Aperitivo:Το δωρεάν τσιμπολόγημα επιστρέφει

Εσείς απολαμβάνετε το ποτό σας και παράλληλα δοκιμάζετε εντελώς δωρεάν εκλεκτά εδέσματα από τον μπουφέ. Top διευθύνσεις για Aperitivo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Aperitivo:Το δωρεάν τσιμπολόγημα επιστρέφει
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Στην Ιταλία η συνήθεια είναι θεσμοθετημένη: λέγεται “aperitivo”, είναι της ίδιας οικογένειας με το αμερικάνικο happy hour και αφορά το δωρεάν κέρασμα από τον μπουφέ εκλεκτών εδεσμάτων για να συνοδέψετε το ποτό σας, συγκεκριμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδας.

Στην Ελλάδα παραδόξως ενώ τα happy hours δίνουν και παίρνουν, ο θεσμός του aperitivo δεν έχει κερδίσει ακόμα τη θέση του σε εστιατόρια και μπαρ. Παρ’ όλα αυτά όσοι φοιτήσατε στην Ιταλία και σας έλειψε το απεριόριστο τσιμπολόγημα στη γείτονα χώρα, έχετε ευκαιρίες να δοκιμάσετε κάτι αντίστοιχο και εδώ.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε – ομολογουμένως με το… τουφέκι – τις μοναδικές διευθύνσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για aperitivo ή κάποιες αντίστοιχου ύφους εναλλακτικές. Ευελπιστούμε στο μέλλον να υπάρξουν ακόμα περισσότερα μαγαζιά που θα ακολουθήσουν το ιταλικό παράδειγμα.

Aperitivo εν Αθήναις

Kiki de Grece:
Κάθε Τετάρτη το ατμοσφαιρικό wine bistrot της Ηπίτου (Ηπίτου και Βουλής 38, τηλ: 210 3211279) μας ταξιδεύει σε ελληνικούς αμπελώνες μέσα από παρουσιάσεις εκλεκτών κρασιών, τα οποία μπορούμε να πάρουμε σε ποτήρι με 5€ και παράλληλα στήνει έναν άκρως γευστικό μπουφέ με γεύσεις που ταιριάζουν ιδανικά στο εκάστοτε κρασί. Τα aperitivo στο Kiki ξεκινούν συνήθως στις 19:00, αλλά μπορείτε να συμβουλευτείτε και τη σελίδα του στο FB για περαιτέρω πληροφορίες. https://www.facebook.com/kikidegrece

Collage: Στο all day meeting point στην Καπνικαρέα (Καπνικαρέας 3 και Ερμού, τηλ: 2103232060), με το λιτό και βιομηχανικό στιλ και τους τεράστιους άνετους πάγκους, καθημερινά από τις 18:00 έως τις 20:30 και πληρώνοντας μόνο το ποτό μας (4,5€ το ποτήρι κρασί) έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δωρεάν τις λιχουδιές του μπουφέ συνοδεία jazz και soul μουσικής.

Μontalbano: Το μπιστρό/ζαχαροπλαστείο της Κολοκοτρώνη (Κολοκοτρώνη 12, τηλ: 21 3029 2931) που έφερε άρωμα Σικελίας στο κέντρο της πόλης στήνει καθημερινές και Σαββατοκύριακα (από τις 18:00) τον aperitivo μπουφέ του, τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν πληρώνοντας μόνο το cocktail σας (6€) ή ένα ποτήρι κρασί (5€).

Key bar (Πραξιτέλους 37, τηλ: 210 3230380): Το αγαπημένο μας μπαράκι στην Πραξιτέλους εκτός του ότι λανσάρει πλέον νέο Italian oriented μενού με κάθε λογής λαχταριστά εδέσματα, στήνει κάθε Δευτέρα ένα aperitivo evening από τις 18:00 μέχρι τις 22:00, στο οποίο μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποιες προτάσεις του μενού αυτού μαζί με το ποτό μας δωρεάν. Το ποτό κοστίζει 6,5€ και το κρασί/ μπύρα ξεκινούν από 4€. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 6€ με 9€.

Pane Salame: Μπορεί ο δωρεάν μπουφές του δημοφιλούς ιταλικού σαντουϊτσάδικου στο Κολωνάκι (Μηλιώνη 8, τηλ. 210 3613829) να κάνει μια προσωρινή «παύση», όμως στα συμπαθέστατα τραπεζάκια αυτού του all day στεκιού μπορούμε να απολαύσουμε το ποτό μας συνοδεία λαχταριστών μπρουσκετών οι οποίες έρχονται ολόφρεσκιες σε πιατάκι.

Aperitivo στη Θεσσαλονίκη

Baracca:
Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, το Baracca espresso and spirits bar τηρεί πιστά εδώ και χρόνια την παράδοση του aperitivo κάθε Σάββατο με ανοικτό μπουφέ ο οποίος ξεκινά στις 16:00. Σημειώστε ότι το μαγαζί αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης και θα λειτουργήσει ξανά τον Νοέμβριο.

Rover Bar: Στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης, σε ένα όμορφο κτήριο το Rover Bar (Σαλαμίνος 6, τηλ: 2310544304) διοργανώνει κάθε Κυριακή από τις 16:00 aperitivo με δωρεάν μπουφέ για να συνοδεύσετε το ποτό σας, το οποίο μέχρι και τις 21:00 θα σας κοστίσει λιγότερο (6€ τα κοκτέιλ, 6-7€ τα ποτά). Σημειώστε ότι μερικές Κυριακές κάθε μήνα το aperitivo του Rover συνοδεύουν retro ξεσηκωτικές μελωδίες από τα 40s και τα 50s.

Dishcotto: To bar-café restaurant του όμορφου Πανοράματος, στήνει κάθε Τετάρτη από τις 20.00, cocktail party με μειωμένες τιμές στα κοκτέιλ (από 8€ σε 5€), τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με λαχταριστά μεζεδάκια από τον ανοικτό μπουφέ.

Le Jardin: To συμπαθέστατο μαγαζάκι απλώνει τραπεζάκια στην στενόμακρη σάλα του και την μίνι-αυλή του και διαθέτει ένα… μόνιμο aperitivo για όσους επιλέξουν καφέ ή ποτό από το μενού. Με τον καφέ θα απολαύσετε δωρεάν μπουγάτσα, cookies, μπάρα δημητριακών, πίτα ή λαχταριστό γλυκό, ενώ με το ποτό ή την μπύρα σας θα καταφτάσει ό,τι από τα παρακάτω επιλέξετε: Πίτσα, κρέπα, λουκάνικα, φρουτοσαλάτα, τορτίγια, πίτα, τυριά, κεμπαπάκι, φτερούγες κοτόπουλου ή ξηροί καρποί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v