Η βόλτα του Σαββάτου έχει… χουχούλιασμα και Σκορσέζε!

Αυτό το Σάββατο, φοράμε τα πιο ζεστά μας ρούχα και ανηφορίζουμε για brunch, ζεστή σοκολάτα στο τζάκι και ολοκαίνουριο, θεαματικό Σκορσέζε, στα βόρεια προάστια.
Η βόλτα του Σαββάτου έχει… χουχούλιασμα και Σκορσέζε!
Αυτό το Σάββατο «ανηφορίζουμε» προς τον αθηναϊκό βορρά για να σιγουρευτούμε ότι θα πιάσουμε χιόνι, ανάμεσα στα χορταστικά brunch, τις ζεστές σοκολάτες στο τζάκι και τις σούπερ ταινίες που θα απολαύσουμε. Φύγαμε για βόρεια προάστια, φορέστε τα ζεστά σας. 

Brunch στην Κηφισιά

Ξεκινάμε τη μέρα στην Κηφισιά, σε ένα από τα πιο φρέσκα all day μαγαζιά των βορείων προαστίων. Το Check Me (Αργυροπούλου 12, τηλ: 21 0801 0494) άνοιξε πριν λίγες ημέρες, σε έναν ψηλοτάβανο, φωτεινό χώρο με σπιτική διακόσμηση, βιομηχανικές πινελιές και άνετες πολυθρόνες. Σε αυτές, αράζουμε και παραγγέλνουμε καφεδάκια (υπάρχουν δύο διαφορετικές ποικιλίες για να διαλέξουμε) και μαζί παραγγέλνουμε πιάτα από το brunch menu που σερβίρεται ως τις 13.00. Αυγά μάτια με γεμιστό κουλούρι Θεσσαλονίκης, στραπατσάδα με φέτα, ομελέτα με γαλοπούλα και μπέικον, καλαθάκι αρτοποιημάτων με μέλι και μαρμελάδα, French toast με κρέμα τυριού, αβοκάντο και αυγά ποσέ, pancakes με πραλίνα φουντουκιού, ξηρούς καρπούς και μπανάνα ή με μέλι και maple syrup, μους γιαουρτιού και κρέπες είναι κάποια από τα πεντανόστιμα πιάτα. Αν το επισκεφθείτε βραδινές ώρες, θα δείτε το άλλο πρόσωπο του Check Me, αυτό με την speakeasy ατμόσφαιρα και τα ευφάνταστα κοκτέιλ με ελληνικές πρώτες ύλες, όπως μαστίχα, σιρόπι θυμαριού ή δενδρολίβανου, σέλινο, βασιλικό και κίτρο Νάξου, που κυμαίνονται στα 10€.

Ζεστή σοκολάτα στην Πεντέλη

(φωτό: Paliatsos FB Page/Βαγγέλης Πατσιαλός)
Αφού χορτάσουμε στην Κηφισιά, κατευθυνόμαστε για «επιδόρπιο» στην Πεντέλη, εκεί όπου ο «Παλιάτσος» (Λάμπη Σουβαλιώτη & Πλ. Αγίας Τριάδας, τηλ: 2108100889) ανάβει το τζάκι και μας καλεί να αράξουμε με ζεστή σοκολάτα όλο το απόγευμα. Τον αγαπάμε για την ιδιαίτερα σπιτική ατμόσφαιρα με τα vintage έπιπλα και τις καλαίσθητες διακοσμητικές λεπτομέρειες. Τα βράδια, παίζουν ωραίες μουσικές από soul μέχρι latin, ενώ συχνά-πυκνά φιλοξενούνται και live.

Σαββατόβραδο με τον Σκορσέζε

Είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της σεζόν. Η επιστροφή του Μάρτιν Σκορσέζε είναι επική και μυσταγωγική, έχει τίτλο «Σιωπή» και διηγείται την περιπέτεια δύο ιησουιτών ιερέων του 17ου αιώνα που ταξιδεύουν στην Ιαπωνία για να βρουν τον εξαφανισμένο μέντορά τους. Εκεί, θα αντιμετωπίσουν σκηνικά βίας, που μπορούν να ανατρέψουν κάθε «πιστεύω». Πρωταγωνιστούν οι Andrew Garfield, Liam Neeson και Adam Driver, σε μια ταινία που κατά πάσα πιθανότητα θα πρωταγωνιστήσει στα φετινά Όσκαρ. Δείτε πού θα προβάλλεται η ταινία αυτό το Σάββατο στην σχετική στήλη προβολών του In2life

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v