10 μπαράκια που πρέπει να πας τώρα

Μπείτε, πιείτε, μάθετε και εκτιμήστε τα δέκα πιο «καυτά» μπαράκια αυτή τη στιγμή στους δρόμους και τα στενά της πόλης.
10 μπαράκια που πρέπει να πας τώρα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι κάνει ένα μπαράκι “hot” και “talk of the town” όπως λέγαμε και στο… χωριό μας; Είναι ο κόσμος που μαζεύεται κατά δεκάδες για να το τιμήσει; Είναι τα ωραία και καθαρά του ποτά; Τα cocktails; Οι μουσικές του; Τα πάρτι του και οι χιπστεριές του; Μην είναι και η διακόσμησή του;

Είναι – μάλλον – όλα τα παραπάνω, και τα δέκα παρακάτω μπαράκια το αποδεικνύουν εμπράκτως συγκεντρώνοντας πλήθη αθηναίων νυχτοπερπατητών.

Palmitas 
Ιερά Οδός 11, Αθήνα

Από το Μεξικό στην… Ιερά Οδό, το pop up bar της ομάδας πίσω από το Clumsies δανείζεται το όνομά του από μια κακόφημη γειτονιά και βρίσκει στέγη στον τέταρτο όροφο ενός πολυχώρου που απολαμβάνει σούπερ θέα προς την Ακρόπολη. Εκεί, μας σερβίρει γεύσεις Λατινικής Αμερικής σε περιτύλιγμα street food (σαλάτες, νάτσος, burritos, quesadillas), συνοδεία ethnic κοκτέιλ με βάση την αγαύη, το mescal και την tequila. Το «μουσικό χαλί» περιλαμβάνει live μουσικές αλλά και DJ sets με λατινοαμερικάνικους ήχους, ό,τι πρέπει δηλαδή για μια βραδιά… αρίμπα! Το ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, και τα burritos από 6,5€.

Barrett 
Πρωτογενούς 11

Στην «πεσμένη» γειτονιά του Ψυρρή μια ανανέωση επιβαλλόταν. Και ήρθε. Το Barret στο στενάκι της Πρωτογένους ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να σερβίρει καφεδάκι, στήνει ενίοτε hip parties με ενδιαφέροντες Djs στα decks και παίζει ωραίες indie και rock μουσικές, ανάλογα την ημέρα. Ο χώρος άνετος, βιομηχανικού design με την λεζάντα “because we are the fishes” να δεσπόζει μπροστά από το μπαρ, διαθέτει έξτρα επίπεδο στον πάνω όροφο όπου φιλοξενούνται εικαστικές εκθέσεις. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ δεν ξεπερνούν τα 5€, ενώ η «κανονική» τιμή του ποτού ανέρχεται στα 6€.

Chelsea Hotel 
Αρχιμήδους 1, Μετς

Ήταν με το που άνοιξε, είναι και (μάλλον) θα παραμείνει ένα από τα πιο hip μέρη εν Αθήναις. Μωσαϊκό στο πάτωμα, παλιές καρέκλες καφενείου, μεγάλες τζαμαρίες για να επιτρέπουν το χάζι στην περαντζάδα και τον…. χαμό που επικρατεί μέρα-νύχτα στο πεζοδρόμιο απέξω, συνθέτουν το προφίλ του δημοφιλέστερου μπαρ της γειτονιάς του Παγκρατίου. Οι «ψαγμένες» μουσικές κινούνται σε ήσυχα jazz μονοπάτια, ο καφές σερβίρεται στα 3€ και τα ποτά στα 5,50€.

Theory 
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι

Στην – πόσα ακόμα μπαράκια να χωρέσουν;- πιάτσα του Χαλανδρίου, το Theory έκανε και συνεχίζει να κάνει τη διαφορά παραμένοντας ένα από τα πιο hot μαγαζιά της περιοχής. Διαδήλωση από νεαρόκοσμο σε καθημερινή βάση, ο οποίος γεμίζει τον όμορφο εξωτερικό του χώρο με δέντρα και φυτά (τα καλοκαίρια) ή τον εξίσου προσεγμένο εσωτερικό με το επιβλητικό μοναστηριακό τραπέζι τους χειμερινούς μήνες. Δυνατό του σημείο, πέρα από τον χώρο, και τα cocktails δια χειρός Γιώργου Μπάγκου, ο οποίος «παίζει» με τα στοιχεία της φύσης για να φτιάξει εντυπωσιακά Negroni και με spirits για ευφάνταστες δημιουργίες. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα cocktails ξεκινούν από 8€.

Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο

Το όνομά του συνώνυμο του «outsider», όμως όπως απέδειξε με τον καιρό αυτό το «micro-roastery, coffee shop, a coffee academy and an alternative bar» (έτσι αυτοχαρακτηρίζεται) θέτει βάσεις για… φαβορί στη νυχτερινή – και όχι μόνο – έξοδο. Πέτρινοι τοίχοι, ξύλινοι πάγκοι, σούπερ κοκτέιλ όπως το Cinderella, με βότκα, φράουλες και πιπέρι ή το Suzanne, με μαστίχα, καρύδα και πικραμύγδαλο και ωραίες μουσικές που επιτρέπουν το «μπίρι μπίρι» στο εξωτερικό του, συνθέτουν τον ελκυστικό χαρακτήρα του Undedog. Τα ποτά ξεκινούν από 7€, τα (απλά) cocktails από 8€ και οι μπύρες από 4,5€.

Off the Chain
Ζωοδόχου Πηγής 25, Εξάρχεια

Το θρυλικό Mo Better…  πάει όμως τις μουσικάρες του εξαρχειώτικου club ανέλαβε να φέρει στα αυτιά μας το Off the Chain, από την ίδια ομάδα. Το μαγαζί χωρίζεται σε τρία μέρη: ένα κεντρικό μπαρ όπου βρίσκεται το dancefloor, ένα μικρότερο για cocktails και ένα παταράκι με λίγα τραπέζια για πιο χαλαρή φάση. Alternative, indie, punk, new wave και rock'n'roll μουσικές επιλογές είναι μερικά μόνο από τα καλούδια που μας επιφυλάσσουν οι Djs εδώ, καθώς και μπόλικα θεματικά parties. Ο… χαμός εδώ συνήθως γίνεται μετά τη 1.00. Το απλό ποτό έχει 7€.

Μπελ Ρέυ 
Φαλήρου 88, Κουκάκι

Ναυαρχίδα στο «ανεβασμένο» Κουκάκι, το Μπελ Ρέυ στήθηκε σε χώρο παλιού λιπαντηρίου και είναι ένα ευρύχωρο, φωτεινό και παρεΐστικο μπαράκι, το οποίο σερβίρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Frida Goes West, με τεκίλα, φρέσκο χυμό grapefruit, σπιτικό σιρόπι chili και lime και το Carribean Julep, με ρούμι, σιρόπι βανίλιας, δυόσμο, bitters και τριμμένη καρύδα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€, ενώ αν πεινάσετε έχετε να διαλέξετε από λαχταριστά burritos και Croque Madame, μέχρι δροσερές σαλάτες και πρωτότυπα σάντουιτς.

Trap 
Όθωνος 10, Σύνταγμα

“It’s a trap!” θα έλεγε ο Admiral Ackbar του Star Wars, αν ερχόταν σε αυτό το κρυμμένο σε μια μικρή στοά και ‘φρέσκο’ μπαράκι μια ανάσα από το σύνταγμα. Το The Trap ήδη είναι talk of the town, παρά το γεγονός ότι άνοιξε τον Ιανουάριο του 2016 και έχει όλα τα φόντα για να σε παγιδέψει: φοβερή διακόσμηση που συνδυάζει ατμόσφαιρα αμέρικαν μπαρ και γαλλικού μπιστρό, «δυνατό» τρίο πίσω από τα cocktails (Γιάννης Σαμαράς, Στέφανος Δραγανιδάκης, Γιάννης Αλεξόπουλος) και ωραίες soul, jazz, afro και funk μουσικές. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ τα cocktails ξεκινούν από 8€.

Εφημερίδα ATH 
Σίνα 6, Αθήνα

Street art δημιουργίες στους τοίχους, δυνατά ονόματα από εγχώριους παραγωγούς/djs (Κορμοράνος, Μικρός Κλέφτης κ.α.) και freestyle κλίμα σε αυτό το, επίσης «φρέσκο» μπαράκι της Σίνα, το οποίο σερβίρει από το πρωί καφεδάκια, burgers και συνεχίζει το βράδυ με σούπερ freestyle μουσικές και ωραιότατα cocktails. O χώρος του άνετος, μαζεύει νεαρόκοσμο από κάθε γωνιά της πόλης, και μας προτρέπει να «βάψουμε» τους τοίχους με ό,τι θέλουμε. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Πλυντήριο 
Κολοκυνθούς & Λεοννάτου 5-7, Μεταξουργείο

Από το… Μεταξουργείο με αγάπη για τα 90s και τις πάσης εποχής trash μελωδίες, το Πλυντήριο διακοσμεί τον χώρο του με παλιά πλυντήρια, «ανακυκλωμένα» ξύλινα παντζούρια που μεταμορφώνονται σε τραπεζάκια, αμπαζούρ βγαλμένα από γαλλικό μπουντουάρ, φουσκωτούς εξωγήινους και γενικά «ό,τι να’ναι» και παίζει μουσικές που ξεσηκώνουν σε party που συζητιούνται. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 5,50€ για το ποτό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v