Πισίνες στην Αθήνα: 12 βουτιές στην πόλη

Το καλοκαίρι ήρθε και οι πισίνες της πόλης μας περιμένουν για βουτιές εντός των τειχών. Συγκεντρώσαμε 12 άκρως δελεαστικές προτάσεις.
Πισίνες στην Αθήνα: 12 βουτιές στην πόλη
Καλές οι παραλίες της Αττικής, όμως για όσους θέλουν μια ανάσα δροσιάς «στα γρήγορα» και - το κυριότερο- στα κοντινά, οι επιλογές περιορίζονται στην εξής… μία: πισίνες. Ναι, κοστίζουν αρκετά παραπάνω (αν και αρκετές εξ’ αυτών είναι άκρως οικονομικές), όμως δεν θα μας χάλαγε να νοιώσουμε την ανάσα του καλοκαιριού βουτώντας αφ’υψηλού με θέα την Ακρόπολη ή τον Λυκαβηττό.

Ρωτήσαμε, μάθαμε, βουτήξαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας 12 διευθύνσεις στην πόλη (και λίγο παραέξω) για να δροσιστείτε. 

Fresh Design Hotel
Σοφοκλέους 26, τηλ.: 210 5248511
Η Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο και η upbeat μουσική του Air Lounge bar είναι τα δυνατά χαρτιά της πισίνας στον ένατο όροφο του funky Fresh Hotel, η οποία θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε δύο βήματα από την Ομόνοια. Η είσοδος κοστίζει 20€ (περιλαμβάνοντα πετσέτες, αναψυκτικό ή καφές της επιλογής σας), ενώ αν την επισκεφτείτε μετά τις 16:00 το κόστος πέφτει στα 15€. Η τιμή παραμένει ίδια και τα Σαββατοκύριακα. 

Athens Ledra

Λεωφόρος Συγγρού 115, τηλ.: 210 9300000
Πακέτο ημιδιαμονής προσφέρει το Athens Ledra που περιλαμβάνει δίκλινο δωμάτιο από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα και βουτιές στην εξωτική του πισίνα με θέα την Ακρόπολη. Το πακέτο κοστίζει 69€ ανά άτομο, ενώ περιλαμβάνεται έκπτωση 20% σε ό,τι παραγγείλετε από τα εστιατόρια και τα μπαρ του ξενοδοχείου.

Saint George Lycabettus
Kλεομένους 2, Κολωνάκι, τηλ: 210 7416 000
Μακράν η ωραιότερη θέα της Ακρόπολης, και σαφώς ένα από τα καλύτερα ωράρια λειτουργίας πισίνας της πόλης (ανοίγει στις 9:00 για τους… πρωινούς τύπους). Για τους πεινασμένους και διψασμένους, το Frame bar restaurant σερβίρει ωραιότατο finger food, και βέβαια δροσιστικά κοκτέιλ. Τις καθημερινές η είσοδος κοστίζει 25€ ή 40€ για δύο άτομα), ενώ τα Σαββατοκύριακα 28€ ή 45€ για δύο άτομα συμπεριλαμβανομένου καφέ της αρεσκείας σας ή αναψυκτικού. 

Semiramis
Χαριλάου Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ.: 210 6284400

Σχεδιασμένο από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Karim Rashid, το exclusive ξενοδοχείο του Κεφαλαρίου, δε θα μπορούσε παρά να συμπληρώνεται από μία μοναδικής αισθητικής πισίνα, με άκρως πρωτότυπο σχεδιασμό και γεμάτη χρώματα που φτιάχνουν τη διάθεση. Το κόστος για την χρήση της πισίνας τις καθημερινές είναι 25€ και τα Σαββατοκύριακα 35€, ενώ στις τιμές συμπεριλαμβάνεται το πάρκινγκ και ποτό/αναψυκτικό/καφές της αρεσκείας σας. 

Divani Caravel 
Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, τηλ.: 210 7207000
Η πανέμορφη πισίνα του Divani Caravel βγάζει το… χειμωνιάτικο παλτό της, το κάλυμμα που τη μετατρέπει σε κλειστή και θερμαινόμενη τον υπόλοιπο χρόνο, για να βλέπει ακόμα καλύτερα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, και μας περιμένει για βουτιές με θέα, σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου. Η είσοδος σε αυτήν κοστίζει 30€ τις καθημερινές και 40€ τα Σαββατοκύριακα, ενώ περιλαμβάνει την είσοδο στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου και στη σάουνα, καθώς και αναψυκτικό ή καφέ. 

