10 σούπερ ιδέες για ερωτευμένες εξόδους

Τι θα κάνετε του Αγίου Βαλεντίνου; Από λαχταριστά brunch και ρομαντικά δείπνα, μέχρι live jazz και ροκ εξόδους, έχουμε μια ιδέα για κάθε γούστο.
10 σούπερ ιδέες για ερωτευμένες εξόδους
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί να σνομπάρετε την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ως εμπορική. Ή μπορεί και όχι. Μπορεί να θέλετε όλο το πακέτο, κεράκια, κρασί, και γκουρμέ μενού για δύο. Ή μπορεί απλώς να θέλετε να βγείτε το βράδυ, να ακούσετε ωραία μουσική, και να χορέψετε. Ό,τι και αν τραβά η όρεξή σας, η δική σας και του άλλου σας μισού, σας έχουμε καλυμμένους –από το πρωί ως το βράδυ.

- Ο πολύ αγαπημένος Μελίαρτος (Ερμού 65 και Αιόλου) θα έχει λαχταριστό brunch για δύο, με καγιανά με τριμμένη φέτα, ομελέτα με παστράμι Καρδίτσας και τυριά Μυτιλήνης, τάρτες με άρωμα Ελλάδας, αλλά και μπουγάτσα με κρέμα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλλα ή σοκολάτα, και σπιτική γαλατόπιτα. Όλα αυτά, μαζί με αχνιστό καφέ, από τις 11.00 ως τις 16.00, στην τιμή των 14€ ανά ζευγάρι.

- Ο Άι-Νικόλας (Συγγρού 156) θα έχει ζωντανή μουσική και μενού πέντε πιάτων που μοσχοβολούν θάλασσα, στην τιμή των 35€ το άτομο. Για να πάρετε μια ιδέα: ραβιόλι με γέμιση τυριών, καπνιστό σολομό και μπρικ, και σολομός σοτέ με σάλτσα μάνγκο.

- Το Passport του Κεραμεικού φιλοξενεί τον Σπύρο Γραμμένο για ένα σούπερ κεφάτο live εμπνευσμένο από τον «έρωτα στα χρόνια της φοβέρας». Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ με ποτό στο μπαρ, ή 16€ με ποτό σε τραπέζι. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00.

- Το Hard Rock Café (Αδριανού 52, Μοναστηράκι) ετοιμάζει σούπερ μενού με το εμπνευσμένο όνομα “Rock me like you do”, στην τιμή των 25€ το άτομο. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα ποτήρι prosecco, και επιλογές από τα θρυλικά του burger, το honey mustard grilled chicken, δροσερές σαλάτες και λαχταριστό επιδόρπιο για δύο, το Hot Fudge Brownie.

- Το Τρένο στο Ρουφ φιλοξενεί την Αμαλία Τάτση και τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο, με τη συνοδεία του γνωστού πιανίστα και συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου, σε μια εκλεκτή συλλογή από γνωστά κι αγαπημένα ελληνικά και ξένα ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών –από τον Χατζιδάκι ως το σήμερα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12€, και το ποτό (προαιρετικά) κοστίζει 5,50€.

- Το Faust (Καλαμιώτου 11) θα έχει μια βραδιά… καμπαρέ, ένα αυθεντικό burlesque show με ζωντανή τζαζ και swing μουσική. To show ξεκινά στις 22.30 και τα εισιτήρια κοστίζουν 8€.

- Το New Taste (Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα) ετοιμάζει ένα μενού με δημιουργίες υψηλής κουζίνας, όπως το Carpaccio μοσχαριού, με καραμελωμένα κρεμμύδια, κάπαρη, καπνιστό αλάτι τρούφας και παρμεζάνα ή το κόντρα φιλέτο από Μοσχάρι Angus, με πουρέ μανιταριών, ρόκα, και σάλτσα πιπεράτη. Το μενού των πέντε πιάτων κοστίζει 48€ το άτομο.

- Το Trocadero του ξενοδοχείου Metropolitan στρώνει μπουφέ με την υπογραφή του σεφ Γιάννη Τσούνα, και μας περιμένει να τον τιμήσουμε, με 34€ το άτομο.

- Το Sale e Pepe (Αριστίπου 34, Κολωνάκι) προτείνει γεύσεις όπως τα ραβιόλια γεμιστά με ροφό, σάλτσα από βούτυρο και γαρίδες, ή το κοκοράκι γεμιστό με λουκάνικο Τοσκάνης και δαμάσκηνα, ή τις γαρίδες σε κρούστα ψωμιού με βελουτέ από κολοκυθάκια, δυόσμο και πατατοσαλάτα. Το μενού των τεσσάρων πιάτων κοστίζει 48€ το άτομο.

- Το ατμοσφαιρικό Fuga, στο Μέγαρο Μουσικής, σιγομαγειρεύει ένα μενού που περιλαμβάνει Ταρτάρ σολομού με μοσχολέμονο, πούδρα τσίλι και αρωματικά, Ριζότο με μανιτάρια, άρωμα λευκής τρούφας και παλαιωμένη παρμεζάνα, και Κοκοράκι μαριναρισμένο σε κόκκους μουστάρδας με πουρέ καρότο και κύμινο. Το μενού των τεσσάρων πιάτων κοστίζει 39€ το άτομο, και εκείνο των πέντε πιάτων 47€ το άτομο. Με 14€ επιπλέον κατ’ άτομο, προσθέτετε τρία ποτήρια κρασί στο μενού σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v