Τα καλύτερα θερινά των Βορείων Προαστίων

Ταινίες πρώτης προβολής αλλά και κλασσικές επανεκδόσεις, βουτυράτο ποπ κορν και άφθονο πράσινο σε αγαπημένες open air διευθύνσεις.
Τα καλύτερα θερινά των Βορείων Προαστίων
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το κέντρο της πόλης μπορεί να διεκδικεί την πρωτιά όσον αφορά την ιστορικότητα των θερινών σινεμά, όμως – όπως και να το κάνουμε – τα Βόρεια Προάστια έχουν άλλη… χάρη. Open air αίθουσες πνιγμένες στο πράσινο, με δροσιά που ενίοτε απαιτεί τη χρήση της μαμαδίσιας… ζακετούλας, και ταινίες Α’ προβολής σε συνδυασμό με κλασσικά «διαμάντια» του παγκόσμιου σινεμά.

Ιδού λοιπόν οι αγαπημένες μας θερινές διευθύνσεις των Βορείων Προαστίων, από τη Δροσιά μέχρι το Ηράκλειο, και από την Κηφισιά μέχρι το Χαλάνδρι.

Καλές προβολές!

Αβάνα
Λεωφ. Κηφισίας 234 και Λυκούργου 3, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106756546. Τιμή εισιτηρίου: 8€. Φοιτητές, παιδιά, άνεργοι και κάθε Τετάρτη όλοι 6€.

Σταθερή και… πανέμορφη αξία, η θερινή Αβάνα βρίσκεται κοντά, αλλά και μακριά από το κέντρο του Χαλανδρίου, στα σύνορα με το Νέο Ψυχικό και διαθέτει μια εξίσου όμορφη ταράτσα στην οποία προβάλλει σε digital μορφή νέες ταινίες. Το μπαρ διαθέτει και ωραιότατη πίτσα, ενώ προτείνουμε να πάτε από νωρίς για να προλάβετε τα άνετα καναπεδάκια πίσω πίσω.

Αθηνά Piscines Ideales
Σολωμού 18, Πλ. Χαλανδρίου, τηλ.: 2106855860
Τιμή εισιτηρίου: 7€

Ακόμα ένα πανέμορφο θερινό στο Χαλάνδρι, το οποίο μάλιστα έχει αναπαυτικότατους καναπέδες στο πίσω και το πλαινό μέρος του για… αραχτές σινεφίλ καταστάσεις. Τα τραπεζάκια μεταξύ των καρεκλών είναι μεγάλο συν για να ακουμπήσουμε τα συνοδευτικά μας (μπύρες, γρανίτες και τα συναφή), ενώ ο ήχος και η εικόνα είναι άκρως ικανοποιητικά.

Μαργαρίτα
Δουκ. Πλακεντίας 87, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106014284
Τιμή εισιτηρίου: 8€, κάθε Τετάρτη 5€.

Ήρεμο, γλυκό και ατμοσφαιρικό, το θερινό της Δουκίσης Πλακεντίας μας γυρνά δεκαετίες πίσω με αρκετή νοσταλγία. Είναι μεγάλο, με τραπεζάκια μεταξύ των καθισμάτων και εύκολο πάρκινγκ στην αλάνα ακριβώς δίπλα.

Αμίκο
Επιδαύρου & Ανδρούτσου 20, Χαλάνδρι, τηλ: 2106815532
Τιμή εισιτηρίου: 8€, κάθε Τετάρτη 6,5€

Ήσυχο και συνοικιακό, το Αμίκο προβάλλει ταινίες Α’ προβολής, είναι προσεγμένο και καλοσυντηρημένο παρά την… ηλικία του, με άνετα καθίσματα και ωραιότατη καντίνα με πάσης φύσεως νοστιμιές.

Cine Ψυχικό Classique
Κηφισίας 290 & Παρίτση 2, Φάρος Ψυχικού, τηλ.: 210 6777330
Τιμή εισιτηρίου: 8,50€

Νοσταλγικό… σικ στο Ψυχικό, σε ένα θερινό με άριστο ήχο και συνθήκες προβολής, και έξτρα άνεση, αφού κάθε κάθισμα έχει το δικό του τραπεζάκι για να απολαμβάνετε και το ποτό ή το finger food σας από το μπαρ.

