Σούπερ ιδέες για τριήμερο στην Αθήνα

Το τριήμερο της 25ης σας βρίσκει εντός Αθηνών; Βόλτες, προβολές, μουσικές, παραστάσεις και εργαστήρια με τα πιτσιρίκια γεμίζουν ιδανικά τις ημέρες.
Σούπερ ιδέες για τριήμερο στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Άλλο ένα τριήμερο, άλλες τρεις ημέρες που σας βρήκαν εντός των τειχών της Αθήνας, χωρίς κανένα απολύτως πρόγραμμα εξόδου ή εξόρμησης. Κανένα πρόβλημα. Ακόμα και αν δεν καταφέρατε να κλείσετε κάποια εκδρομή από εκείνες που σας προτείναμε εδώ, η πόλη προσφέρεται για να... προσφέρει σούπερ επιλογές εξόδου: από μουσική και blockbuster μέχρι βόλτες και δημιουργικές δραστηριότητες με τα πιτσιρίκια.

Α, και φυσικά άφθονο… μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Κόντρα υπερηρώων στη μεγάλη οθόνη

Στις 24 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το πολυαναμενόμενο Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης, το blockbuster που φέρνει αντιμέτωπους τους δύο πανίσχυρους υπερήρωες. Ετοιμαστείτε λοιπόν για άφθονη δράση, άψογα ειδικά εφέ, ένα καταιγιστικό έπος εν ολίγοις, σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ (300, Watchmen) με τον Χένρι Κάβιλ στον ρόλο του Superman και τον Μπεν Άφλεκ στο ρόλο του Σκοτεινού Ιππότη. Όσον αφορά την υπόθεση  της ταινίας, Οο Μπάτμαν βλέποντας με καχυποψία τις πράξεις του Σούπερμαν, που έχει μετατραπεί σε έναν μικρό θεό, επισκέπτεται την Μητρόπολη για να περιορίσει την ανεξέλεγκτη εξουσία του. Όσο οι δυο υπερήρωες είναι απορροφημένοι στις μεταξύ τους φιλονικίες, ο Λεξ Λούθορ έχει βάλει μπροστά ένα σατανικό σχέδιο που απειλεί να εξοντώσει την πόλη.

Ελληνικό psycho rock στο Gagarin

Και ροκ και ελληνικό και ψυχεδέλεια; Γίνεται και ακούει στο όνομα Sleeping Pillow. Tο πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται στο Gagarin την 25η Μαρτίου. Εκείνη την ημέρα, τα μέλη θα πάρουν τα ψευδώνυμα τους – Nomik, Rispa, Aisha Sama, Nick Zakqueline, Antoine και Skinman – τα όργανά τους, και θα καταλάβουν τη σκηνή για να προσφέρουν ένα μοναδικό κι απόκοσμο οπτικοακουστικό θέαμα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ

Μουσικές για «ενήλικες που κρύβουν μέσα τους παιδιά»

Μετά την περιοδεία τους στην Ευρώπη, οι αγαπημένοι Χαΐνηδες επιστρέφουν στον Σταυρό του Νότου από τις 25 Μαρτίου για μια μουσική παράσταση στην οποία «πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι, θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Πάνω σ' αυτό χορεύει μια σκιά. Η σκιά της αρχέγονης φλόγας της ύπαρξης». Είσοδος με ποτό: 12 ευρώ.

Άρθουρ Μίλλερ στο Εθνικό

Ένα από τα αριστουργήματα του αμερικανικού θεάτρου, τον «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ, παρουσιάζει για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο στη Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Παράσταση… άχαστη, με πρωταγωνιστές τον Πέτρο Φιλιππίδη και την Πέγκυ Σταθακοπούλου. Το έργο παίζεται όλο το τριήμερο στις 20.30 με μια έξτρα παράσταση την Κυριακή στις 17.30. Εισιτήρια από 15€. 

