Πέντε όμορφες αυλές για σαββατιάτικο ποτάκι

Μπαράκια στην Αθήνα και τα Προάστια ανοίγουν τις αυλές τους και μας υποδέχονται για ποτάκι και κουβέντα το Σαββατόβραδο.
Πέντε όμορφες αυλές για σαββατιάτικο ποτάκι
Το ανοιξιάτικο αεράκι μας φρεσκάρει το πρόσωπο, ένα κοκτέιλ δροσίζει τον ουρανίσκο μας και ωραίες μελωδίες ηχούν στον χώρο. Μπαράκια με στιλ και όμορφες αυλές μας υποδέχονται σε cosy περιβάλλον με ωραίες μουσικές για ένα ανοιξιάτικο σαββατόβραδο.

Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο

Έκανε ξανά της… μόδας το Θησείο και στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό με τις γιγάντιες, κατακόκκινες πόρτες στην αρχή του πεζόδρομου της Ηρακλειδών και διαθέτει μια «κρυμμένη» αυλή με πέτρινους τοίχους και ξύλινους πάγκους, στην οποία καταφτάνουν ψαγμένες μπύρες και ωραία κοκτέιλ σαν το Paradise City, με ρούμι, σοκολάτα, πορτοκάλι και φουντούκι, ή το Suzanne, με μαστίχα, καρύδα, λεμόνι και πικραμύγδαλο. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 10€.

Mr. Peacock
Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι

Έχει μια πανέμορφη, χρωματιστή αυλίτσα στην οποία επικρατεί καθημερινά το αδιαχώρητο, αλλά και μπόλικο hype που τον κάνει να γεμίζει σε καθημερινή βάση από νεαρόκοσμο. Ο κύριος Πήκοκ φτιάχνει φοβερά πρωτότυπα κοκτέιλ, όπως το Fashion Cola, μια πειραγμένη εκδοχή του Old Fashioned με σιρόπι από Coca Cola και ρούμι εμβαπτισμένο με ποπ κορν, ή το «τζιντζεράτο» Draft Me Up Scotty, το πρώτο κοκτέιλ στην Ελλάδα που σερβίρεται από βαρέλι, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8-9€.

Μπαραλλού
Μ. Γερουλάνου 115 και Ελ.Βενιζέλου, Αργυρούπολη

Νεανικό all day στέκι, από τα πιο «φρέσκα» της περιοχής, το οποίο ποντάρει στην cosy διακόσμησή του που «παίζει» με το μάτι και προσφέρει κάτι διαφορετικό σε κάθε γωνιά, στις καλές του τιμές και στη fun διάθεση. Στο Μπαραλλού θα βρούμε ικανοποιητική ποικιλία σε μπύρες (από 4€) και κοκτέιλ (από 7€), τις οποίες απολαμβάνουμε στον cosy κηπάκο του. Η μουσική του κινείται σε ροκ μονοπάτια, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνει και live με εγχώριες μπάντες.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300

All day προορισμός, που μας σερβίρει καφεδάκια από το πρωί, σούπερ burger το μεσημεράκι για να καταλήξει το βράδι να είναι ο απόλυτος μπαρο-προορισμός για Καλλιθεώτες και όχι μόνο. H καταπράσινη αυλή του διεκδικεί τον τίτλο μιας από τις ωραιότερες της Αθήνας και τα κοκτέιλ του εντυπωσιάζουν και τους αυστηρότερους εξ ημών: δοκιμάστε το Mediterranean Fizz ή το Vodka Cranberry, και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Μέντα 
Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά, τηλ: 210 8080193

Το παλιό σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, έχει μετατραπεί σε έναν φιλόξενο χώρο, πνιγμένο στα κόκκινα άνθη και τα καταπράσινα δεντράκια, τα οποία μας καλωσορίζουν από την είσοδο και εγγυώνται χαλαρωτικές «βόρειες» βραδιές με ποτάκι ή κοκτέιλ. Η μουσική παίζει χαμηλόφωνα τζαζ μελωδίες και ευνοεί την κουβέντα. Τα ποτά ξεκινούν από 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v