Σινεφίλ Σάββατο: 4 προτάσεις για ταινία και ποτό

Αυτό το Σάββατο βγαίνουμε για σινεμά και ποτάκι σε τέσσερις καλές προβολές και ισάριθμα αγαπημένα μπαράκια.
Σινεφίλ Σάββατο: 4 προτάσεις για ταινία και ποτό
Το Σάββατο μας βρίσκει έτοιμους για σινεμά. Τι ταινία όμως να δούμε; Και μετά, πού θα συζητήσουμε για αυτήν συνοδεία ποτού και ωραίας μουσικής; Έχουμε για εσάς τέσσερις «δυνατές» παραγωγές, ελληνικές και ξένες και ισάριθμα δοκιμασμένα και «άξια» μπαράκια για σινεφίλ έξοδο.

«Τετάρτη 04:45» και Lab
Η ταινία: Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Στέλιος Δημητρακόπουλος, ένας μικρoμεσαίος ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Αθήνα, συνειδητοποιεί ότι η ζωή του γκρεμίζεται. Έχει 32 ώρες να καταλάβει πως ακριβώς όλα εξελίχθηκαν από το κακό στο χειρότερο. 32 ώρες για να ξανασκεφτεί όλες τις λανθασμένες του κινήσεις και επιλογές. 32 ώρες για να προασπίσει τα συμφέροντα της επιχείρησής του αλλά και το μέλλον της οικογένειάς του. 32 ώρες να ορθώσει επιτέλους το ανάστημά του. 32 ώρες να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να αντεπιτεθεί. Ένα ελληνικό φιλμ νουάρ με πρωταγωνιστή τον Στέλιο Μάινα σε σκηνοθεσία Αλέξη Αλεξίου. Η ταινία προβάλλεται στο Δαναό στις 20.00 και στις 22.00.

Το ποτό: Το Lab των Αμπελοκήπων τηρεί τις αποστάσεις του από τον πολύβουο πεζόδρομο στην πιάτσα της Πανόρμου: Διαθέτει μια ωραιότατη σκεπαστή (θερμαινόμενη) βεράντα-«εξέδρα», με τραπεζάκια, καναπέδες και ξύλινους παρεΐστικους πάγκους, ό,τι πρέπει για φθηνό ποτό (στα 5€), καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, μπύρες ή και… ρακές. Αν πάλι θέλετε να ακούσετε τις ωραίες jazz/funk/rock μουσικές, πιάστε τραπέζι στον εσωτερικό χώρο με το όμορφο βιομηχανικό design.

«Νυχτερινός Ανταποκριτής» στον Πειραιά
Η ταινία: Ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστεί ως Λου Μπλουμ, ένας φιλόδοξος νέος που αναζητάει απεγνωσμένα δουλειά και ανακαλύπτει τον αδυσώπητο κόσμο του εγκληματολογικού ρεπορτάζ. Θα γνωρίσει μια ομάδα από κινηματογραφικά συνεργεία που τραβούν πλάνα από τρακαρίσματα, φωτιές, φόνους και άλλες καταστροφές και θα αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην επικίνδυνη πραγματικότητα του nightcrawling, όπου η κάθε αστυνομική σειρήνα ισοδυναμεί με μια πιθανή αποκλειστικότητα και τα θύματα μετριούνται με δολάρια και δημοσιότητα. Το δυνατό αυτό θρίλερ προβάλλεται στο Village Shopping And More στο Ρέντη στις 21.20 και στις 23.50.

Το ποτό: Κατευθυνόμαστε προς Πειραιά, όπου βρίσκουμε ένα από τα τα ομορφότερα –και πιο πρωτότυπα– μπαράκια της περιοχής, γεμάτο αναπάντεχες αρτιστίκ πινελιές όπως το ποδήλατο στη βιτρίνα του επάνω ορόφου, τα σπασμένα κάδρα που φιλοξενούν pop art πίνακες, και το γουρουνάκι από αλουμινόχαρτο στην μπάρα. Το Chez M παίζει ωραίες jazz και soul μουσικές, και σερβίρει καλοφτιαγμένα πρωτότυπα κοκτέιλ (δοκιμάστε το Cinnamon, με ρούμι, passion fruit, lime και κανέλα) οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8€, αλλά και καφεδάκι και μεγάλη ποικιλία τσαγιών από νωρίς το πρωί.

«Από Μηχανής» … Αρμπαρόριζα
Η ταινία: Ένας νεαρός προγραμματιστής επιλέγεται απ’ την εταιρεία στην οποία εργάζεται για να περάσει μια βδομάδα σε ένα απoμονωμένο ερευνητικό κέντρο μαζί με τον ιδρυτή της, που τυγχάνει να είναι και διάνοια της πληροφορικής. Αναπάντεχα, ο νεαρός βρίσκει τον εαυτό του να παίρνει μέρος σε ένα τεστ προχωρημένης τεχνητής νοημοσύνης όπου το υποκείμενο είναι μια γοητευτική κοπέλα-ρομπότ ονόματι Άβα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του... Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ. Η ταινία προβάλλεται στα
Village Cinemas στο Παγκράτι στις 21.00 και στις 23.15

Το ποτάκι: Τραπεζάκια καφενείου και πολύχρωμες καρέκλες στην μεγάλη βεράντα. Μεγάλο ξύλινο τραπέζι, άνετες πολυθρόνες και μεγάλες τζαμαρίες στην εσωτερική σάλα. Καφές και επιτραπέζια, ρακόμελο και ελληνικοί μεζέδες, ευφάνταστα κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα, από ρακί και τσίπουρο μέχρι μαστίχα και ρετσίνα και μουσικές που κινούνται στο φάσμα της funk, soul και ethnic. Συνδυάστε όλα τα παραπάνω και θα έχετε μια σαφή εικόνα της Αρbarόριζας, του all day café που ανανέωσε την κλασική παγκρατιώτικη φοιτητική γωνιά τον τελευταίο χρόνο. Σημειώστε πως τα "ελληνικά" κοκτέιλ στοιχίζουν μόλις περί τα 4,50, ενώ τα "άλλα" τιμώνται 7€.

«Κάθε Στιγμή Μετράει» στο Χαλάνδρι
Η ταινία: Καθηγήτρια γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο και μητέρα τριών παιδιών, η Δρ. Άλις Χόουλαντ αντιλαμβάνεται πως αρχίζει να χάνει σιγά σιγά τη μνήμη της. Οι εξετάσεις επιβεβαιώνουν πως πάσχει από Αλτσχάιμερ, μια καινούργια, μη αναστρέψιμη πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει. Η ταινία που χάρισε στην εξαιρετική Τζούλιαν Μουρ το Όσκαρ γυναικείας ερμηνείας είναι ένα καλοστημένο συναισθηματικό δράμα. Προβάλλεται στον κινηματογράφο Αβάνα στις 20.15 και στις 23.00.

Το ποτό: Εναλλακτικό, vintage και με μάλλον… ιντριγκαδόρικο όνομα που παραπέμπει στη σοβιετική ιστορία, το Ctalin στην πιο καίρια γωνία της πλατείας Χαλανδρίου συνδυάζει το βιομηχανικό design με την ιδιαίτερη διακόσμηση, επιλέγει underground μουσικές και σερβίρει καφέ από νωρίς το πρωί και ωραία cocktails το βράδυ – δοκιμάστε τo «πιπεράτο» Porn Star και το γλυκύτατο «Cheesecake». Το ποτό κοστίζει 5,50€ και τα cocktails 7,5€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v