Ο Γιώργος Κιμούλης μιλά στην κάμερα του in2life

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά στο in2life για τα μυστικά του Αριστοφάνη, για το πολιτικό σκηνικό και για την συνεργασία του με τον Πιτσιρίκο.
Ο Γιώργος Κιμούλης μιλά στην κάμερα του in2life
συνέντευξη στον Γιώργο Κόκουβα

Λίγο πριν οι «Θεσμοφοριάζουσες» ξεκινήσουν το καλοκαιρινό αριστοφανικό τους ταξίδι ανά την Ελλάδα, ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και διασκευάζει σε συνεργασία με τον γνωστό blogger Πιτσιρίκο την κωμωδία του Αριστοφάνη, «ξεκλέβει» λίγο χρόνο για να ανοίξει τα χαρτιά του στο in2life.

Μας εξηγεί πόσο δύσκολο είναι να διασκευάσει κανείς τον κορυφαίο «ποιητή» της κωμωδίας και πώς συνδέεται ο… Εμπειρίκος με την επιθεώρηση, ενώ μας αποκαλύπτει τι τον συνδέει με τον Πιτσιρίκο και πώς η τέχνη μπορεί να «παντρευτεί» με την μπλογκόσφαιρα, το «μοναδικό μέσο που διατηρεί μέρος της ελευθερίας του, τώρα που όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης έχουν αλωθεί».

Στην σκιά των πρόσφατων εκλογών και του κυβερνητικού ανασχηματισμού, ο Γιώργος Κιμούλης συγκρίνει την υψηλού επιπέδου κωμωδία του Αριστοφάνη με την «κακή κωμωδία που συνιστά το πολιτικό σκηνικό σήμερα» και μας εξηγεί γιατί πιστεύει ότι «δυστυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που έχει ακόμα φύλο, το αρσενικό».

Δείτε ολόκληρη την video συνέντευξη με τον Γιώργο Κιμούλη παρακάτω:


Πληροφορίες για την παράσταση:
Οι «Θεσμοφοριάζουσες» ξεκινούν το καλοκαιρινό τους ταξίδι από το Θέατρο Βράχων του Βύρωνα στις 23 Ιουνίου. Μάθετε περισσότερα για την παράσταση εδώ και δείτε το πρόγραμμα της περιοδείας πάνω δεξιά, στην στήλη «Σχετικά Έγγραφα». 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v