Σαββατιάτικες βόλτες στη... γαλλική πλευρά της Αθήνας

Παγκράτι, Πετράλωνα, Κεραμεικός. Αυτό το Σάββατο, τριγυρνάμε σε τρεις από τις πιο αγαπημένες μας συνοικίες της Αθήνας, και ανακαλύπτουμε την πιο... γαλλική πλευρά τους.
Σαββατιάτικες βόλτες στη... γαλλική πλευρά της Αθήνας
Παραδεισένια σοκολάτα σε ένα κουκλίστικο γαλλικό μπιστρό. Γαλλική κουζίνα στην πιο μποέμ γειτονιά της πόλης. Και χορός μέχρι το πρωί με άρωμα... παριζιάνικο. Αυτό το Σάββατο, η Γαλλία έχει την τιμητική της στις βόλτες μας, οι οποίες ξεκινούν από το Παγκράτι.

Τι Μονμάρτη... τι Παγκράτι!
Μετά από το Κολωνάκι και τα βόρεια προάστια, ήρθε η σειρά της πλατείας Προσκόπων να γνωρίσει την παριζιάνικη γοητεία του Petite Fleur. Το «μικρό λουλούδι» των μπιστρό άνοιξε εδώ και μερικούς μήνες σε μια ήσυχη γωνία της πλατείας (Αμύντα 1, τηλ: 2155519685), γεμίζοντας τον νοσταλγικό του χώρο με άνετες πολυθρόνες και χαριτωμένα τραπεζάκια πλάι στο πιάνο και το πικάπ που παίζει συνεχώς jazz και bossa nova μελωδίες. Έξω, στο πλακόστρωτο, απλώνει σιδερένιες καρεκλίτσες, ιδανικές για τις σαββατιάτικες λιακάδες, ενώ στα μπρίκια του, λιώνει ολόκληρα κομμάτια αυθεντικής Valhrona για να ετοιμάσει την καλύτερη σοκολάτα της πόλης. Στους καφέδες προσθέτει κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού, ενώ σερβίρει και θεϊκές τάρτες ή άλλα γλυκά ημέρας.

Γεύση από Γαλλία στα Πετράλωνα

Δεν μας φτάνει μόνο το γαλλικό μπιστρό για να τηλεμεταφερθούμε στο Παρίσι. Θέλουμε και γεύση από Γαλλία. Και την βρίσκουμε στον πιο ζωντανό δρόμο των Άνω Πετραλώνων, εκεί όπου σε μια λιλιπούτεια σάλα χωρά όλη η ιδιαιτερότητα της γαλλικής κουζίνας στο αυθεντικότερό του. Το Chez Lucien (Τρώων 32, τηλ: 2103464236), από τους πρώτους διδάξαντες της μοντέρνας γαλλικής κουζίνας στην πόλη, σερβίρει πεντανόστιμα πιάτα ημέρας, από ρολό γαλοπούλας με μήλα και φουά γκρα και ψαρονέφρι με σος soubise μέχρι χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και σος πόρτο ή entrcote βουτύρου και γαρίδες με σαφράν, μπέικον και άσπρο κρασί, συνοδεία ογκρατέν πατάτας. Μαζί με ωραίο κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Πάρτι α λα γαλλικά

Κλείνουμε τη μέρα με πολύ χορό στο 1ο Bonjour Athenes Dance Festival, μία ημέρα γεμάτη χορευτικές επιτυχίες, με την «σφραγίδα» του μετρ της γαλλικής ηλεκτρονικής μουσικής Avener. Ο γνωστός παραγωγός μεγάλων ραδιοφωνικών επιτυχιών παγκοσμίως, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να πρωτοστατήσει στο νέο dance event της πόλης που θα φιλοξενηθεί στο Gazi Music Hall (Ιερά Οδός 7, τηλ: , με ηχητικές και οπτικές εγκαταστάσεις ειδικά διαμορφωμένες για το φεστιβάλ. Μαζί με τον Avener, στην σκηνή θα βρεθούν και άλλα μεγάλα ταλέντα της γαλλικής electro, nu disco και deep house σκηνής, όπως οι Synapson και Phoebe Kiddler. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00 και τα εισιτήρια στην προπώληση ξεκινούν από τα 20€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v