Παραστάσεις και συναυλίες κάτω από τα αστέρια

Μουσική ή θέατρο; Αριστοφάνης ή ανατολίτικοι χοροί; Ό,τι... τραβά η όρεξή σας αυτό το Σάββατο, συμβαίνει σε ένα από τα ανοιχτά θέατρα της πόλης.
Παραστάσεις και συναυλίες κάτω από τα αστέρια
Τα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις της λίστας μας με τους λόγους που αγαπάμε τα καλοκαίρια στην πόλη. Η μαγική ατμόσφαιρα του Θεάτρου Βράχων, η δροσιά της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, τα υπέροχα πλακόστρωτα του Φιλοπάππου που μας φέρνουν ως το Δόρα Στράτου, αλλά και οι παραστάσεις που στήνονται σε αυλές, πλατείες και άλλους υπαίθριους χώρους έχουν κάθε καλοκαίρι την τιμητική τους. Πέντε από αυτές ξεχωρίσαμε γι’ αυτό το Σάββατο.

Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη
Στο προαύλιο του Λυκείου της Ραφήνας στις 21.15
Εισιτήριο: 15€


Βουτιές στο Κόκκινο Λιμανάκι, νοστιμιές εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα στο ομώνυμο εστιατόριο ακριβώς από πάνω εν συνεχεία, και κλείσιμο με μια από τις πιο συζητημένες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού. Ένα μίνι weekend στην Αττική, σαν να λέμε. Ο Γιώργος Κιμούλης διασκεύασε, μαζί με τον Πιτσιρίκο, τις αριστοφανικές Θεσμοφοριάζουσες, στις οποίες σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί μαζί με τον Δημήτρη Πιατά.

Δείπνο με φίλους
Στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου στις 21.00
Εισιτήριο: 18€ (12€ φοιτητικό, ανέργων και συνταξιούχων)


Ένα εξαιρετικό, σύγχρονο έργο, αστείο και συγχρόνως «σκοτεινό», είναι το «Δείπνο με φίλους» του Ντόναλντ Μάργκιουλις, που σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τους Κλέωνα Γρηγοριάδη, Ρένια Λουιζίδου και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Δυο γυναίκες, δύο άντρες, δύο ζευγάρια, τέσσερις φίλοι. Τέσσερις άνθρωποι προστατευμένοι μέσα στο κέλυφος της οικογενειακής ζωής, ζουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, ως αντίπαλοι, ως εχθροί και σύντροφοι. Ο ένας αποφασίζει να σπάσει τον σύνδεσμο. Οι συνέπειες αλλάζουν τη ζωή τους για πάντα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Schoolwave με Burger Project στο Θέατρο Βράχων
Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30
Εισιτήριο: 5€ τη μέρα ή 10€ για το τριήμερο


Εικοσιεπτά μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο μεγάλο πάρτυ του καλοκαιριού που ξεκινά στις 5 Ιουλίου και διαρκεί για τρεις μέρες στο Θέατρο Βράχων. Θα παίξουν από pop μέχρι death metal και από electrocore μέχρι... ρεμπέτικο. Στο τέλος κάθε βραδιάς, μετά τα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, θα εμφανιστούν οι The Burger Project (5/7), οι Suicidal Angels (6/7) και ο Κωστής Μαραβέγιας (7/7).

Ωχ... Ηλέκτρα του Αλέξη Καλλίτση
Στο κηποθέατρο Παπάγου στις 21.00
Εισιτήριο: 20€ (15€ για δημότες, φοιτητές, μαθητές, ανέργους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ)


Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν’ αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, απευθύνεται σε ψυχολόγο. Σκηνοθετούν η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Κρατερό Κατσούλη. Η μουσική είναι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Total Oriental
Στο Θέατρο Δόρα Στράτου στις 22.00
Εισιτήριο: 15€

Το ατμοσφαιρικό υπαίθριο θέατρο Δόρα Στράτου, στην καρδιά του λόφου του Φιλοπάππου (από την πλευρά των Άνω Πετραλώνων) μας ταξιδεύει... προς ανατολάς, με ένα απολαυστικό show Ανατολίτικων Χορών. Χορευτές, belly dancers και βραβευμένοι performers από την Ελλάδα ως την Αργεντινή ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια απόλυτα εξωτική βραδιά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v