Τα καλύτερα οικονομικά café δίπλα στη θάλασσα

Από τον Πειραιά και το Φάληρο ως τη Βουλιαγμένη και το Μάτι, πιάνουμε τραπεζάκι για ηλιόλουστους ανοιξιάτικους καφέδες με θέα θάλασσα.
Τα καλύτερα οικονομικά café δίπλα στη θάλασσα
Το ξέρετε πλέον καλά ότι αγαπάμε πολύ το αστικό περιβάλλον, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της Πλάκας και του Ψυρρή, και τις αυλίτσες του κέντρου της Αθήνας. Είναι, όμως, κάποια ανοιξιάτικα Σάββατα που το καφεδάκι μας το θέλουμε… όπως στο νησί, με φόντο τον ήλιο που λαμπυρίζει στη θάλασσα και τα πρώτα σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές επί τάπητος. Για εκείνα τα Σάββατα (εντάξει, και τις Κυριακές) της άνοιξης, ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα και οικονομικότερα café της αττικής ακτογραμμής.

Στον Πειραιά… 

Ιστιοπλοϊκός 
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, τηλ.: 210 4134084

Ό,τι πιο κοντινό σε διακοπές έχει να επιδείξει η σκηνή των αθηναϊκών café, ο Ιστιοπλοϊκός σερβίρει χρόνια τώρα καφεδάκια σε γενιές και γενιές Πειραιωτών και Αθηναίων που διανύουν την έξτρα απόσταση για να απολαύσουν την καταπληκτική θέα από το κατάστρωμά του. Κι αυτό το τελευταίο δεν είναι σχήμα λόγου: τα ξύλινα σκαλιά της εισόδου του οδηγούν σε ένα πραγματικό –κι εξίσου ξύλινο– κατάστρωμα πλοίου, που ατενίζει τα νερά του Σαρωνικού και την αττική ακτογραμμή, έτοιμο να σαλπάρει. Οι μουσικές είναι χαλαρές στην αρχή, με τους τόνους να ανεβαίνουν μετά τη δύση του ήλιου, και κινούνται κατά βάση ανάμεσα σε mainstream, pop και 80s-90s νοσταλγία.

Έντεχνο
Ακτή Θεμιστοκλέους 154, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4526683

Ανάμεσα στα ψαροταβερνάκια και τα ουζερί της Πειραϊκής βρίσκεται κρυμμένο ένα σούπερ ατμοσφαιρικό, παρεΐστικο café bar, από εκείνα με τα παλιά επιτραπέζια παιχνίδια ανοιγμένα στα μισά τραπέζια, τα old school rock ακούσματα (τύπου Dire Straits) και τα καλοφτιαγμένα φραπεδάκια. Το παταράκι του επάνω ορόφου απολαμβάνει τέλεια θέα στη θάλασσα και τα βράχια της Πειραϊκής, ενώ αν πεινάσετε υπάρχουν και ωραιότατες κρέπες, club sandwich και burgers. 

BayWay 
Ακτή Μουτσοπούλου 72, Μαρίνα Ζέας, τηλ.: 211 0120557

Τα τραπεζάκια του ισογείου βλέπουν απλώς τα πολυτελή γιωτ που είναι αραγμένα στη Μαρίνα της Ζέας. Από τον επάνω όροφο, όμως, που τον χειμώνα κλείνει με μεγάλες τζαμαρίες και το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε μια υπέροχη cabrio ταράτσα, το βλέμμα «πιάνει» σχεδόν όλη την αττική ακτογραμμή να κορνιζάρει τα νερά του Σαρωνικού. Εδώ απολαμβάνουμε ωραιότατα καφεδάκια και νόστιμα σνακ από νωρίς (το Burger με κοτόπουλο είναι must αν έρθετε μεσημέρι και η μισή παρέα είναι πεινασμένη) υπό τους ήχους pop και house ακουσμάτων που παίζουν σε χαμηλή σχετικά ένταση.

