Τα πιο «φρέσκα» café bar στην Αθήνα

Τα νέα μαγαζιά της Αθήνας είναι ενδιαφέροντα, είναι «ψαγμένα», είναι ωραία και μας δίνουν όλο και περισσότερους λόγους να ξαναβγούμε στις γειτονιές του κέντρου.
Τα πιο «φρέσκα» café bar στην Αθήνα
Στιλάτα μπιστρό στο κέντρο. Κοκτεϊλάδικα που τιμούν ζεστά ελληνικά αποστάγματα στο Κουκάκι. Νέα all day café στα προάστια, ατμοσφαιρικά μπαράκια που ανανεώνουν την πλατεία Καρύτση και αρτιστίκ πολυχώροι που «διδάσκουν» urban κουλτούρα. Φύγαμε για να ανακαλύψουμε τις νέες αφίξεις της Αθήνας;

Moriarty 
Χρ. Λαδά 1, πλατεία Καρύτση, τηλ: 2130406763

Εκεί που συναντούσαμε την «Πρίζα» της πλατείας Καρύτση, πλέον βρίσκουμε έναν χώρο όμορφο και ατμοσφαιρικό, σαν να βγήκε από τις σελίδες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, από τον ήρωα του οποίου πήρε το όνομά του. Στο Moriarty με τις ξύλινες μπάρες, τα υφάσματα και την διακόσμηση που παραπέμπουν στη Σκωτία, τις ιδιαίτερες μπύρες και τις ακόμα πιο ιδιαίτερες μουσικές, απολαμβάνουμε ποτό στα 6€ και ωραιότατα κοκτέιλ με βρετανικά ονόματα, στα 8€.

Quartier d’ Athenes
Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, τηλ: 2155003850

Ανάμεσα στα υφασματάδικα και τα νέα στέκια της πλατείας Αγίων Θεοδώρων, που αναγεννιέται στο εμπορικό κέντρο της πόλης, άνοιξε ένα από τα πιο στιλάτα, παριζιάνικα μπιστρό της Αθήνας. Ο χώρος του Quartier μας… γεμίζει το μάτι με αριστοκρατικές ταπετσαρίες, έπιπλα από σκουρόχρωμο ξύλο, δερμάτινους καναπέδες, στιλάτα καθίσματα, με άλλα λόγια με κλασικό στιλ. Εδώ ακούμε τζαζ μουσικές και απολαμβάνουμε εξαιρετικό πρωινό, all day ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις και διαλεχτά ελληνικά κρασιά. Βρίσκουμε επίσης και κοκτέιλ από 9€, ενώ τα ποτά κυμαίνονται στα 7€.

Ρίζα Ρίζα
Δράκου 19, Κουκάκι, τηλ: 2109227267

Στον πεζόδρομο της Δράκου, ένα νέο all day café bar άνοιξε σε έναν στιλάτο, μοντέρνο αλλά πολύ οικείο χώρο. Εδώ, απολαμβάνουμε διαλεχτό καφέ και πρωινό από νωρίς, συνεχίζουμε με brunch γεύσεις που ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα (μη χάσετε τα pancakes), ενώ τα βράδια δοκιμάζουμε υπέροχα κοκτέιλ – “hit” τα… ζεστά, με βάση ελληνικά αποστάγματα, όπως το οινόμελο.

Chalice
Περικλέους 56, Χολαργός, τηλ: 21 0654 2115

Νέα άφιξη στην πιάτσα του Χολαργού, το Chalice μας κερδίζει με τη μεγάλη σκεπαστή του βεράντα με τις σιδερένιες καρεκλίτσες, αλλά και με το στιλάτο, ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο με τον vintage καναπέ και τα ξύλινα ψηλά σκαμπό μπροστά στη μεγάλη μπάρα. Η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι all day και κινείται στο αγαπημένο τρίπτυχο «καφές-τσιμπολόγημα-ποτό».

Mo Better
Λεπενιώτου 22, Ψυρρή

Το θρυλικό στέκι των Εξαρχείων, που έκλεισε πριν δύο χρόνια και άφησε μεγάλο κενό στη νυχτερινή ζωή της γειτονιάς, τον Δεκέμβριο ξαναγεννήθηκε και… μετανάστευσε στου Ψυρρή. Σε έναν μεγαλύτερο, πιο άνετο χώρο, το νέο Mo Better ανοίγει από νωρίς το βραδάκι (γύρω στις 8), αλλά κινείται στα ίδια μουσικά μονοπάτια που μας συνήθισε: Με άξονα τη ροκ, τα DJ set πειραματίζονται με ψαγμένους και σύγχρονους ήχους. Τα ποτά στοιχίζουν 7€ - τη Δευτέρα και την Τρίτη στα 5€.

Owl
Λέκκα 23-25, τηλ: 21 0325 1789

Στην πιάτσα της Λέκκας, μια κουκουβάγια έστησε φωλιά… πολυχώρο. Το Owl, εκτός από all day café bar αποτελεί και έναν χώρο που στηρίζει καινοτομίες, νέα brands και καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την street art και την αστική κουλτούρα. Στον κυρίως χώρο, με την άψογη, πληθωρική hip διακόσμηση, απολαμβάνουμε καφέ, νόστιμα super food snacks, smoothies και cocktails, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα στήνονται funky parties με τους resident DJs στα decks. Στο υπόγειο, τη λεγόμενη «Φωλιά», φιλοξενούνται δράσεις και εκθέσεις από καινοτόμες ομάδες, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα ακούγονται δυνατές ηλεκτρονικές μουσικές.

Βαλίτσα
Μελισσού 6, πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ: 21 3042 7979

Οι επιλογές στην πλατεία Βαρνάβα αυξάνονται και πληθύνονται, και μία από τις πιο φρέσκες αφίξεις της πιάτσα είναι η ταξιδιάρικη Βαλίτσα. Το all day café bar διαθέτει σπιτική ατμόσφαιρα, ζεστό περιβάλλον και προσεγμένα μουσικά γούστα, τα οποία κινούνται στο φάσμα της jazz και soul, ενώ σερβίρει εξαιρετικό καφέ, καθαρά ποτά, ελαφρόπιοτες ρακές και κρύα μεζεδάκια για συνοδεία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v