Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Δήμων

Συναυλίες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια για πιτσιρίκια και δεκάδες ακόμα εκδηλώσεις φιλοξενούνται στους δήμους της Αττικής. Ξεχωρίζουμε τις καλύτερες.
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Δήμων
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σε πείσμα της περιρρέουσας μιζέριας, οι δήμοι της Αττικής φιλοξενούν για ακόμα μια φορά πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, υπενθυμίζοντάς μας ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων υπάρχει ακόμα.

Όλη η Αθήνα μια γιορτή

Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τις γιορτές, το οποίο «τρέχει» ήδη από τις αρχές του μήνα με δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά στις πλατείες της πόλης και στους σταθμούς του Μετρό, εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες, μουσικές βραδιές με κλασσικά έργα, συναυλίες και δεκάδες events. Ενδεικτικά, παραμονή Χριστουγέννων η Φιλαρμονική του Δήμου θα παίζει τα κάλαντα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στην παιδική χαρά της Πλατείας Κυψέλης θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι μουσικού αυτοσχεδιασμού για πιτσιρίκια. Την ίδια μέρα η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει τον θρυλικό «Ντον Τζιοβάννι» του Μότσαρτ με την μορφή της Όπερας της Βαλίτσας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Χριστούγεννα στον Πειραιά

Από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ο Δήμος Πειραιά είναι και… επίσημα σε εορταστικό κλίμα ανάβοντας τα φώτα του μεγάλου καραβιού έξω από το Δημοτικό Θέατρο, όπου μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά αριστουργήματα. Αναφέρουμε ενδεικτικά την εξαιρετική Οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Η κόρη της καταιγίδος» (25, 26, 28, 29 & 30 Δεκεμβρίου/ 1, 2, 4, 5 & 6 Ιανουαρίου), το μουσικό έργο Μαγικό Βιολί της Μαριβίτας Γραμματικάκη (4, 15, 21, 22, 28 & 29 Δεκεμβρίου/ 4, 5, 11 & 12 Ιανουαρίου) και το κλασσικό Πνεύμα των Χριστουγέννων από την Καμεράτα Sinfonia (23, 27, 30 Δεκεμβρίου , 6 Ιανουαρίου). Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

Εορταστικές εκδηλώσεις όμως, γίνονται και σε όλον τον δήμο, σε πλατείες πεζόδρόμους, κήπους και πολιτιστικά κέντρα. Στην πλατεία Δωδεκανήσου στα Καμίνια για παράδειγμα, τις ημέρες των Χριστουγέννων θα πραγματοποιούνται show με κλόουν για πιτσιρίκια, ενώ η πλατεία Κανάρη θα φιλοξενήσει χορευτικά συγκροτήματα, θιάσους και έλληνες καλλιτέχνες. Δείτε εδώ το πρόγραμμα των παιδικών δραστηριοτήτων σε πλατείες και πεζοδρόμους και εδώ το πρόγραμμα στην πλατεία Κανάρη.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Μοσχάτο και τον Ταύρο
Εορταστικές εκδηλώσεις για πιτσιρίκια και ενήλικες έχει προγραμματίσει ο Δήμος Μοσχάτου/Ταύρου για αυτά τα Χριστούγεννα. Με παραδοσιακά παιχνίδια και τη συμμετοχή των παιδιών των δημοτικών σχολείων του δήμου ξεκινά το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου, με ελεύθερη είσοδο για όλους, το οποίο θα διαρκέσει ως τις 5 Ιανουαρίου 2014. Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την παιδική χορωδία του δημοτικού Ωδείου, ενώ το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στον Κινηματογράφο της πλατείας Μεταμορφώσεως διοργανώνεται εργαστήριο χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Δείτε ολόκληρο το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου εδώ.

