10 χριστουγεννιάτικα πάρκα σε όλη την Ελλάδα

Οι μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας ντύνονται στα γιορτινά τους και μας προσκαλούν να εξερευνήσουμε τα χωριά του Άη Βασίλη και τα χριστουγεννιάτικα πάρκα τους.
10 χριστουγεννιάτικα πάρκα σε όλη την Ελλάδα
του Γιώργου Κόκουβα

Ξωτικά, στολίδια, Άη Βασίληδες, παιχνίδια, μουσικές, πάρτι… Όλη η Ελλάδα ντύνεται στα γιορτινά της για χάρη των παιδιών και οι μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις στήνουν θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα και «χωριά του Άη Βασίλη» για να ζήσουμε παραμυθένιες οικογενειακές στιγμές. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τα δέκα ωραιότερα και μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας και σας δίνουμε ραντεβού… κάτω από τη φάτνη.

*Αθήνα
Οι λιλιπούτειοι Αθηναίοι έχουν πολλούς λόγους να χαίρονται κατά την διάρκεια των γιορτών, καθώς στην πόλη λειτουργούν περισσότερα του ενός χωριά του Άγιου Βασίλη, στα οποία οι δράσεις δεν σταματούν καθόλου, από το πρωί ως αργά το βράδυ.

-Santa Klaus Kingdom 
Μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, η αχανής έκταση των 13.000 τ.μ. στην Παιανία θα φιλοξενεί 40 παιχνίδια, επισκέπτες ντυμένους ξωτικά για… ρεκόρ Γκίνες στις 20 Δεκεμβρίου, τεχνητή πίστα σκι και snowboard, παγοπίστα, δραστηριότητες, μαγειρικές εκπλήξεις, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις.
Καθημερινά ως 2/1 από τις 10.00 ως τις 22.00, MEC Παιανίας, προπώληση 4€ για γονείς και 10€ για παιδιά

-Christmas World 
Ένα μεγάλο εντυπωσιακό παγοδρόμιο, το αγαπημένο σε όλους καρουζέλ, φουσκωτά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, το χωριό του Άι Βασίλη, καλλιτεχνικά εργαστήρια είναι μερικές από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το «Christmas world» στο Metropolitan Expo.
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Ως τις 20/12, κάθε Παρασκευή (16.00-22.00), Σάββατο και Κυριακή (10.00-22.00) και από 20 ως 31/12 καθημερινά 10.00-22.00, γενική είσοδος 3€, με αγορά κουπονιών για συμμετοχή στα παιχνίδια

-Christmas Factory 
Και φέτος η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων βάζει τα καλά της και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους παρέα με τον Άη Βασίλη και τα ξωτικά του. Ένα δάσος από 500 έλατα, εργαστήρια, καρουζέλ, ρόδα, οικολογικό τρενάκι, παραστάσεις, συναυλίες, διαδρομές πάνω σε πάγο και παιδικές δράσεις θα μεταμορφώσουν την Τεχνόπολη σε Χριστουγεννιάτικο Εργοστάσιο.
Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, 6/12-6/1 από τις 10.00 ως τις 22.00, είσοδος 4€

*Ο Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη 

Πέρα από την «χριστουγεννιάτικη αγορά» που παραδοσιακά στήνεται στην πλατεία Αριστοτέλους, από την παραλία μέχρι και πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου, φέτος η καρδιά των γιορτών χτυπά στον χώρο της ΔΕΘ, όπου έχει στηθεί ο «Αστερόκοσμος». Εκεί, μικροί και μεγάλοι θα επιδοθούν σε βόλτες με το τρενάκι, δημιουργικά εργαστήρια, αγορές σε Bazaar, θέαμα σε 3D walls, παγοδρομίες, επισκέψεις στο λούνα παρκ, το σπίτι του Άη Βασίλη, την εξιστόρηση της ιστορίας της Γέννησης και φυσικά άφθονες συναυλίες στην ειδικά διαμορφωμένη μουσική σκηνή.
ΔΕΘ, ως 6/1, μέχρι τις 20/12: Καθημερινές 17.00-23.00, Σαββατοκύριακα 11.00-23.00, από 21/12 ως 6/1 καθημερινά 11.00-23.00, είσοδος 7€, που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις, είσοδος για παιδιά ως 1 μέτρο(!) δωρεάν.

