Γλυφάδα: 8 top μπαράκια για ποτό στα Νότια

Ευφάνταστα cocktails, χορός, glam ατμόσφαιρα, κέφι και all day διασκέδαση. Παλιά και νέα, αυτά είναι τα οκτώ αγαπημένα μας μπαρ στην Γλυφάδα.
Γλυφάδα: 8 top μπαράκια για ποτό στα Νότια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Έχοντας το προνόμιο να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Παραλιακή, η Γλυφάδα αποτελεί τον νούμερο ένα καλοκαιρινό προορισμό τόσο για τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων όσο και για τους Αθηναίους που αναζητούν το summer feeling με φόντο τη θάλασσα.

Και ως τέτοιος προορισμός δεν θα μπορούσε να υστερεί σε προτάσεις νυχτερινής μπαροκατάστασης για κάθε γούστο. Παλιές καραβάνες και νέες αφίξεις όλες μπλέκονται γλυκά και… αλκοολικά δημιουργώντας μια άκρως ενδιαφέρουσα πιάτσα που ήδη κυριαρχεί στις καλοκαιρινές μας βραδινές εξορμήσεις.

Αν η πορεία σας κατευθύνει ένα βράδυ του καλοκαιριού Νότια, μη διστάσετε να στρίψετε αριστερά στο φανάρι που βγάζει στη Λαμπράκη από την Ποσειδώνος. Οι παρακάτω διευθύνσεις θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω.

Pere Ubu Κύπρου 74, Τηλ: 2108941450

Με χαρακτήρα μπαρ και multi ethnic εστιατορίου, το Pere ubu είναι από τα λίγα μαγαζιά της περιοχής που κατάφεραν να γίνουν στέκια και κρατάει τα σκήπτρα της διασκέδασης εδώ και χρόνια. Το bar είναι γεμάτο ακόμα και τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα επικρατεί το αδιαχώρητο. Μετά τις 2 μάλιστα, η μουσική ξεσηκώνει τους ήδη όρθιους θαμώνες και τα πολύχρωμα cocktails του bar πηγαινοέρχονται τόσο γρήγορα, που θαρρείς ο κόσμος τα κατεβάζει μονομιάς. Σταθερή αξία τα φοβερά daiquiri, όμως δοκιμάστε να πείτε στους ταλαντούχους barmen τι (περίπου) θέλετε και εμπιστευθείτε τους να σας το φτιάξουν αυτοσχεδιάζοντας. Δεν θα μείνετε παραπονεμένοι.

Holy Spirit Λαοδίκης 41, τηλ: 21 0898 2650

Cocktails… to go στο πρώτο μπαρ (απ’ όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον) το οποίο σας τα δίνει στο χέρι για το σπίτι σε περίπτωση που θέλετε μια αλκοολική συντροφιά χωρίς πολύ βαβούρα. O χώρος είναι συμπαθητικός, αρκετά απλός και cosy, με σπιρτόζικη διακόσμηση και τα εκατοντάδες spirits να φιγουράρουν στο φόντο πίσω από τους barristas, οι οποίοι… κεντάνε με εκπληκτικές συνθέσεις cocktails. Φοβερό το Pornstar martini και το fantastic boyfriend, σούπερ δροσερή η Μαργαρίτα λεμόνι. Η μουσική κινείται σε 90s μονοπάτια και (συνήθως) επιτρέπει την κουβεντούλα. Τα cocktails ξεκινούν από 7€.

Partners le bar Φοίβης 17, τηλ: 21 0968 0511

Ακόμα μία παλιά καραβάνα της περιοχής το Partners Le Bar, μας είχε δείξει τις mixed διαθέσεις του πριν από μερικά χρόνια όταν ο υπεύθυνος και bartender Κώστας Μαγριπλής έφτιαξε live on camera δύο εκπληκτικά cocktails. Άνετος και glam ο εσωτερικός χώρος, φιλοξενεί κατά καιρούς ζωντανές εμφανίσεις αλλά και dj sets από Έλληνες παραγωγούς. Εξαιρετικά τα mojito με αποκορύφωμα το strawberry, όπως επίσης και τα «πειραγμένα» martini. Και εδώ οφείλετε να εμπιστευθείτε την μπάρα για να σας φτιάξει ένα cocktail… κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας. Τα ποτά κοστίζουν 6€ και τα cocktails ξεκινούν από 8,5€.

