Σούπερ μπαράκια στα νότια προάστια

Έξι μπαράκια από τη Νέα Σμύρνη ως τη Γλυφάδα αποδεικνύουν ότι η νυχτερινή ζωή της Αθήνας δεν εξαντλείται στο κέντρο. Ιδού πού βγαίνουν τα Νότια Προάστια.
Σούπερ μπαράκια στα νότια προάστια
Τα ψαγμένα spirits, οι έμπειροι mixologists, η μεταμοντέρνα ατμόσφαιρα και τα συγκλονιστικά κοκτέιλ δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του αθηναϊκού κέντρου. Ιδού έξι διευθύνσεις στα Νότια Προάστια, από τη Νέα Σμύρνη και τη Δάφνη μέχρι τον Άλιμο και τη Γλυφάδα, που θα σας πείσουν να κατηφορίσετε στον αθηναϊκό νότο για να τα πιείτε.

Holy Spirit
Λαοδίκης 41, τηλ: 21 0898 2650

Cozy, χαλαρό και γεμάτο fun διακοσμητικές πινελιές, το Holy Spirit ποντάρει στα εξαιρετικά κοκτέιλ του, τα οποία μάλιστα τα ετοιμάζει και… πακέτο, αν θέλετε να τα πάρετε και μαζί σας. Δοκιμάστε το γιγαντιαίο ζόμπι σε κανάτα που κάνει… τουλάχιστον για δύο, ή το Fantastic Boyfriend – υπολογίστε περί τα 7-8€. Οι μουσικές κινούνται σε ‘90s μονοπάτια, ενώ τον τελευταίο μήνα πραγματοποιείται ανανέωση και στον χώρο αλλά και στο cocktail menu, για να μη βαρεθούμε ποτέ να δοκιμάζουμε.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 1213 7681

Το αγαπημένο μας μπαράκι στη Νέα Σμύρνη είναι μικρό… αλλά θαυματουργό, αφού εδώ χτυπάει ο παλμός της πλατείας, με σούπερ ανεβαστικές μουσικές, τραπεζάκια μέσα και έξω και μια ζηλευτή λίστα κοκτέιλ, όπως το Rose Passion με ρούμι και τριαντάφυλλο ή το Dark and Stormy με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια. Τα απλά ποτά στοιχίζουν 6€, τα κοκτέιλ από 7€, ενώ τις Πέμπτες ισχύει happy hour με όλα τα κοκτέιλ στα 5€.

Spoiled
Μ. Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ: 21 0975 7386

Στιλάτο, ατμοσφαιρικό αλλά και οικείο, το Spoiled είναι το πιο ψαγμένο μπαρ της Δάφνης. Εδώ, οι μουσικές, οι φωτισμοί και η διάθεση ευνοούν το flirting, ενώ η μπάρα εντυπωσιάζει με τα διαλεχτά spirits. Μάλιστα, ακριβώς απέναντι, το μαγαζί έχει στήσει ειδικό “Lab” για να πειραματίζονται οι bartenders του σε συνδυασμούς και να φτιάχνουν σούπερ κοκτέιλ. Δοκιμάστε το Dany Zuko με πιπεράτη μαστίχα, cordial ροδάκινου και grapefruit soda, το εξωτικό “Δίδυμο” με blend ρουμιού, passion fruit, σιρόπι Fassionola, κρέμα καρύδας, λεμόνι και angostura bitter και το Little Prince με Jose Cuervo, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας, λεμόνι και chocolate bitter. Οι τιμές ξεκινούν από τα 7€.

Μπαραλλού 
Μαρ. Γερουλάνου 115, Αργυρούπολη, τηλ: 21 1213 7370

Το πιο εναλλακτικό στέκι της Αργυρούπολης είναι μοντέρνο, με ροκ καρδιά και αδυναμία στις μαύρες μουσικές. Αποτελεί all day επιλογή και μας αρέσουν ιδιαίτερα οι μεγάλες ροτόντες, ό,τι πρέπει για το άραγμα της παρέας με ψαγμένες βαρελίσιες μπύρες, ποικιλίες λουκάνικων ή αλλαντικών και πίτσες, αλλά και ωραιότατα κοκτέιλ όσο περνούν οι ώρες, όπως το φρουτώδες Passionate Rum Punch. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7€, τα ποτά στοιχίζουν 6€.

Witzwort 
Θουκυδίδου και Φαν Βαϊκ 15, Άλιμος, τηλ: 21 0983 9676

Σε ένα μικρό στενάκι της Θουκυδίδου, στην ήσυχη, μη παραθαλάσσια γειτονιά του Αλίμου, υπάρχει ένα μυστικό… άκρως γερμανικό. Το Witzwort είναι ένα μπαράκι με στιλάτη διακόσμηση, γεμάτη αναφορές σε κλασικά έργα τέχνης αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες. Οι μουσικές κυμαίνονται στο κλασικό φάσμα της ροκ και τζαζ, απόλυτα ταιριαστό soundtrack για την βερολινέζικη vintage διάθεση του χώρου.

Mosaiko
Λαοδίκης 30 (Βασιλέως Γεωργίου), τηλ: 21 0898 3208

Vintage πινελιές, κολάζ στους τοίχους, δυνατές Indie, ροκ αλλά και χορευτικές μουσικές και φυσικά… το μωσαϊκό στο πάτωμα, συνθέτουν το σκηνικό σε αυτό το μπαράκι της Γλυφάδας που θα μπορούσε να είναι κλασικό στέκι του αθηναϊκού κέντρου. Τα κοκτέιλ του είναι ωραιότατα και κυμαίνονται στα 9€ - δοκιμάστε το Berry Cake με βότκα βανίλια και τις καλοφτιαγμένες μαργαρίτες. Το απλό ποτό στοιχίζει 7€. Ενημερωθείτε στο παραπάνω link για τα διαφορετικά DJ set που θα ακούσετε – κάθε βράδυ φιλοξενείται και άλλος DJ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v