…Στην Παραλιακή 

Skipper’s
Μαρίνα Αλίμου, τηλ.: 6947 006893

Πιθανότατα το πιο ανεπιτήδευτο και χαλαρό από τα στέκια της Παραλιακής, το Skipper’s απλώνει εδώ και πολλά πολλά χρόνια τραπεζάκια στο ξύλινο ντεκ του, που θυμίζει κατάστρωμα ιστιοφόρου, και αγναντεύει τα γιωτ και τα ιστιοφόρα της Μαρίνας του Αλίμου. Σερβίρει οικονομικότατα καφεδάκια (στα 2,50€ ο espresso freddo) που γίνονται καθαρά ποτά και βαρελίσιες μπύρες όσο η ώρα περνά και οι upbeat, rock και mainstream μουσικές δυναμώνουν. 

Due Cavallieri 
Μαρίνα Φλοίσβου, τηλ.: 210 9851247

Ξεφεύγει από την ομοιογένεια της Μαρίνας του Φλοίσβου, κι αυτό είναι ένας από τους λόγους που μας αρέσει, αλλά όχι ο μοναδικός. Μερικοί ακόμα είναι τα φρέσκα κέικ/ μπισκοτάκια/ κρουασανάκια που κερνάνε με τον καφέ, το γεγονός ότι είναι pet friendly, και οι ωραίες ανεβαστικές μουσικές του –οι οποίες βέβαια θα μπορούσαν να παίζουν ένα κλικ πιο χαμηλά, αλλά δε γίνεται να τα έχεις όλα. 

Εν Πλω 
Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 9671770

Τα τραπεζάκια του απλώνονται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα (τα πιο πάνω επίπεδα στα μπαλκόνια του καταλαμβάνει το επίσης ατμοσφαιρικό εστιατόριο του) πράγμα που το κάνει μια από τις πιο θαλασσινές επιλογές για καφεδάκι στην Παραλιακή. Μπορεί να απαιτεί από τους παροικούντες το κέντρο να… ξενιτευτούν ολίγον τι, αλλά τόσο ο προορισμός όσο και η διαδρομή μέχρι αυτόν αξίζουν τον κόπο. Τι θα ήταν, άλλωστε, τα προεόρτια του αθηναϊκού καλοκαιριού χωρίς τους φοίνικες της Βουλιαγμένης; 

Vive Mar 
Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα, τηλ.: 210 8992453

Κλασικός και αγαπημένος προορισμός για καφέ και ελαφριά σνακ από νωρίς το πρωί μέχρι να πέσει ο ήλιος –οπότε το γυρνάει στα κοκτέιλ και τα straight ποτάκια– το Vive Mar απλώνει κι αυτό τα τραπεζάκια του όσο πιο κοντά στο νερό πάει, για έξτρα αίσθηση καλοκαιριού. Σε όποιο σημείο και αν βρείτε ελεύθερο τραπεζάκι, απολαμβάνετε ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ενώ αν αποφασίσετε να έρθετε για καφεδάκι σχετικά αργά θα απολαύσετε για έξτρα μπόνους και ένα ηλιοβασίλεμα χάρμα οφθαλμών.

…Και στον βορρά

Cavo
Λεωφ. Ποσειδώνος 105, Mάτι, τηλ.: 22940 39018

Για τους εφορμώντες από τα βόρεια, το Μάτι είναι εξίσου κοντινή επιλογή, και το Cavo συγκεκριμένα ένα από τα ωραιότερα café δίπλα στη θάλασσα. Θα το βρείτε ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι. Στα ξύλινα ντεκ του, που είναι χωρισμένα σε διαφορετικά επίπεδα, σερβίρονται δροσερά καφεδάκια από νωρίς, ελαφριά σνακ αργότερα και καθαρά ποτά όταν ξεκινά να πέφτει το σκοτάδι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v