Παραμύθια, ζογκλέρ και γέλιο στον Δήμο Νίκαιας Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Από την Τρίτη 17 ως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου ο πεζόδρομος της Παναγή Τσαλδάρη ντύνεται γιορτινά και περιμένει μικρούς και μεγάλους για στιγμές μαγείας και παιχνιδιού, ενώ και οι βιβλιοθήκες του δήμου θα είναι σε κλίμα γιορτινό και θα υποδέχονται τα πιτσιρίκια ηλικίας 5 έως 14 ετών και ενήλικες αναγνώστες με στόχο να προσφέρουν τη δυνατότητα γνωριμίας με τους χώρους μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες από το προσωπικό και εθελοντές.

Με Χριστουγεννιάτικες νότες θα γεμίσει ο χώρος του Village Shop and More από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, με μοναδικές συναυλίες την Πέμπτη 26/12/13 (Κιθαριστικό Σύνολο), την Παρασκευή 27/12/13 (Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου), τη Δευτέρα 30/12/13 (Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου) και την Παρασκευή 3/1/14 (Συμφωνική Ορχήστρα), στις 7 το απόγευμα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για όλε στις εκδηλώσεις του Δήμου στο Facebook.

Εορταστικό κλίμα στο Περιστέρι
Η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου μετατρέπεται σε «Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία» με τη δημιουργία μιας μοναδικής ατμόσφαιρας με την χρήση ειδικών εφέ. Για έβδομη χρονιά, η 1η Παιδική Χαρά (Π. Τσαλδάρη και Φλέμινγκ) θα μεταμορφωθεί σε «Γειτονιά των παιδιών» για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να διασκεδάσουν εκεί, δωρεάν, με το πολύχρωμο καρουζέλ, την όμορφη μπαλαρίνα και το «Δημιουργικό Εργαστήρι» του Αϊ Βασίλη. Την περίοδο των εορτών, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου θα περιδιαβαίνει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, παίζοντας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα κάλαντα. Παράλληλα, υπό την αιγίδα του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία και οι σύλλογοι της πόλης θα πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις στο θέατρο «Πολιτών».

Yo-ho – ho στα Βόρεια Προάστια
Στο Μαρούσι, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου εορταστική συναυλία με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα: «Χριστούγεννα στην καρδιά μας» και ελεύθερη είσοδο στο θέατρο ΔΑΪΣ (Μεσογείων 151). Στον ίδιο δήμο έχει ανοίξει τις πύλες του ήδη από την Παρασκευή το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, όπου από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και κάθε μέρα το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα προσφέρει στους επισκέπτες μία μοναδική περιήγηση μέσα από τους κεντρικότερους δρόμους του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης, ακολουθώντας τη διαδρομή Σταθμός ΗΣΑΠ- Θησέως – Χατζηαντωνίου- Βασ. Σοφίας- 28ης Οκτωβρίου – Βασ. Όλγας – Σταθμός ΗΣΑΠ.

Στην Κηφισιά, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας μεταμορφώνεται σε παγωμένο τοπίο, και περιμένει μικρούς και μεγάλους με δραστηριότητες που εστιάζουν στο θέμα της κλιματικής αλλαγής (περισσότερες πληροφορίες εδώ), ενώ στο Χαλάνδρι τα παιδικά τμήματα του Ιδρύματος Π. Ζήση θα συμμετέχουν σε δρώμενα και κάλαντα από όλη την Ελλάδα σε μια παράσταση η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Περισσότερα εδώ.

Στην Μεταμόρφωση, στις 21 Δεκεμβρίου ο χώρος εκδηλώσεων Συνεδριακού Κέντρου Δήμου Μεταμόρφωσης γεμίζει με γιορτινές μουσικές από τις χορωδίες του Δήμου, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί η κωμωδία του Gaetano Donizetti "Don Pasquale" με τους H2Οpera. Περισσότερα εδώ.

Χριστούγεννα πρωτούγεννα στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ο δήμος μπαίνει σε γιορτινό κλίμα. Στις 17-19-20 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συναυλιών του δημοτικού ωδείου έχουν προγραμματιστεί χριστουγεννιάτικες μαθητικές συναυλίες, ενώ την Κυριακή τα πιτσιρίκια θα μπορούν να ακούσουν παραδοσιακά παραμύθια στην Ένωση Ποντίων και στην Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης. Επίσης, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία «Ρούντολφ». Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v