Mosaiko Λαοδίκης 30 (Βασιλέως Γεωργίου), 21 0898 3208

Με μότο «το κέντρο μεταφέρεται νότια» το downtown μπαράκι που άνοιξε πριν από μερικά χρόνια τις πύλες του στα Νότια κατάφερε να δημιουργήσει ένα κέντρο στο… κέντρο της Γλυφάδας. Στο εσωτερικό του δεσπόζει ένα μεγάλο collage με αντικείμενα και ανθρώπους του παρελθόντος και μια αφίσα με τους Rolling Stones, ενώ στο πάτωμα υπάρχει το «παραδοσιακό» μωσαϊκό – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Δύο είναι τα δυνατά του χαρτιά: αφ’ ενός οι εκπληκτικές μουσικές που παίζουν κάθε ημέρα από εκλεκτούς Έλληνες και ξένους Dj αφ’ ετέρου τα φοβερά του cocktails (7€ μέχρι τις 21:00 και μετά 9€). Οι μεν κινούνται σε indie-rock-electro μονοπάτια ανάλογα την ημέρα, τα δε ξεχωρίζουν για την ποικιλία και τους πειραματισμούς.

Mikro Κύπρου 13, τηλ: 2108941031

Με εικαστική ατραξιόν τα εκατοντάδες μπουκαλάκια-μινιατούρες πίσω από το bar, το Mikro αποτελεί στέκι – σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της house σκηνής οι οποίοι δεν χάνουν… party για party με άφθονο χορό στον εσωτερικό του χώρο. Για πιο χαλαρές καταστάσεις η εξωτική του αυλή ενδείκνυται για chilllin’. Ο Manolaco είναι από τους πλέον συχνούς θαμώνες του μαγαζιού ξεσηκώνοντας κόσμο και κοσμάκη με τα set του, ενώ κατά καιρούς από εδώ παρελαύνουν και άλλοι Djs της εγχώριας house σκηνής. Τα cocktails του είναι ακόμα ένα δυνατό σημείο – αν και ολίγον τι τσιμπημένα (10€)- και αξίζουν μία ή και περισσότερων δοκιμών με επιλογές όπως το lemon pie να ξεχωρίζουν.

Riva Γιαννιτσοπούλου 2, τηλ: 21 0894 6830

Σχετικά νέα άφιξη στην πιάτσα της Γλυφάδας, το Riva είναι ένα άκρως προσεγμένο και στιλάτο all day bar –restaurant όπου μπορείτε να απολαύσετε λίγο από όλα: καφέ, ποτό, cocktails, σνακ και γεύμα, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Ο χώρος είναι ο ορισμός αυτού που θα λέγαμε chic, ενώ οι μουσικές του παρουσιάζουν εντυπωσιακή ποικιλομορφία αφήνοντας ικανοποιημένους τόσο τους λάτρεις του mainstream όσο και των άλλων μουσικών ειδών. Τα cocktails του είναι must, αν αρκετά τσιμπημένα (10€). Τα ποτά κοστίζουν 8€.

Joy Αγγέλου Μεταξά 48, τηλ: 21 0898 0030

Οι λάτρεις της ελληνικής μουσικής πίνουν ποτό στο όνομά του και δεν έχουν άδικο. Το μυκονιάτικο hot spot που τιμά με κάθε τρόπο και σε κάθε αφορμή το mainstream και τις ελληνικές επιτυχίες, έπιασε λιμάνι στη Γλυφάδα και ξεσηκώνει τους θαμώνες με κεφάτη μουσική μέχρι πρωίας. Ο χώρος είναι προσεγμένος με τους «σταλακτίτες» του ταβανιού να κάνουν τη διαφορά, ενώ εξίσου όμορφα διαμορφωμένη είναι και η εξωτερική του πλευρά. Τις Πέμπτες το Joy παίζει 80’s-90’s επιτυχίες για τους νοσταλγούς, ενώ τις Κυριακές επικρατεί το αδιαχώρητο στα greek nights.

BRONXX Κύπρου 74, τηλ: 21 0894 9044 
Ξεχάστε την κακόφημη περιοχή της Αμερικής που θυμίζει το όνομά του. Το Bronxx θυμίζει περισσότερο γκλαμ Νέα Υόρκη, ανοίγει από το πρωί για χαλαρό καφεδάκι στον ήλιο, ενώ όσο περνά η ώρα και η νύχτα σιμώνει η διάθεση ανεβαίνει, η μπάρα πιάνει δουλειά το ίδιο και οι Djs και το κέφι χτυπάει κόκκινο. Οι Τετάρτες είναι αφιερωμένες στην House, τις Παρασκευές γνωστοί Έλληνες Djs ξεσηκώνουν τους θαμώνες που κατακλύζουν την Κύπρου, ενώ τα Σάββατα τα decks σας ταξιδεύουν σε mainstream μονοπάτια. Τα cocktails κοστίζουν 9€ και τα ποτά 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v