H έξοδος του Σαββάτου: Εορταστική βόλτα στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο παίρνουμε μαζί τα πιτσιρίκια, συμμετέχουμε σε δημιουργικές εορταστικές εκδηλώσεις και απολαμβάνουμε «ενήλικα» το σαββατόβραδο με παραστάσεις και ποτάκι.
H έξοδος του Σαββάτου: Εορταστική βόλτα στην Αθήνα
Η πόλη έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά της και πλήθος χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έχει ήδη ξεκινήσει να γεμίζουν τους δρόμους της. Ιδανική αφορμή λοιπόν για εμάς να πάρουμε μαζί τα πιτσιρίκια και να νιώσουμε μαζί τους το πνεύμα των Χριστουγέννων, χωρίς όμως να αμελήσουμε και την… ενήλικη διασκέδαση. Γι’ αυτό λοιπόν, αυτό το Σάββατο, το τελευταίο πριν τα Χριστούγεννα, συνδυάζουμε και τα δύο.

Η χαρά του παιδιού στην πόλη

Ξεκινάμε με κατεύθυνση την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου από νωρίς το πρωί ο Δήμος Αθηναίων έχει στήσει ένα πλήρες χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για τα πιτσιρίκια, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή χιονάνθρωπων, στολιδιών, σελιδοδεικτών, αλλά και θεατρική παράσταση για παιδιά από την ομάδα Ντουθ. Τα εργαστήρια ξεκινούν από τις 11.00 το πρωί και ολοκληρώνονται με την θεατρική παράσταση «Πατατατί» στις 17:00 το απόγευμα.

Αν τα πιτσιρίκια εξακολουθούν να έχουν διάθεση για παιχνίδι, συνεχίζουμε με πορεία προς το Christmas Factory στην Τεχνόπολη, ένα μεγάλο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο στην καρδιά της πόλης με καρουζέλ, παιχνίδια, παγοδρόμιο, συγκρουόμενα, roller coaster, βάρκες, τσουλήθρες και μπόλικα παράλληλα happenings για μικρά και – γιατί όχι; - μεγάλα παιδιά. Η γενική είσοδος κοστίζει 5€ και η είσοδος στα παιχνίδια 2,5€.

Τσιμπολόγημα και «ενήλικο» κουκλοθέατρο

Σε διαφορετική περίπτωση, κατευθυνόμαστε προς το Γκάζι για να πιάσουμε θέση στο μοντέρνο οινομαγειρείο – σταθερή αξία για μαμαδίσια πιάτα στην περιοχή, την Κανέλλα Από το μενού του μας αρέσουν ιδιαίτερα οι νέες νοστιμιές όπως το κουσκουσάκι με ψαρονέφρι και θυμάρι και το χανιώτικο μπουρέκι με κολοκύθι, πατάτα και δυόσμο. Από τα «κλασσικά» πιάτα δοκιμάζουμε χωρίς αναστολές τα σουτζουκάκια με πουρέ, το ψημένο στον φούρνο αρνάκι με πατατούλες και τα σούπερ παστουρμαδοπιτάκια. Ο τιμές ανά άτομο κυμαίνονται στα 15-20€ συμπεριλαμβανομένου κρασιού ή… πορτοκαλάδας για τα πιτσιρίκια.

Αφού αφήσουμε τα πιτσιρίκια σπίτι, κατευθυνόμαστε προς τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών όπου μας περιμένει μια ιδιόμορφη παράσταση με κουκλοθέατρο για ενήλικες. Εκεί λοιπόν, ο κύριος William Kentridge και η Handspring Puppet Company, η διεθνούς φήμης νοτιοαφρικανική ομάδα κουκλοθεάτρου, στήνουν ένα ουμανιστικό χάπενινγκ με ηθοποιούς, κούκλες και κουκλοπαίκτες, βιντεοπροβολές αρχειακού υλικού, ηχητικές μαρτυρίες και τα μοναδικά «πρωτόγονα» animation του ίδιου του Kentridge. Τα εισιτήρια για την παράσταση ξεκινούν από 15€.

Cocktail; Φτιάξ’ το μόνος σου!

Κλείνουμε τη βραδιά όπως τις αρμόζει, με εορταστικά cocktails - τα οποία μάλιστα θα φτιάξουμε μόνοι μας - στο Selfbar. Άνοιξε προ μερικών μηνών στο Γκάζι και λανσάρει σε παγκόσμια πρώτη τη λογική του DIY Booze: δεν υπάρχουν bartenders, το ποτό σας ή το cocktail σας το φτιάχνετε μόνοι με την διακριτική καθοδήγηση των trainers του μαγαζιού, πληρώνετε το αντίτιμο και αράζετε στις ψάθινες καρέκλες για να το απολαύσετε όπως πρέπει συνοδεία jazz – κατά κύριο λόγο – μουσικής. Το concept του «κάν’το μόνος σου» ρίχνει αυτόματα και το κόστος του αλκοόλ: 4,5€ τα ποτά 5,5€ τα cocktails.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v