Η βόλτα του Σαββάτου είναι εντελώς ‘80s!

Ψωνίζουμε vintage ρούχα από το Meet Market, θυμόμαστε την Ελλάδα του ’80 στο πιο ρετρό ραντεβού της χρονιάς και χορεύουμε κάτω από την ντισκομπάλα όλο το βράδυ.
Η βόλτα του Σαββάτου είναι εντελώς ‘80s!
Είτε ζήσατε την Αθήνα των ‘80s είτε όχι, αυτό το Σάββατο έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε… όπως τότε. Και σας έχουμε όλες τις απαραίτητες στάσεις για μια σαββατιάτικη έξοδο… χρονομηχανή σε τρεις στάσεις.

Στάση 1η: Στο Meet Market

Στο φιλόξενο χώρο του Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3), εκεί όπου κάποτε στεγάζονταν τα γραφεία του ομώνυμου περιοδικού, αυτό το Σάββατο φιλοξενείται το Meet Market, μια γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας αφιερωμένη στο design και την μουσική. Τα vintage κοσμήματα, τα χειροποίητα ρούχα, τα συλλεκτικά βινύλια, τα ρετρό παιχνίδια, τα αξεσουάρ και άλλα μικροδωράκια θα έχουν την τιμητική τους στο Vintage&Retro τμήμα της φετινής αγοράς. Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη, ενώ στα decks θα βρίσκονται από τις 13.00 οι DJK a/k/a Zegas, Afrogirl, George Dimitrakopoulos, Neck Athan’s και Breaking Moves για ωραίες μουσικές ως τις 23.00 το βράδυ.

Ανάμεσα στις αγορές και τις μουσικές, κάνουμε διάλειμμα για απολαυστικό ethnic φαγητό στο γειτονικό Pakk Tikka (Σαπφούς 5), σε έναν φιλικό, ολοζώντανο και «φασαριόζικο» από τις multi culti φωνές και τις Bollywood μουσικές χώρο, όπου σερβίρονται chicken wings σε μεγάλες σούβλες, πακιστανικό ρύζι και καυτερά μαγειρευτά σε φοβερές τιμές (θα σκάσετε από το φαγητό με λιγότερα από 8€ το άτομο).

Στάση 2η: GR80s στην Τεχνόπολη

Όλοι εμείς που κρύβουμε στις ντουλάπες πουκάμισα με βάτες και κορμάκια γυμναστικής. Που έχουμε κρατήσει εισιτήρια από το Rock in Athens ή το παλιό μας Perfecto από το Μοναστηράκι. Που παρακολουθήσαμε προεκλογικές ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου και κρατάμε σε συρτάρια παλιές σχολικές εκθέσεις και ελέγχους, έχουμε την τιμητική μας στην Τεχνόπολη. Γιατί εδώ, από τις 12.00 διοργανώνεται η πρώτη συνάντηση του GR80s, μιας μεγάλης συμμετοχικής έκθεσης για την ‘80s «Ιστορία» της Ελλάδας, με εκθέματα καθημερινά αντικείμενα εκείνης της εποχής.

Εδώ θα δούμε – και κυρίως, θα συνεισφέρουμε στην έκθεση - ρούχα, παιχνίδια, έπιπλα, φωτογραφίες, παιχνίδια, περιοδικά, αφίσες, μινιατούρες, ρετρό συσκευασίες, σακούλες από το Μινιόν, πλαστικά προεκλογικά σημαιάκια και ό,τι άλλο μας έχει μείνει από την πιο «χύμα» δεκαετία. Τα αντικείμενα που θα συλλεχθούν θα αποτελέσουν το υλικό της μεγάλης έκθεσης «Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» από τον προσεχή Ιανουάριο. Η σαββατιάτικη εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» της Τεχνόπολης (Πειραιώς 100, Γκάζι) από τις 12.00 ως τις 18.00.

Στάση 3η: Όλοι στη ντίσκο

Το τρίπτυχο της ‘80s διασκέδασης ολοκληρώνεται στο Παγκράτι, στη θρυλική ντίσκο «33 Στροφές» (Αντήνορος 42, τηλ: 6947775555, 2107250000). Εδώ συναντάμε άψογη αισθητική της δεκαετίας του ’80 και απολαμβάνουμε DJ sets αποκλειστικά με βινύλια που περιέχουν τις αγαπημένες χορευτικές μελωδίες της εποχής του απενοχοποιημένου και άκρως φαντασμαγορικού κιτς. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00 και η είσοδος στοιχίζει 10€ με ποτό στο μπαρ ή 15€ σε τραπέζι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v