*Η Ονειρούπολη της Δράμας 

Το πιο φημισμένο χριστουγεννιάτικο χωριό της χώρας γιορτάζει τα δέκα του χρόνια με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους: Το καθιερωμένο σπίτι του Άη Βασίλη, το οικολογικό του εργαστήρι για χειροποίητες κατασκευές, το σπίτι των πειραμάτων, του παραμυθιού, των ποδηλάτων και τέλος του… Φεστιβάλ Μικρού Μήκους που εκπροσωπείται στο χωριό είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες. Από τον χώρο της Ονειρούπολης θα παρελάσουν επίσης οι δημοφιλέστεροι popstars, όπως ο Stan, Γιώργος Σαμπάνης, Νίκος Γκάνος, Ντέμυ, Νικηφόρος κ.α.
Δημοτικός Κήπος και πλατεία Ελευθερίας, 4/12 έως 6/1, καθημερινά 10.00-14.00 και 17.30-21.00 και σαββατοκύριακα (και παραμονές κι ανήμερα των γιορτών) 10.00-22.00

*Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα 

Στον παλιό, γοητευτικό πύργο του Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά, ο Σκρουτζ και η νεράιδα των Χριστουγέννων έχουν ήδη πάρει θέση στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, όπου μάλιστα ήδη έχει δημιουργηθεί… το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου. Δωρεάν ξεναγήσεις και δράσεις, αλλά και αγαπημένα παιχνίδια όπως καρουζέλ, παγοδρομίες, χριστουγεννιάτικες αγορές και γεύσεις στη Ζαχαρένια Γειτονιά θα κρατήσουν απασχολημένα για ώρες επί ωρών τους μικρούς Θεσσαλούς. Φυσικά δεν θα λείψουν οι δεκάδες μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις – δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα. 
Μύλος Ματσόπουλου, καθημερινά ως 5/1 από τις 10.00 ως τις 22.00, για πληροφορίες για τα εισιτήρια δείτε εδώ 

*Το χωριό του Άη Βασίλη στο Βόλο 

Ο Βόλος αποκτά για πρώτη φορά χριστουγεννιάτικο χωριό, χτισμένο στο πάρκο Ρήγα Φεραίου, που θα φιλοξενεί παγοδρόμιο, καρουζέλ, πανοραμική ρόδα, ιπτάμενο χαλί, αυτοκινητάκια, τρενάκι, συγκρουόμενα , τραμπολίνο, αλλά και δράσεις όπως συναυλίες, face painting, εργαστήρια στολιδιών και δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου και άλλων συλλόγων αλληλεγγύης.
Πάρκο Ρήγα Φεραίου, 5/12-7/1, καθημερινά 10.00-0.00, η είσοδος σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις είναι δωρεάν

*Διπλά… Χριστούγεννα στη Λάρισα

Δύο θεματικά πάρκα στήθηκαν αυτά τα Χριστούγεννα στη Λάρισα. Το πρώτο βρίσκεται στο συγκρότημα του Μύλου της θεσσαλικής πρωτεύουσας (Ο Μύλος των Χριστουγέννων), που υποδέχεται τους μικρούς Λαρισαίους οι οποίου θέλουν να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο και μουσικές εκδηλώσεις, να πατινάρουν και να δημιουργήσουν χειροτεχνίες. Το δεύτερο πάρκο, («Χωριό της Αγάπης»), έχει στηθεί στο εμπορικό πάρκο Λάρισας, δίπλα από τα ΙΚΕΑ, και φιλοξενεί καθημερινά αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια κατασκευών, face painting, μουσικοκινητικά παιχνίδια, παγοδρομίες, ζογκλέρ και ένα πρωτότυπο πάρκο Δεινοσαύρων.
Στον Μύλο το χωριό θα λειτουργεί ως τις 10/1, ενώ το Χωριό της Αγάπης ως τις 7/1 (καθημερινά 10.00-22.00) με ελεύθερη είσοδο και ξεχωριστό εισιτήριο για κάθε εκδήλωση

*Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Ηράκλειο 

(φωτό: Creteplus.gr)
Δέκα ημέρες γεμάτες παιχνίδι, εκδηλώσεις και χριστουγεννιάτικα αρώματα θα ζήσουν οι οικογένειες στο Ηράκλειο, παρέα με την Νεράιδα των Ευχών που θα δίνει το σύνθημα για χορούς, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια και δράσεις βασισμένες αποκλειστικά σε εθελοντικές πρωτοβουλίες.
Πάρκο Μικράς Ασίας, 18-28/12, καθημερινά 17.00-22.00, παραμονή Χριστουγέννων και σαββατοκύριακο 10.00-22.00, κλειστό τις αργίες, η είσοδος είναι δωρεάν


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v