Η… δροσερή έξοδος του Σαββάτου με Κ. Βήτα

Αυτό το Σάββατο κάνουμε την πρώτη μας βουτιά, απολαμβάνουμε σούπερ ψαρομεζέδες και σούπερ… Κωσταντίνο Βήτα στην Στέγη.
Η… δροσερή έξοδος του Σαββάτου με Κ. Βήτα
Αρκετά περιμέναμε τόσες ημέρες. Ο υδράργυρος ανεβαίνει… επικίνδυνα, η καλοκαιρινή μας διάθεση ενισχύεται μέρα με τη μέρα, τα αξεσουάρ παραλίας βγαίνουν από τα συρτάρια και ένα υπέροχο Σάββατο με βουτιές, μεζεδάκια και ωραίες μουσικές είναι προ των πυλών.

Οι πρώτες βουτιές φωνάζουν «Λεγραινά»

Καφεδάκι ανά χείρας και πορεία προς Λεγραινά. Κάποιοι λένε ότι είναι η ωραιότερη παραλία της αττικής ακτογραμμής. Επαυξάνουμε και…. χαλάλι της τα πολλά χιλιόμετρα που θα διανύσουμε για να την προσεγγίσουμε και να βουτήξουμε στα όμορφα νερά της. Η παραλία των Λεγραινών στο Σούνιο ξεχωρίζει για την ανοιχτόχρωμη, ψιλή της άμμο, τα γαλανά νερά, την έκτασή της που επιτρέπει… άπλες, αλλά και την καθαρότητά της. Αμμουδερή αλλά και βοτσαλωτή καλύπτει και τις δύο «φυλές» λουόμενων. Θα την συναντήσουμε λίγο μετά την – εξίσου ωραία – παραλία του Χάρακα, στα όρια του δήμου Λαυρίου. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε φροντίστε να εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα για ίσκιο και ενυδάτωση.

Μεσημεριανή ψαροκατάσταση στον Θόδωρο και την Ελένη

Δύο ονόματα, μια νόστιμη ιστορία σε αυτήν ταβέρνα – σήμα κατατεθέν για μακροβούτια σε σαγανάκια με μύδια και γαρίδες μετά από τα μακροβούτια στις κοντινές παραλίες. Ο Θόδωρος και η Ελένη βρίσκονται μέσα στο χωριό των Λεγραινών (θα το ξεχωρίσετε από τα καλάμια που το περιβάλλουν και το προσκύνημα που γίνεται εδώ από κάθε πλευρά της Αττικής) και σερβίρουν σούπερ ψαρομεζέδες. Δοκιμάστε όπωσδήποτε μύδια αχνιστά με φέτα, γαρίδες με σουσάμι, σαλάτα πανδαισία λαχανικών και όχι μόνο (έχει και φάβα και μαυρομάτικα μέσα η τεράστια πιατέλα στην οποία τη σερβίρουν), σούπερ καραβίδες, καταπληκτικό πιλάφι με καβούρι και καλαμαράκι τηγανιτό – εξαιρετικό. Υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο με ουζάκι για ένα σούπερ χορταστικό και νοστιμότατο θαλασσινό γεύμα.

Ο Κωσταντίνος Βήτα συνομιλεί με το ρεμπέτικο στη Στέγη

Επιστροφή στο σπίτι για… χώνεψη και ξεκούραση και μετά βάζουμε πλώρη προς τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου ο Κωσταντίνος Βήτα επιχειρεί μια αναπάντεχη «συνομιλία» με το ρεμπέτικο. Ο καταξιωμένος δημιουργός στην παράσταση με τίτλο Sala Sala διαβάζει το ρεμπέτικο της Μαρίκας Παπαγκίκα και της Σωτηρίας Μπέλλου… αλλιώς σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με έντονο ενδιαφέρον. Στο Sala Sala τραγουδούν η Θεοδώρα Μπάκα και ο Κ. Βήτα. Παίζουν οι μουσικοί: Χρήστος Αλεξάκης (Πιάνο, Farfisa), Αλέκος Βουλγαράκης (ηλεκτρική κιθάρα), Κώστας Γιαννίρης (ηλεκτρικό μπάσο), Παναγιώτης Τσεκούρας (Theremin). Η συναυλία ξεκινά στις 20.30. Εισιτήρια από 18€. 

Cocktails με θέα στο Bios

Μετά το τέλος της παράστασης την κάνουμε… ταράτσα και κατευθυνόμαστε προς Πειραιώς όπου η hip ταράτσα του Bios επέστρεψε στις επάλξεις, και μαζί της οι προβολές στον απέναντι τοίχο, οι ψαγμένες ηλεκτρονικές μουσικές, τα βαρέλια και οι ξαπλώστρες με θέα Παρθενώνα και τα θρυλικά πλέον papota. All time classics οι γεύσεις bramble και mojito (υπολογίστε περί τα 9-10€ για παποτό μαζί με κοκτέιλ).

N.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v