Σαββατιάτικες βουτιές στις αθηναϊκές θάλασσες

Αυτό το Σάββατο, καταπολεμάμε τον πρώτο καύσωνα του 2016 με βουτιές στη Βουλιαγμένη, ψαρομεζέδες στο Φάληρο και πάρτι στην αμμουδιά του Αλίμου.
Σαββατιάτικες βουτιές στις αθηναϊκές θάλασσες
Τριήμερο εκτός Αττικής οι άλλοι; Τριπλή εξόρμηση στην παραλία εμείς. Αν μείνατε κι εσείς στην Αθήνα για το Άγιο Πνεύμα και ανησυχείτε ότι θα είναι βαρετά και αποπνικτικά, όπως προμηνύει και το πρώτο 40άρι της ΕΜΥ για φέτος, ξανασκεφτείτε το. Και ακολουθήστε την πρότασή μας για βουτιές, μεζέδες και χορό στις κοντινότερες παραλίες.

Πρώτο χτύπημα: Βουτιές στη Βουλιαγμένη



Παίρνουμε τον δρόμο για τα Λιμανάκια, την θρυλική «παραλία» που δεν είναι παρά τα πλατιά βράχια στους ορμίσκους της Βουλιαγμένης, στην άκρη της οποίας δεσπόζει το θρυλικό beach bar με τις ξύλινες εξέδρες γύρω του. Από εκεί προμηθευόμαστε παγωμένο καφεδάκι, και βρίσκουμε τον δικό μας βράχο για να απλώσουμε πετσέτα προτού βουτήξουμε στα κρυστάλλινα, βαθυγάλαζα νερά. Υπενθυμίζουμε ότι, λόγω μορφολογίας, θα πρέπει να βουτήξετε… με την μία στα νερά. Αναλυτικό «οδηγό» για να απολαύσετε ένα μεσημέρι στα Λιμανάκια θα βρείτε εδώ

Δεύτερο χτύπημα: Ψαρομεζέδες στο Φάληρo



Αφού στεγνώσουμε, ανηφορίζουμε προς το Παλαιό Φάληρο και πιάνουμε τραπεζάκι στην Ψιψίνα, το ψαροφαγικό αδερφάκι του Αρίστου, που κάνει θραύση στην γειτονιά (Ζησιμοπούλου 96, τηλ: 210 9822339). Εδώ, σε μια σκεπαστή αυλίτσα με τα κλασικά τραπέζια με τα χάρτινα τραπεζομάντιλα, απολαμβάνουμε ψαρόσουπα, τηγανητό ψαράκι, κριθαρότο με γαρίδες, ωραιότατο μυδοπίλαφο, γιουβέτσι σουπιάς αλλά και πιο κλασικούς ψαρομεζέδες συνοδεία ούζου, υπολογίζοντας στα 20€ το άτομο. Τα ίδια περίπου θα σας στοιχίσει και ένα λουκούλλειο γεύμα στο κεμπαμπτζίδικο του Κυρ-Αρίστου, ακριβώς δίπλα, αν προτιμάτε τους κρεατομεζέδες και τις πολίτικες γεύσεις από τα θαλασσινά.

Τρίτο χτύπημα: Party στον Άλιμο



Αφού βουτήξαμε και χορτάσαμε, είναι ώρα να… χορέψουμε. Και αυτό το Σαββατόβραδο, το Bolivar, το πιο κεφάτο beach bar του Αλίμου, μένει πιστό στις επάλξεις και έχει την κατάλληλη πρόταση: Υποδέχεται στην Ακτή του Ήλιου τους έλληνες superstar DJ Agent Greg και Chris Child, που θα βρίσκονται στα decks από τις 21.00 για μια βραδιά χορού στην αμμουδιά κάτω από τα αστέρια. Η τιμή εισόδου είναι 7,50€, περιλαμβανομένου ποτού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v