Η βόλτα του Σαββάτου είναι τζαζ

Με αφορμή το 16ο Jazz Festival στην Τεχνόπολη, βολτάρουμε στο Γκάζι και τις γειτονιές γύρω του αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου είναι τζαζ
Τζαζ μουσικές στην Τεχνόπολη, ρακές και κρητικά μεζεδάκια σε μια αυλίτσα που μυρίζει καλοκαίρι, και πρωινή βόλτα παρέα με τους τουρίστες στην ωραιότερη γειτονιά της Αθήνας. Κάπως έτσι έχουν τα σχέδιά μας για το Σάββατο που έρχεται. Συμφωνείτε;

Πρωί με βόλτα… αθηναϊκή

Ο καιρός για το Σάββατο προβλέπεται ηλιόλουστος, κι εμείς λέμε να το γιορτάσουμε βολτάροντας στις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας. Θα ξεκινήσουμε βγαίνοντας από το μετρό στη στάση Ακρόπολη, για να περπατήσουμε πρώτα-πρώτα, παρέα με τουρίστες και αρώματα αντηλιακών, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σταματώντας κάθε λίγα βήματα για να ακούσουμε αυτοσχέδιες –αλλά πάντα ωραίες– μουσικές. Θα συνεχίσουμε στην προέκτασή της, την Αποστόλου Παύλου, κάνοντας μια στάση για καφεδάκι στην αυλή του Underdog στην αρχή της Ηρακλειδών, πριν κατηφορίσουμε προς τον πεζόδρομο της «κάτω» Ερμού, εκείνης που καταλήγει στο Γκάζι. Από εκεί, θα περάσουμε απέναντι, προς το Μεταξουργείο.

Μεσημέρι με ρακές και μεζεδάκια στην αυλή

Υπάρχει μια μεταξουργειώτικη αυλίτσα στην οποία η Κρήτη έχει την τιμητική της. Λέγεται Πυρολίκι, μας καλωσορίζει πάντα με ένα καραφάκι ρακή, και μας σερβίρει νοστιμιές από τη Λεβεντογέννα (και όχι μόνο) που περιλαμβάνουν σκιουφιχτά μακαρόνια με μανιτάρια, γαρίδες και σάλτσα ούζου, γιουβετσάκι με μυζήθρα, πίτα θαλασσινών στο πήλινο με πουρέ πατάτας και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Τα απολαμβάνουμε όλα αυτά σε μια γλυκύτατη αυλή με πέτρινους τοίχους, αναρριχώμενα λουλούδια, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, δροσιά και ρεμπέτικα στα ηχεία. Στο τέλος, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10-15€ το άτομο –αναλόγως το πλήθος ρακών που καταναλώνονται.

Για να τα χωνέψουμε όλα αυτά, θα περπατήσουμε το απογευματάκι ως το Γκάζι, για να χαζέψουμε τους πάγκους του Meet Market που έχουν στηθεί στην Τεχνόπολη, και να περιμένουμε την έναρξη των συναυλιών στις 20.00.

Βραδάκι με τζαζ στην Τεχνόπολη

Το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival, που ξεκίνησε την Τετάρτη 25/05 και ρίχνει την αυλαία του την Κυριακή 29/05 έχει ένα πολύ ενδιαφέρον line up για το βράδυ του Σαββάτου: στις 20.00 η Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών, στις 21.00 το Pierre de Surgères Trio από το Βέλγιο (Pierre de Surgères -πιάνο, Félix Zurstrassen -κοντραμπάσο, Teun Verbruggen -τύμπανα και κρουστά), στις 22.00 οι Nono García και Pablo Novoa από την Ισπανία και στις 23.00 το Naoko Sakata Trio από τη Σουηδία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v