Radisson Blu Park Hotel Athens 
Λ. Αλεξάνδρας 10, τηλ: 210 8894500

Σούπερ θέα στον Λυκαβηττό, ξύλινο deck που θυμίζει κατάστρωμα ιστιοπλοϊκού, design ξαπλώστρες και γλαστράκια με λουλούδια και φυτά για έξτρα αίσθηση καλοκαιριού. Το Park Hotel είναι ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της πόλης, και η πισίνα του, στον όγδοο όροφο, δεν θα μπορούσε να μην είναι εξίσου όμορφη. Το κόστος χρήσης της είναι 25€ ανεξαρτήτως ημέρας και περιλαμβάνει την χρήση ξαπλώστρας και ρόφημα της αρεσκείας σας.

Acropolis Hil
Οδός Μουσών 7, τηλ: 210 9235 151
Σε μια από τις πλέον προνομιούχες περιοχές της Αθήνας, τον Λόφο του Φιλοπάππου, το Acropolis Hill διαθέτει μια όμορφη πισίνα γλυκού νερού, με πολυτελές ξύλινο deck, ξαπλώστρες από μπαμπού και φυσικά το απαραίτητο μπαρ για να απολαύσετε cocktails και λοιπά finger food. Το κόστος χρήσης της πισίνας ανέρχεται στα 5€ ανά άτομο. 

Congo Palace
Λ. Ποσειδώνος 81 A, τηλ: 210 89 46 711
Για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πολύβουη πόλη, το Congo Palace προσφέρεται για ηλιοθεραπεία και βουτιές στα νότια, ενώ μπορείτε να συνδυάστε την επίσκεψή σας με ένα Cocktail από το Lobby Bar ή μια δροσερή σαλάτα από το Menu του εστιατορίου Boyoma Falls. Η είσοδος κοστίζει 7€ και συμπεριλαμβάνει καφέ ή αναψυκτικό της αρεσκείας σας και δωρεάν wifi. 

President 
Κηφισίας 43, τηλ: 210 6989000

Στο pool-roof του ιστορικό ξενοδοχείου των Αμπελοκήπων, η μεγάλη πισίνα και ο όμορφα διαμορφωμένος περιβάλλων χώρος είναι μια λυτρωτική όαση στο κέντρο της ζεματισμένης καλοκαιρινής Αθήνας. Το εισιτήριο κοστίζει 20€ ανά άτομο τις καθημερινές και 30€ τα Σαββατοκύριακα, ενώ στις παροχές συμπεριλαμβάνεται η χρήση ξαπλώστρας. Ωστόσο για τη χρήση πετσέτας θα χρειαστεί να καταβάλλετε άλλα 10€, τα οποία θα σας επιστραφούν μόλις την παραδώσετε πίσω. 

Novotel
Μιχαήλ Βόδα 4-6, τηλ: 210 82 00 700
Το Roof Garden του Novotel Athens είναι ανοιχτό από τις πρωινές ώρες για δροσιστικές βουτιές στην πισίνα με την αξεπέραστη θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε θέση στους αναπαυτικούς καναπέδες (ή τις ξαπλώστρες) και με συντροφιά την αισθαντική lounge μουσική να απολαύσετε το καλοκαίρι… αφ’ υψηλού. Το κόστος ανέρχεται στα 20€ ανά άτομο συμπεριλαμβανομένου του ροφήματός σας, πετσέτας και ξαπλώστρας εφ’ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα. 

Novus City Hotel
Καρόλου 23, Πλ. Καραϊσκάκη, 2111053000
Από το πρωί μέχρι το ηλιοβασίλεμα, η πισίνα του Novus μπορεί να μην συναγωνίζεται σε μέγεθος τις υπόλοιπες, αλλά είναι άνετη, έχει όμορφη θέα στην πόλη και μοντέρνα χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Η είσοδος κοστίζει 20€ ανά άτομο και περιλαμβάνει χρήση πετσέτας, πάρκινγκ και ρόφημα της αρεσκείας σας.

Mistral
Βασ. Παύλου 105, Καστέλα, Πειραιάς, 2104117150
Αφήνουμε για λίγο την Αθήνα και πάμε… Πειραιά, όπου στην όμορφη πισίνα του Mistral έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βουτιές όχι με θέα την Ακρόπολη, ούτε τον Λυκαβηττό, αλλά την… Αίγινα – γιατί όχι; - και άκρως οικονομική τιμή. Η είσοδος κοστίζει 7€ τις καθημερινές και 12€ τα Σαββατοκύριακα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v