Σαββατιάτικα μακροβούτια στη δροσερή Αττική

Αυτό το Σάββατο, τιμάμε ένα… ολόφρεσκο φεστιβάλ στις ακτές της Αττικής, σε μια «μονοήμερη» που συνδυάζει βουτιές, μεζέδες και live μουσικές στον Ωρωπό.
Σαββατιάτικα μακροβούτια στη δροσερή Αττική
Ένας νέος θεσμός ξεπετάγεται ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι στην παραλιακή σκηνή της Αττικής, και μας προκαλεί για μακροβούτια στη θάλασσα και στη μουσική αυτό το Σάββατο.

Το Oropos Summer Fest ετοιμάζεται να συγκεντρώσει την πιο fun πλευρά της Αθήνας… στο Χαλκούτσι με ένα βραδινό live έκπληξη. Αλλά μέχρι να πέσει η νύχτα, προηγούνται οι βουτιές.



Πατητές στο Χαλκούτσι
Φορτώνουμε στο αυτοκίνητο κουβαδάκια, μπρατσάκια και καλή διάθεση, και παίρνουμε το δρόμο για το Βορρά. Περνάμε από Μαλακάσα, βγαίνουμε από την έξοδο προς Αυλώνα και οδηγούμαστε προς Ωρωπό από την επαρχιακή οδό Αυλώνα-Σκάλας Ωρωπού. Για ελεύθερες βουτιές, απλώνουμε ψάθα στην Αετοφωλιά, την πιο καθαρή από τις ακτές της περιοχής, και για οργανωμένες, προτιμάμε τα beach bar μεταξύ Αετοφωλιάς και Σκάλας.

Μετά τις βουτιές, πιάνουμε τραπέζι στο Κύμα, το ψαροταβερνάκι στη Σκάλα που σερβίρει ψαρομεζέδες ακριβώς δίπλα στο λιμανάκι του Ωρωπού. Με θέα τις βάρκες που λικνίζονται στο κύμα, δοκιμάζουμε τηγανητό ψαράκι, φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα και κλασικά ελληνικά ορεκτικά. Συνδυάζουμε με ουζάκι και υπολογίζουμε περί τα 15-18€ το άτομο.



Πατητές και μακροβούτια live!
Το Azul Beach Bar στο Χαλκούτσι είναι η επόμενή μας στάση. Όχι μόνο επειδή μπορούμε να συνεχίσουμε τη χαλάρωση με καφέ στην ξαπλώστρα ή βουτιές στην πισίνα του, αλλά κι επειδή κατά τις 22.00 το βράδυ εγκαινιάζει το Oropos Summer Fest, παρουσιάζοντας στη σκηνή τους αγαπημένους Xatzifrageta με full band σύνθεση.

Το πιο χύμα, groovy και χαβαλεδιάρικο σχήμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό χωρίς να κινείται στα… παραδοσιακά κυκλώματα της μουσικής βιομηχανίας, ετοιμάζεται να ταρακουνήσει το Χαλκούτσι με καλτ τραγούδια και εναλλακτική ποπ καλοκαιρινή διάθεση. Σημειώστε ότι τα εισιτήρια στην προπώληση στοιχίζουν μόλις 8€ και για όσους δεν έχουν μέσο μεταφοράς, προβλέπουν και δωρεάν μετακίνηση από και προς Αθήνα μέσα στην τιμή. Μάθετε περισσότερα εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v