Cine Φιλοθέη
Πλατεία Δροσοπούλου 1, Φιλοθέη, τηλ.: 210 6833398
Τιμή εισιτηρίου: 8€

Οι αναπαυτικές καρέκλες του σκηνοθέτη, η πλούσια βλάστηση, οι ήχοι των νυκτόβιων πτηνών, ο εξαιρετικός στερεοφωνικός ήχος, και… το θρυλικό hot dog, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που αγαπάμε πολύ το Cine Φιλοθέη. Στο μπαρ θα βρείτε, εκτός των άλλων, νοστιμότατη Μαργαρίτα και αυθεντικά ιταλικά παγωτά, ενώ μια ζακετούλα θα σας χρειαστεί ακόμα και τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Σινέ Μίμης Φωτόπουλος
Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, τηλ: 2106198890
Τιμή εισιτηρίου: 5€

Ο δημοτικός κινηματογράφος του Αμαρουσίου είναι από τις πιο νοσταλγικές γωνιές βόρεια του κέντρου. Το όνομα του Μίμη Φωτόπουλου, η ρετρό, νέον πινακίδα, τα ταβερνάκια της γειτονικής πλατείας και τα σουβλάκια που ξεροψήνονται στις ψησταριές γύρω του θυμίζουν κάτι από παλιές εποχές. Το ίδιο και το χαμηλό αντίτιμο, αλλά και οι προσεγμένες ταινίες, παλαιότερες και νέες παραγωγές.

Νοσταλγία
Κέας & Τερψιχόρης, Ηράκλειο, τηλ.: 2102773731
Τιμή εισιτηρίου: 5€

Όνομα και πράγμα αυτός ο μικρός δημοτικός θερινός του Ηρακλείου, ο οποίος προβάλλει… νοσταλγικές επανεκδόσεις κλασσικών ταινιών, όπως η Καζαμπλάνκα, το Πάρτι, η Νοσταλγία και πολλά ακόμα κλασσικά αριστουργήματα.

Άνοιξις
Αττική & Ευριπίδου 19, Ν. Ηράκλειο, τηλ.: 2102814071
Τιμή εισιτηρίου: 7,50€, κάθε Τετάρτη 6€.

Συνοικιακό θερινό σινεμά, πρόσφατα ανακαινισμένο με ωραίο σαλονάκι στην υποδοχή που θυμίζει νησί, ξύλινες καρέκλες σκηνοθέτη και… ξαπλώστρες πάνω σε γρασίδι για όσους αποζητούν έξτρα σινεφίλ χαλάρωση.

Μπομπονιέρα
Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, τηλ.: 210 8019687
Τιμή εισιτηρίου: 8,50€

Σημείο αναφοράς για τα καλοκαίρια των βορείων προαστίων, η Μπομπονιέρα – ή αλλιώς η… «Αρχόντισσα της Κηφισιάς» προσφέρει απλόχερα δροσιά σε καταπράσινο σκηνικό, σερβίρει σούπερ νάτσος με τυρί, ενώ έχει και μια ωραιότατη μίνι-αυλή στο χώρο του κυλικείου, ιδανική για συζητήσεις στο διάλειμμα.

Χλόη
Κασαβέτη 17, Κηφισιά, τηλ.: 2108011500
Τιμή εισιτηρίου: 8,50€

Έτερο θερινό στολίδι της Κηφισιάς, η πανέμορφη Χλόη είναι πνιγμένη στη βλάστηση, διαθέτει καρεκλίτσες με το χαρακτηριστικό πράσινο «καλώδιο» για κάθισμα, μεγάλη οθόνη και άφθονο πράσινο φόντο από τα πεύκα. Μας αρέσει πολύ το βουτυράτο ποπ κορν της. Στα μείον, η φασαρία από το κοντινό μπαράκι.

Αλίκη
Λεωφ. Μαραθώνος 3, Πλατεία Δροσιάς, τηλ.: 2106229645
Τιμή εισιτηρίου: 8€

Η «κυρία» της Δροσιάς έχει μπόλικη… δροσιά στις προβολές της (απαραίτητο το ζακετάκι κι εδώ, ακόμα και τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού) και ένα πανέμορφο, περιποιημένο περιβάλλον με πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Προβάλλει κατά κύριο λόγο ταινίες Α’ προβολής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v