Η βόλτα του Σαββάτου είναι γεμάτη νοσταλγία και γλύκα

Βαδίζουμε στα χνάρια της Μαντάμ Σουσού, δοκιμάζουμε ολοκαίνουριο street food και κολασμένα γλυκά στο κέντρο και απολαμβάνουμε μια συναυλία… χρονομηχανή.
Η βόλτα του Σαββάτου είναι γεμάτη νοσταλγία και γλύκα
Αυτό το Σάββατο, λέμε να κάνουμε… τον γύρο του αθηναϊκού κέντρου. Θα ξεκινήσουμε από το Κολωνάκι, θα ανακαλύψουμε νέα στέκια γύρω από το Σύνταγμα για τα οποία μιλά όλη η Αθήνα, θα φτάσουμε στο Μεταξουργείο για τα πιο κολασμένα γλυκά και θα καταλήξουμε στο Κύτταρο, για μία από τις πιο διασκεδαστικές συναυλίες του φθινοπώρου.

Στα χνάρια της Μαντάμ Σουσού
Τα καταστήματα Public και η ομάδα του Discover Greek Culture οργανώνουν το πρωινό αυτού του Σαββάτου έναν πρωτότυπο λογοτεχνικό περίπατο: Μία βόλτα στα στέκια της θρυλικής ηρωίδας του Δημήτρη Ψαθά, της μεγαλομανούς Μαντάμ Σουσού. Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 10.30 από το Κολωνάκι, στη γωνία Λουκιανού και Πατριάρχου Ιωακείμ, όπου εγκαταστάθηκε η ηρωίδα όταν άφησε την φτωχογειτονιά του Μπύθουλα. Δεύτερη στάση, στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας όπου είχε εγκατασταθεί μέχρι να… «περατωθούν οι εργασίες στα ιδιόκτητα μέγαρά της στο Κολωνάκι». Τρίτη στάση, στο ιστορικό καφεστιατόριο Zonars της Πανεπιστημίου, όπου διαδραματίζεται μία από τις πιο σπαρταριστές σκηνές της σειράς με τη Σουσού και τον σκύλο της, Καραβάν.

Στη συνέχεια, στα Public του Συντάγματος, θα συζητήσουν με το κοινό η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Θανάσης Παπαγεωργίου, βασικοί συντελεστές της τηλεοπτικής μεταφοράς της Σουσού στην ΕΡΤ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ



Ολόφρεσκες και νόστιμες γωνιές στο κέντρο

Μία ανάσα από το Σύνταγμα, ικανοποιούμε την πείνα μας με το πιο talk-of-the-town street food, αυτό που θα προμηθευτούμε από το Los Loros (Ξενοφώντος 14, τηλ: 2103243232). Εξωτικό και multi-ethnic το νέο εστιατόριο δρόμου του σεφ Μάρκο Ρόσι προσφέρει χρυσαφένια empanadas και λαχταριστά arepas, ήτοι… λατινογενή πιτάκια με απίστευτα νόστιμη γέμιση (από φυστικοβούτυρο με πατάτα μέχρι μοσχάρι με λάιμ και… καρχαριάκι με τσίλι και καλαμπόκι). Εδώ βρίσκουμε και κολομβιανό καφέ, τα παίρνουμε όλα… to go και συνεχίζουμε τη βόλτα μας στην πόλη.

Επόμενη γευστική στάση, μετά τις αλμυρές γεύσεις του Συντάγματος, είναι οι γλυκές αμαρτίες του Μεταξουργείου. Το Κουζουλούμ (Πλαταιών 37, τηλ: 2103451245) μόλις άνοιξε στη γειτονιά του Κεραμεικού και διαθέτει έναν εξαιρετικό vintage χώρο, σαν το σαλονάκι της γιαγιάς σας, όπου θα καθίσετε για απογευματινό καφεδάκι και την καλύτερη μους σοκολάτας με τραγανή βάση που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Δεν θα πέσετε έξω ούτε με την κολασμένη σοκολατόπιτα, τα μπισκότα ή τα αφράτα κέικ.



Ένα βράδυ με μουσικές απ’ τα παλιά
Μία από τις πιο αγαπημένες μουσικές παρέες μίας ή και περισσότερων γενιών Ελλήνων ξανασμίγει στο Κύτταρο (Ηπείρου 48, τηλ: 210 8224134). Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Μηλιώκας ανεβαίνουν στην σκηνή που τους «πρωτογνώρισε» ως παιδιά. Αθεράπευτα ροκ εν ρολ, η φοβερή τετράδα θα μας θυμίσει αγαπημένες επιτυχίες, από τη Γυριστρούλα και τη Σταρ του Σινεμά μέχρι το Κακοσάλεσι, το Ροζ, την Ευλαμπία και τον Νοσταλγό του Rock’n’Roll. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00 και η είσοδος στοιχίζει 10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v