Βολτάροντας στον Πειραιά

Ωραίες οι βόλτες στις αθηναϊκές γειτονιές, όμως ο Πειραιάς έχει άλλη… αλμύρα. Οι ηλιόλουστες διαδρομές πολλές. Εμείς επιλέγουμε εκείνη που ξεκινά από την Πειραϊκή και καταλήγει στην Καστέλλα. Είναι η μεγαλύτερη και μάλλον η ωραιότερη: σε όλο το μήκος της, περπατάτε επάνω σε ένα μεγάλο πεζοδρόμιο πάνω από την θάλασσα, που έχει για φόντο αρχικά τα βράχια της Πειραϊκής και εν συνεχεία τα πολυτελή γιωτ της Μαρίνας Ζέας. Κάθε λίγα μέτρα, σκαλάκια κατηφορίζουν προς την θάλασσα, για την περίπτωση που θέλετε ένα διάλειμμα ή λίγη έξτρα ρομαντζάδα. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Μπακαλιάρος σκορδαλιά…  χωρίς τύψεις

Ξεχάστε δροσερές αναπνοές και λοιπά, και βουρ… στην σκορδαλιά συνοδεία φρέσκου, τηγανισμένου μπακαλιάρου και ούζου. Πού; Αγαπημένες μας διευθύνσεις τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου με την ρετρό αθηναϊκή ατμόσφαιρα, το Ρακί Μεζέ στην Καλλιθέα, η Παλιά Φάβα στο Φάληρο, το άρτι αφιχθέν Φάνη Μεζέ στον Χολαργό και το Σαρδελάκι στη Γλυφάδα. Σε όλα τα παραπάνω ουζερί- μεζεδοπωλεία, υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ΄άτομο για ένα πλήρες γεύμα με ουζάκι.

Περισσότερες ουζο-ψαρο-διευθύνσεις εδώ. 

Πάμε Πάρνηθα;

Είναι δίπλα μας, ενδείκνυται για φυσιολατρικές εξερευνήσεις σε ένα σπάνιας ομορφιάς δάσος, διαθέτει το απαραίτητο πράσινο για πικνίκ και οικογενειακή χαλάρωση και δεν λείπουν οι μικρές γευστικές απολαύσεις που εγγυώνται μια «χορταστική» ημέρα. Τι θα κάνουμε εδώ; Θα ανηφορίσουμε τα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, που διαθέτει πυκνό δίκτυο καλοδιατηρημένων μονοπατιών, θα περιδιαβούμε το μητροπολιτικό πάρκο Τατοΐου, γύρω από τα παλιά ανάκτορα, που αποτελεί πλέον δημοφιλέστατο τόπο οικογενειακών πικνίκ και φυσιολατρικών περιηγήσεων και θα ανακαλύψετε τη λίμνη Μπελέτσι, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, κοντά στο πέτρινο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.

Και από φαγητό; Η νηστεία δεν έχει θέση εδώ. Οι χασαποταβέρνες πάνω στις λεωφόρους που οδηγούν στην Πάρνηθα είναι αυτό που ψάχνετε. Στον Λάμπρο στο Κατσιμίδι θα δοκιμάσετε φοβερά παϊδάκια, στην Ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες σούπερ κρέας και σπιτικές πίτες, ενώ στην Πίνδο επί της λεωφόρου Καραμανλή θα διαλέξετε πεντανόστιμα ορεκτικά από τον δίσκο και θα γευθείτε εξαιρετικό κοντοσούβλι και κοψίδια. Σε όλα τα παραπάνω εστιατόρια, το κόστος ανέρχεται στα 15-20 κατ’ άτομο με κρασί.

Σαββατοκύριακο με τα πιτσιρίκια

Ο Ελληνικός Κόσμος κρατάει συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους το τριήμερο της 25ης μέσα από άκρως ενδιαφέροντα εργαστήρια. Το Σάββατο 26 Μαρτίου (11.30, 8€ τα παιδιά, 4€ ο ενήλικας) «μια σταγόνα ταξιδεύει» και μαζί της ενήλικες και παιδιά ταξιδεύουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού, ενώ την Κυριακή 27 Μαρτίου (10.30 και 12.30, κόστος 8.50€ για παιδιά), «μια ωραία πεταλούδα σε έναν κάμπο τριγυρνά» και κάνει τα παιδιά να μάθουν για τον κύκλο της ζωής της.

 


 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v