Η βόλτα του Σαββάτου: Άνοιξη και νοσταλγία

Αυτό το Σάββατο, βολτάρουμε στο δάσος, απολαμβάνουμε ζουμερά παϊδάκια και ακούμε σούπερ μουσικές στο πιο vintage party της Αθήνας.
Η βόλτα του Σαββάτου: Άνοιξη και νοσταλγία
Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών ετοιμάζει μια σούπερ γιορτή για την άνοιξη στο δάσος. Το Vinyl Is Back οργανώνει μια ακόμη πιο σούπερ γιορτή για τους φίλους της καλής μουσικής. Και ένα ταβερνάκι απ’ τα παλιά στην Καισαιριανή μας προσφέρει την τέλεια ανάπαυλα μεταξύ τους, στην πιο vintage ανοιξιάτικη έξοδο για το Σάββατο.

Ανοιξιάτικη βόλτα στο δάσος

Τον ερχομό της άνοιξης μας καλεί να γιορτάσουμε με όλη την οικογένεια η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών αυτό το Σάββατο, οργανώνοντας μια γιορτή γεμάτη τραγούδια, παιχνίδια και… φύση στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού. Το ραντεβού δίνεται στις 11 το πρωί πίσω από τη Μονή Καισαριανής, για να αρχίσει ένας όμορφος περίπατος στο δάσος, γεμάτο αρώματα και ήχους της Άνοιξης καθώς και δημιουργικά παιχνίδια για τους μικρούς εξερευνητές. Η κάθε οικογένεια θα διακοσμήσει το δικό της γλαστράκι και θα φυτέψει σπόρους από ανοιξιάτικα πολύχρωμα, λουλούδια για να τα πάρει μαζί και να τα φροντίζει στο σπίτι. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Ανάκτηση δυνάμεων… με κοψίδια

Μετά την βόλτα στον Υμηττό, κατεβαίνουμε στην γειτονιά της Καισαριανής, εκεί όπου κρύβεται ένα από τα πιο δυνατά κρεατοφαγικά μυστικά των ντόπιων. Ο Τσομπανάκος (Ανακρέοντος 2, τηλ:21 0724 8441)  σε έναν χώρο που θυμίζει ταβέρνα απ' τα παλιά, ψήνει υπέροχα παϊδάκια. Απολαύστε τα με κλασικά συνοδευτικά (με τζατζικάκι ή τυροκαυτερή και πατάτες τηγανητές θα φύγετε χορτάτοι), υπολογίζοντας περί τα 12-15€ το άτομο με κρασί και κερασμένο γλυκό.

Ρετρό Σαββατόβραδο

Το 10ο Vinyl is Back τριήμερο είναι γεγονός και μας καλεί να ζήσουμε άλλη μια απολαυστική vintage εμπειρία στο Μουσείο Αυτοκινήτου (3ης Σεπτεμβρίου 74). Τι συμβαίνει εδώ; Συγκροτήματα, DJs, πλειστηριασμοί σπάνιων δίσκων, έκθεση σπάνιων πόστερ, νέα βινύλια, πάγκοι ανεξάρτητων εταιριών, ιδιωτών και δισκάδικων, χειροτεχνίες και πολλές μουσικές εκπλήξεις θα γεμίσουν τον χώρο του Μουσείο. Συγκεκριμένα, το Σάββατο οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί και συνεχίζονται ως και τις 9 το βράδυ, με DJ sets από τους Nick the Stripper, Πέτρο Αδάμ, Γιάννη Παναγόπουλο, Supersan DJs και Σπύρο Ξυπολόπουλο (33 στροφές), ενώ θα υπάρχουν και live από τους Άκη Περδίκη, Lefteris Christofis και VHS. Η είσοδος είναι ελεύθερη - μάθετε περισσότερα εδώ

Δεν μπορείτε παρά, μετά από όλες αυτές τις μουσικές, να κλείσετε το Σαββατόβραδο με ποτό και… περισσότερες μουσικές. Στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Γεράνι), στις 11 το βράδυ, ξεκινά το δεύτερο Dingo Party με τους Dreamer, Polatof και Tareq, που θα παίξουν σούπερ ηλεκτρονικές μουσικές σε ένα απενοχοποιημένα fun πάρτι με ελεύθερη είσοδο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v