Ταινία και ποτό: 4 προτάσεις για το Σάββατο

Η σινεφίλ μας έξοδος αυτό το Σάββατο περιλαμβάνει έθνικ κινηματογράφο σε καλές τιμές και ποτάκι εν συνεχεία για να συζητήσουμε την ταινία.
Ταινία και ποτό: 4 προτάσεις για το Σάββατο
Το σινε-μενού αυτής της εβδομάδας έχει απ’ όλα: Και ελληνικό σινεμά αξιώσεων, και χορταστικό αφιέρωμα στον τούρκικο κινηματογράφο, και βραβευμένη ισπανική ταινία και χολιγουντιανό David Fincher. Διαλέγετε και παίρνετε –όλα συνδυάζονται ιδανικά με ποτό εν συνεχεία για να συζητήσουμε την ταινία.

Τούρκικο σινεμά στην Ταινιοθήκη

Η Εβδομάδα Τούρκικου Κινηματογράφου (που ξεκίνησε στις 23/10 και θα ολοκληρωθεί στις 29/10) φέρνει στην Ταινιοθήκη το Σάββατο τρεις διαφορετικές ταινίες τουρκικής παραγωγής: Το ιστορικό δράμα Το Όνειρο της Πεταλούδας στις 18.00, τη δραματική ταινία Η Νύφη στις 20.30 και την κωμωδία Με τα Μάτια της Ψυχής στις 22.30. Κάντε κλικ στον τίτλο κάθε ταινίας για να διαβάσετε περισσότερα. Η είσοδος κοστίζει μόλις 4€.

Και μετά: Δίνουμε ραντεβού στο Momix (Κελεού 1-5) δέκα βήματα μακριά από την Ταινιοθήκη, για να δοκιμάσουμε τον ολοκαίνουριο κατάλογο μοριακών κοκτέιλ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το ελληνικό σινεμά στα καλύτερά του

Το Xenia του Πάνου Κούτρα είναι η ελληνική ταινία που σάρωσε στα φεστιβάλ, και για την οποία μιλούν όλοι τις τελευταίες εβδομάδες. Αν δεν την έχετε δει ακόμα… προλαβαίνετε, στο Μικρόκοσμο το Σάββατο. Προβάλλεται στις 20.00 και το εισιτήριο κοστίζει 7€.

Και μετά: Βολτάρουμε στο πάντα κεφάτο Κουκάκι και πιάνουμε τραπεζάκι στον Μπαμπά (Φαλήρου 53) για φτηνά ποτά στα 5€ και νόστιμα μεζεδάκια. Δείτε και άλλα δεκαπέντε αγαπημένα μας στέκια στο Κουκάκι, εδώ.

Η Ζωή είναι Ωραία… στο Παγκράτι

Και από το ελληνικό σινεμά στα καλύτερά του, περνάμε στο ισπανικό σινεμά στα καλύτερά του. Το «Η Ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά» του Δαυίδ Τρουέμπα σάρωσε τα βραβεία Goya, και συγκέντρωσε καλές κριτικές από κοινό και κριτικούς ανά την Ευρώπη. Προβάλλεται στο Παλάς του Παγκρατίου (Υμηττού 109) στις 22.25. Το εισιτήριο κοστίζει 6€.

Και μετά: Θα κατηφορίσουμε προς την ολοένα ανερχόμενη Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι για να πιούμε ποτά ξεφυλλίζοντας Μανίνα και Μπλεκ και παίζοντας Atari, στο υπέροχα νοσταλγικό μπαράκι που λέγεται Superfly (Εμπεδοκλέους 28). Ή σε κάποιο άλλο από τα έντεκα στέκια γύρω από την πλατεία που έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε στην Όπερα

Για να μη νομίζετε ότι σνομπάρουμε τον αμερικανικό κινηματογράφο, να σας πούμε ότι το Gone Girl του David Fincher διεκδικεί επάξια μια θέση στη σαββατιάτικη έξοδό μας. Προβάλλεται στο Odeon Όπερα στις 19.20 και στις 22.30. Το εισιτήριο κοστίζει 8€. Διαβάστε την κριτική μας εδώ

Και μετά: Θα ανηφορίσουμε μόλις δύο τετράγωνα, μέχρι το Τζιζ (Ναυαρίνου 12) που είναι ένα από τα αγαπημένα μας «χειμωνιάτικα» στέκια –και το τιμάμε παραδοσιακά με το που πιάσουν οι πρώτες ψύχρες. Εδώ πίνουμε καταπληκτικά κοκτέιλ, όπως το Vintage (με ρούμι, βανίλια, ανανά και τζίντζερ) και ακούμε ωραίες μουσικές που περιλαμβάνουν τα πάντα, από funk-o-jazz μέχρι indie rock και κινηματογραφικά περάσματα. Περισσότερα έχουμε εδώ.

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v