Τα καλύτερα κοκτέιλ στα Νότια Προάστια

Γυρίσαμε τα νότια προάστια από μπάρα σε μπάρα, για να ξετρυπώσουμε τα καλύτερα κοκτέιλ από τη Γλυφάδα ως τη Νέα Σμύρνη και τη Δάφνη.
Τα καλύτερα κοκτέιλ στα Νότια Προάστια
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν έχει μόνο το κέντρο απίθανα κοκτέιλ. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, τα “off” κοκτεϊλ-ό-μπαρα μπορούν να κοιτάζουν στα μάτια τα βραβεία και τις signature δημιουργίες των αντίστοιχων του κέντρου –ενίοτε δε και να τους βάζουν τα γυαλιά. Τα καλύτερα από αυτά, μαζί με τις κορυφαίες δημιουργίες τους, συγκεντρώνουμε παρακάτω.

Pop Up

25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 211 2137681



Το μπαρ: Έφερε όλη την Αθήνα στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, αφενός για τα κοκτέιλ του, και αφετέρου για τα σούπερ πάρτι και τις μουσικάρες που παίζουν στο “piso” του (έτσι, με greeklish). Για κουβεντούλα πιάνουμε τραπεζάκι στην πλατεία, για χορό στο εσωτερικό.

Το κοκτέιλ: Είμαστε διχασμένοι ανάμεσα στο Rose Passion, με ρούμι και τριαντάφυλλο, και το Dark and Stormy, με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια. Αμφότερα κοστίζουν 7€.

Spoiled

Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ.: 210 9757386



Το μπαρ: Δυο βήματα από το μετρό της Δάφνης, έχει εξαπλώσει τη φήμη του στα πέρατα της Αθήνας –κυρίως χάρη στα φοβερά και τρομερά κοκτέιλ του. Είναι μικρούλι, στιλάτο και κεφάτο, απλώνει και τραπεζάκια στη στοά που το φιλοξενεί όσο παίρνει να καλοκαιριάζει.



Το κοκτέιλ: Δεν είναι «το», είναι «τα»: Το Little Prince (φωτό, επάνω) με τεκίλα, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας, λεμόνι και bitters σοκολάτας, και το Captain Barbarossa, με ρούμι Sailor Jerry, σιρόπι κανέλας, μήλο και Vinsanto. Μας αρέσουν, εκτός από τις σούπερ συνταγές τους, και τα παιχνιδιάρικα σερβιρίσματα: Σε μινιατούρες καροτσάκια του σούπερ μάρκετ, σε κονσέρβες ντοματόσουπας από εκείνες που σχεδίαζε ο Andy Warhol, και πολλά άλλα έξυπνα και… instagramικά. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€.

Funky Monkey

Αδραμυτίου 44 και Κοραή, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 6946455299)



Το μπαρ: Είναι ένα κανονικότατο beach bar στην καρδιά της πόλης, που έχει καλοκαίρι όλο τον χρόνο, και αγαπά πολύ (θα το μαντέψατε) τη reggae και τη funk.

Το κοκτέιλ: Λέγεται Green Garden και φτιάχνεται με τζιν, αγγούρι, βιολογικό σιρόπι αγριολούλουδου και lime. Κοστίζει, δε, 7€.

Holy Spirit

Λαοδίκης 41, Γλυφάδα, τηλ: 210 8982650



Το μπαρ: Απλώνει πολύχρωμα τραπεζάκια έξω, και συγκεντρώνει τα πλήθη που ορκίζονται στα εξαιρετικά κοκτέιλ του. Έχει και ένα σούπερ παιχνιδιάρικο εσωτερικό, με ωραίες πινελιές που παραπέμπουν σε μπαρ του κέντρου.

Το κοκτέιλ: Σούπερ χιτ του καταλόγου είναι το Fantastic Boyfriend, με βότκα, καρύδα και raspberry. Αμφιταλαντευόμαστε, για το ποιο είναι το καλύτερο, ανάμεσα σε αυτό και το Rum Forest Rum, με ρούμι και passion fruit. Σερβίρονται και τα δύο –όπως και όλα τα υπόλοιπα κοκτέιλ– σε δύο διαφορετικά μεγέθη, που κοστίζουν 8€ το μικρό και 10€ το μεγάλο.

Momix

Ποσειδώνος 81 και Δουσμάνη 3, Γλυφάδα, τηλ.: 697 435 0179



Το μπαρ: Αδερφάκι του γνωστού και μη εξαιρετέου Momix του Κεραμεικού, που έβαλε τη μοριακή γαστρονομία στα ποτήρια μας. Έχει μια αυλίτσα με πρασινάδες χάρμα οφθαλμών, με χτιστά καναπεδάκια και κόκκινο τουβλάκι στους τοίχους που την αγκαλιάζουν.



Το κοκτέιλ: Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε μόνο ένα, αυτό θα είναι μάλλον το Jack Sparrow Daquiri, που φτιάχνεται με παλαιωμένο ρούμι, φρούτα του πάθους, ιβίσκο και ανανά, πασπαλίζεται με κόκκινο γλυκό πιπέρι και σερβίρεται με ζελεδοποιημένο χυμό από ξυνόμηλο και φράουλες. Οι τιμές των κοκτέιλ γενικώς κυμαίνονται στα 8-10€.

Bourbon

Δασκαρόλη 67, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9647600



Το μπαρ: Κρατάει τα σκήπτρα του ροκ… εκεί στο Νότο και φιλοξενεί δυνατά live νέων ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων ελληνικών σχημάτων δυο και τρεις (ενίοτε και περισσότερες) φορές την εβδομάδα.

Το κοκτέιλ: Λέγεται Love & Tears, φτιάχνεται με παλαιωμένο ρούμι, elderflower και τζίντζερ, και κοστίζει 8€. Μας αρέσει, επίσης, και το Cinna-Moon, με βότκα, κανέλα και passion fruit.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v