Έξοδος Σαββάτου: Απόκριες και μιούζικαλ στην πόλη

Το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, περπατάμε στους… καρναβαλικούς δρόμους της πόλης, παρακολουθούμε το θρυλικό μιούζικαλ Cats και ξεφαντώνουμε στην σκιά της Ακρόπολης.
Έξοδος Σαββάτου: Απόκριες και μιούζικαλ στην πόλη
Όσοι δεν καταφέρετε φέτος να βρεθείτε σε κάποιο από τα μεγάλα καρναβάλια της Ελλάδας, δεν έχετε λόγο να απογοητεύεστε που θα (ξε) μείνετε στην Αθήνα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Το καρναβαλικό feeling είναι διάχυτο στην πόλη, ενώ το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου τα αποκριάτικα parties… δίνουν και παίρνουν.

Παράλληλα, ένα από τα ομορφότερα μιούζικαλ των τελευταίων δεκαετιών κάνει πρεμιέρα στο Badminton και αυτό είναι από μόνο του καλό νέο.

Η πόλη σε κλίμα καρναβαλικό
Ξεκινάμε λοιπόν από νωρίς τις βόλτες μας στο κέντρο της πόλης, το οποίο τον τελευταίο μήνα έχει φορέσει τα γιορτινά του μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων/δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Αξίζει να πάρετε μαζί σας τα πιτσιρίκια στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελικής Χατζημιχάλη» (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα) όπου το πρωί από τις 11:30 μέχρι τις 13:00 θα μάθουν για τα παραδοσιακά αποκριάτικα ήθη και έθιμα, θα φτιάξουν αποκριάτικες μάσκες και θα συμμετέχουν σε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού (ηλικίες 6-12, δήλωση συμμετοχής στο 2103243987).

Λίγα βήματα πιο πέρα, μια βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου υπό το βλέμμα της Ακρόπολης επιβάλλεται, πόσο μάλλον όταν εκεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα παίζει από τις 12:00 αποκριάτικους ρυθμούς.

Απαραίτητη μια στάση για καφεδάκι στο arty café Γιασεμί στην Λυσίου στην Πλάκα με τα χρωματιστά τραπεζάκια που απλώνονται πλαισιωμένα από παιδικά καρεκλάκια και κατακόκκινες μαξιλάρες στα σκαλάκια της Μνησικλέους, ενώ αν το στομάχι γουργουρίζει τότε προτείνουμε ουζάκι και μεζέδες στην Κλεψύδρα στην ομώνυμη οδό στα Αναφιώτικα. 

Θρυλικό γατο-μιούζικαλ στο Badminton
Συνεχίζουμε με τις θρυλικές γάτες του Andrew Webber Lloyd οι οποίες επιστρέφουν στο Θέατρο Badminton, αυτήν τη φορά σε μια λονδρέζικη παραγωγή. Το εντυπωσιακό μιούζικαλ Cats έκανε πρεμιέρα το 1981 και παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα κορυφαία όλων των εποχών με μελωδίες που δύσκολα φεύγουν από το μυαλό.

Η κριτική ύμνησε την παράσταση και την τίμησε, μεταξύ άλλων, με επτά βραβεία Tony, δύο βραβεία Laurence Olivier και δύο βραβεία Grammy, ενώ το περίφημο τραγούδι Memory, έχει ηχογραφηθεί από σπουδαίους ερμηνευτές. Το Σάββατο, οι… γάτες θα κάνουν την εμφάνισή τους στις 16:00 το απόγευμα και στις 20:30 το βράδυ με τα εισιτήρια να ξεκινούν από 25€.

Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά
Αφού γυρίσουμε σπίτι και ντυθούμε αναλόγως (τι; δεν πήρατε ακόμα στολή; κλικ εδώ) επιστρέφουμε στην Πλάκα και στο "κελάρι" του athenaeum, όποπυ στήνεται ένα αποκριάτικο party αφιερωμένο στους ήρωες, τα παιχνίδια, τις σειρές, τις μουσικές και τα βιντεοπαιχνίδια των παιδικών μας χρόνων. Cartoon scenery, coctails, gifts και ένα σπέσιαλ χορευτικό happening, είναι όλα όσα μας περιμένουν στο στέκι της Ανδριανού.

Καλές Απόκριες!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v