12.00. Τα ποτά ξεκινούν από 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Faltso
Ηλία Διάμεση 5-7 (κάθετος Ερμού), Μαρούσι, τηλ: 2108020225

Καμία παραφωνία σε αυτό το κρυμμένο μπαράκι σε μια κάθετη της εμπορικής Ερμού στο Μαρούσι. Αντιθέτως, όλα βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση: ο cosy εσωτερικός χώρος με τα κάδρα στους τοίχους, τους χρωματιστούς καναπέδες και τον χαμηλό φωτισμό, ο υπέροχος κήπος με τα τραπεζάκια, τα συχνά live με neo-soul, funk & reggae προσανατολισμό και η σούπερ κοκτέιλ λίστα που αγαπάει το τζιν και «παίζει» με αυτό σε διάφορους συνδυασμούς. Τα ποτά ξεκινούν από € 6,50, τα κοκτέιλ από € 8.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v