Πού να πιω καφέ στου Ψυρρή και το Μοναστηράκι

Υπέροχα μέρη για να απολαύσετε το καφεδάκι σας στις στοές, τις ταράτσες και τα σοκάκια του Ψυρρή και του Μοναστηρακίου.
Πού να πιω καφέ στου Ψυρρή και το Μοναστηράκι
Κι όμως, έχει κι άλλα μέρη το κέντρο για καφέ, πέρα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης όπου συρρέουν τα πλήθη για λίγη καφεΐνη. Στα δρομάκια του Ψυρρή και στις γειτονιές γύρω από το Μοναστηράκι, βρίσκουμε υπέροχα café με θέα, με προσωπικότητα, με ωραία ατμόσφαιρα και καλλιτεχνικές διαθέσεις. Ραντεβού για καφεδάκι λοιπόν...

…στο Τρανζίστορ
Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ; 21 0322 8658

Σταθερή αξία πρωί, μεσημέρι και βράδυ, η ατμοσφαιρική μπιστροτέκ του Ψυρρή που έκανε «μόδα» το δρομάκι της Πρωτογένους εξακολουθεί να σερβίρει από νωρίς καφέ στον γλυκύτατο έθνικ διακοσμημένα χώρο του. Μας αρέσουν ιδιαίτερα και οι ποικιλίες τσαγιών που σερβίρει, καθώς και τα πιάτα ημέρας, αν πεινάσουμε. Όσο «κρατά» το κρύο, τα απολαμβάνουμε μαζί με ωραίες ταξιδιάρικες μουσικές στο cozy πατάρι, ενώ τις «ανοιξιάτικες» ημέρες, αράζουμε στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου.

…στο Handlebar
Μελανθίου 8, Ψυρρή, τηλ: 21 1409 3002

Μικρό αλλά δημοφιλέστατο, το Handlebar στου Ψυρρή είναι ένα από τα πρώτα cycle café της Αθήνας, αφού βρίσκεται δίπλα από ποδηλατικό μαγαζί και έχει γίνει στέκι όσων αγαπούν το πετάλι – και όχι μόνο: Αγαπούν εξίσου τους φρέσκους χυμούς, τον οικονομικότατο καφέ και τα πρωινά vegan/super food εδέσματα που ετοιμάζονται στην κουζίνα και σερβίρονται στα σιδερένια τραπεζάκια έξω. Για καφέ και πρωινό, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 5€.

…στο Estrella
Ρόμβης 24α, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0321 8000

Στη θέση του Pure Bliss, στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, το θεσσαλονικιώτικο «Estrella» έκανε απόβαση στην πρωτεύουσα για να κλέψει καρδιές με το all day breakfast menu του, στο οποίο περιλαμβάνεται εξαιρετικός καφές και φυσικά το περίφημο bougatsan, «κράμα» κρουασάν με κρέμα μπουγάτσας. Ο χώρος είναι ιδιαίτερα όμορφος και φωτεινός, ενώ όσο πλησιάζει η άνοιξη, τόσο πιο ανάρπαστα θα γίνονται τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο.

…στο T.A.F.
Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 8757

Την τελευταία δεκαετία αποτελεί το σταθερό αρτιστίκ meeting point του Μοναστηρακίου. Το The Art Foundation ανοίγει τις πόρτες της παλιάς αθηναϊκής αυλής του από πολύ νωρίς, για να μας σερβίρει καφεδάκι κάτω από τα δέντρα και τα μπαλκονάκια των νοσταλγικών σπιτιών που το περιβάλλουν. Στα δωμάτια και στον πάνω όροφο φιλοξενούνται πρωτοποριακές εικαστικές εκθέσεις, ενώ όσο η ώρα περνάει, οι καφέδες «μεταμορφώνονται» σε ψαγμένες ετικέτες μπύρας και κοκτέιλ, πάντα συνδυασμένες με τζαζ και φάνκι μουσικές.

…στο Loukoumi vintage café bar
Πλατεία Αβησσυνίας 3 και 10, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 4814

Δεν σταματά να ετοιμάζει νέα projects το Loukoumi της πλατείας Αβησσυνίας: Η vintage αίθουσα του café bar και η μποέμ ταράτσα στον αριθμό 10 της πλατείας παραμένουν σταθερές αξίες για καφέ με χάζι και ωραία θέα, ενώ πλέον έχει προστεθεί και το Loukoumi #10 απέναντι, με ένα υπόγειο lab όπου οργανώνονται πάρτι, ένα ρακομελάδικο στο ισόγειο όπου μπορείτε να διαλέξετε το είδος μελιού που θέλετε για το… custom made ρακόμελό σας, και ένα «Δέντρο» στον πρώτο όροφο όπου θα βρείτε εκθέσεις και pop up bazaars. Επιπλέον, μπορείτε να ψωνίσετε από το παντοπωλείο του #10 και να κάνετε… πικνίκ στον κήπο της ταράτσας.

…στο Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 21 6700 4917

Το ασανσέρ που κρύβεται στη στοά, ανάμεσα στα παλαιοπωλεία της οδού Νορμανού, οδηγεί στο café με την καλύτερη θέα προς την Ακρόπολη από το Μοναστηράκι (μετά ίσως από το A For Athens). Στο Couleur Locale απολαμβάνουμε, εκτός από τη θέα, καφεδάκι στις άνετες ξύλινες καρεκλίτσες ή τις μεγάλες μπάρες από τις 10 το πρωί. Εξαιρετικές είναι και οι σπιτικές λεμονάδες, οι φυσικοί χυμοί και οι κρύες σοκολάτες που έρχονται σε βαζάκια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v