Μπαράκια με ζωντανή μουσική: 6 live διευθύνσεις

Πίνουμε ποτάκι και παράλληλα απολαμβάνουμε αξιόλογες μπάντες της εγχώριας και ξένης μουσικής σκηνής σε 6 αθηναϊκές διευθύνσεις.
Μπαράκια με ζωντανή μουσική: 6 live διευθύνσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν είναι 100% μουσικές σκηνές – ούτε 100% μπαράκια. Είναι κάτι… ενδιάμεσα. Και γι’ αυτό βρίσκουμε την ψυχαγωγία που προτείνουν άκρως ενδιαφέρουσα. Μπαίνεις, απολαμβάνεις το ποτάκι σου και όλο και κάποια εγχώρια μπάντα θα πετύχεις με ή χωρίς εισιτήριο εισόδου.

Η συνταγή απλή. Όπως φαίνεται από την απήχηση των events και επιτυχημένη. Έξι μπαρ στην Αθήνα το παίζουν… δίπορτο και μας αρέσουν πολύ.

Troubar
Φίλωνος 131, Τρούμπα, τηλ: 694 055 6837

Το μπαράκι που πρωτοστάτησε την αναβίωση της Τρούμπας, φιλοξενεί κάθε Παρασκευή και Κυριακή στον πορφυρό του χώρο πολλά και διάφορα live από εγχώριες μπάντες. Από τη σκηνή του έχουν περάσει μεταξύ άλλων οι Locomondo, οι Blues Project, οι No Sequence, οι Pocket Trio, οι One Take και οι Politically Incorrect. Η είσοδος στα live – πλην κάποιων εξαιρέσεων – είναι δωρεάν, ενώ το ποτό κοστίζει 5€. Μείνετε συντονισμένοι για τα επερχόμενα live του Troubar εδώ.

FAUST Bar-Theatre-Arts
Δύο είσοδοι από Καλαμιώτου 11 και από Αθηναϊδος 12, τηλ: 2103234095

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ένα τριώροφο διατηρητέο ανακατασκευάστηκε, διακοσμήθηκε με κρυστάλλινους πολυελαίους, αντίκ πολυθρόνες και καναπέδες, βελούδινες κουρτίνες και φιλοξενεί πάσης φύσεως παραστάσεις μεταξύ των οποίων και live για κάθε γούστο (από ροκ μέχρι τζαζ). Ενδεικτικά αναφέρουμε ονόματα όπως Carte Postale, Polis, Ζωρζ Πιλαλί, Follies Soiree, Christos Tamboyratzis, Human Touch, Πάνος Μπίρμπας κ.α. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Bourbon
Δασκαρόλη 67, Γλυφάδα, τηλ: 2109647600

Με μότο του το «drinks bites and rock n’ roll» το κοσμοπολίτικο bar restaurant της Γλυφάδας υπήρξε από τους πρώτους… διδάξαντες της φιλοσοφίας «ποτάκι μετά ζωντανής μουσικής» και συνεχίζει μέχρι σήμερα απτόητο να φιλοξενεί υπέροχα live στον glam χώρο του. Από εδώ πέρασαν τις τελευταίες εβδομάδες οι My excuse, C: Real, Locomondo, Πασχάλης, 48 ώρες, Émigré ενώ τις Παρασκευές από δω και στο εξής φιλοξενούνται οι Nikos Zades Band και τις Τετάρτες ο Αναστάσης Ράμος. Δείτε αναλυτικά τα επερχόμενα live εδώ.

Ghost House
Λεπενιώτου 26, Ψυρρή, τηλ.: 210 3236431

Σαν κανονικό…. στοιχειωμένο σπίτι, με μισοσβησμένα ζωγραφιστά ταβάνια, βαριές κουρτίνες και ρετρό έπιπλα, το Ghost House φιλοξενεί εδώ και χρόνια lives και parties στο ισόγειο και τον όροφό του, καθώς επίσης και Karaoke βραδιές σε καθημερινή βάση. Στα επερχόμενα ονόματα βλέπουμε τους Ribbons of Euphoria (progressive rock), τους Keith Richard’s Foundation (blues-rock) και τους Αστείους Αστούς. Είσοδος 8€ με μπύρα. Δείτε αναλυτικά όλα τα live εδώ.

Blackbird
Κλεισόβης 5, Εξάρχεια, τηλ: 2103300557

Το παρεΐστικο στέκι των Εξαρχείων διοργανώνει συχνά πυκνά ζωντανές εμφανίσεις στον ειδικά διαμορφωμένο υπό-χώρο του BUNS, στις οποίες συμμετέχουν ελληνικές μπάντες από όλο το φάσμα της ροκ σκηνής. Από το Stage του έχουν περάσει συγκροτήματα όπως οι Beggars Blues Diary, οι New Past, οι Tuxedo Conspiracy, οι The Cougars, οι Rolling Fellows και πολλά ακόμα συγκροτήματα. Για τις 20 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, ο χώρος ετοιμάζει μια δυνατή rock 'n' roll βραδυά με… τέρμα τα γκάζια στην οποία θα συμμετέχουν δύο tribute bands στους Motorhead και τους Ramones. Δείτε όλα τα μελλοντικά events εδώ.

Tiki Bar
Φαλήρου 15, Αθήνα

Βγαλμένο από την… Χαβάη, με εξωτικά φυτά να σκαρφαλώνουν μέχρι το ταβάνι, πολύχρωμο και με εξαιρετικά signature κοκτέιλ, το Tiki Bar αποτελεί τα τελευταία χρόνια σταθερή αξία για ωραίες μουσικές, σούπερ cocktails και lives για κάθε μουσικό άκουσμα, από ροκ μέχρι reggae. Ενδεικτικά, από τον χώρο του θα περάσουν τις επόμενες ημέρες οι Workaholics, η Angelika Dusk, οι Magenta Flaws και οι Locomondo. Η είσοδος – συνήθως – είναι στα 5-10€ με ποτό. Περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v