H έξοδος του Σαββάτου: Σάντουιτς, Τζιμάκος και ποτάρες

Αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε το καλύτερο σάντουιτς εν Αθήναις, γινόμαστε μάρτυρες της επιστροφής του Τζιμάκου επί σκηνής και καταλήγουμε για ποτό με μουσικάρες στου Ψυρρή.
H έξοδος του Σαββάτου: Σάντουιτς, Τζιμάκος και ποτάρες
Ο Δεκέμβρης είναι εδώ και μαζί του φέρνει – πέρα από κρύο – ένα σωρό συναυλιακά events στην Αθήνα. Αυτό το Σάββατο λοιπόν, έχουμε μια καλή μουσική αφορμή για να κατεβούμε κέντρο: την επιστροφή του Τζίμη Πανούση παρέα με τις Μουσικές του Ταξιαρχίες.

Φυσικά, όπως κάθε φορά, πλαισιώνουμε το συναυλιακό γεγονός με… επικών διαστάσεων τσιμπολόγημα και ωραιότατο ποτάκι συνοδεία κορυφαίων μουσικών επιλογών.

Στάση 1η: Το καλύτερο σάντουιτς της Αθήνας

Βρίσκεται στο Μεταξουργείο και έχει αποκτήσει τη φήμη του κορυφαίου σαντουιτσάδικου της πόλης. Στο Σαν Φρανσίσκο (Κεραμεικού 99) θα δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα σάντουιτς της πόλης, σε συνδυασμούς όπως γαλοπούλα με πάπρικα, αβοκάντο και σως μουστάρδα-μέλι, στο λαχταριστό Μπέι Βιου, ή ομελέτα με βιολογικά αυγά και ψητή φέτα στο vegetarian Σάουθ Μπιτς. Τα συνοδεύετε με μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες σε μεγάλη ποικιλία (κορυφαία επιλογή μεταξύ άλλων η Septem) και απολαμβάνετε είτε στο χέρι είτε στα τραπεζάκια έξω. Τα σάντουιτς κυμαίνονται στα 4-6€ και οι μπύρες στα 5€.

Στάση 2η: Τζίμης Πανούσης με Μουσικές Ταξιαρχίες στο Gagarin

Κάθε ζωντανή του εμφάνιση συζητιέται όσο λίγες. Κάθε κουβέντα και τραγούδι του αιτία… αναταραχών. Ο Τζίμης Πανούσης επανενώνεται με τις Μουσικές Ταξιαρχίες και κάνουν «ντου» στο Gagarin για δέκα παραστάσεις «αντικαταθλιπτικές, αντικαθεστωτικές και αντιευρωπαϊκές, με τη ναζιστική έννοια του όρου».

Η δεύτερη εξ’ αυτών λαμβάνει χώρα το Σάββατο και εμείς θα βρισκόμαστε εκεί για να τραγουδήσουμε φωναχτά, μεταξύ άλλων, «Ντίσκο Τσουτσούνι» και «Κάνω βουτιές σε βόθρο με εικόνες/φουσκώνω τα βυζιά μου με ορμόνες». Καλά το καταλάβατε, οι εμφανίσεις στο Gagarin θα επιχειρήσουν μια εφ’ όλης της ύλης μουσική αναδρομή στις επιτυχίες της μπάντας- φετίχ της ελληνικής ροκ σκηνής και η εμπειρία θα είναι αναμφίβολα… σουρεάλ.

Τα εισιτήρια στην πόρτα κοστίζουν 15€, στην προπώληση 13€. Προπώληση: www.viva.gr , καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54).

Στάση 3η: Μπαρ(ετ), σούπερ μουσικές και ποτάκι

Αφού χορτάσουμε ροκ, κατευθυνόμαστε στου Ψυρρή, ο οποίος αρχίζει να παίρνει τα πάνω του με νέες μπαρο-αφίξεις. Μια εξ αυτών το εξαιρετικό Barret, το οποίο πέρα από φτηνά ποτά «σερβίρει» και εξαιρετικές alternative μουσικές: Στον όμορφο εσωτερικό του χώρο με τις βιομηχανικές πινελιές, ακούμε δυνατά προσεγμένες και διαλεχτές rock, rock n roll, post punk, indie rock, brit pop, και soul μελωδίες. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v