Η έξοδος του Σαββάτου: Ηλέκτρα, φαγητό και reggae

Η  θεατρική «Ηλέκτρα» συνδυάζεται με οικονομικό και πεντανόστιμο τσιμπολόγημα, βόλτα στην Αιόλου και reggae ακούσματα σε μια ιδιαίτερη έξοδο Σαββάτου.
Η έξοδος του Σαββάτου: Ηλέκτρα, φαγητό και reggae
Ο καιρός (επιτέλους) θυμίζει φθινόπωρο, όμως όπως φαίνεται αυτό το Σάββατο δεν θα ρίξει… καρέκλες. Βρίσκουμε ευκαιρία λοιπόν, και ξανακατεβαίνουμε Αθήνα για ξενάγηση στην Αιόλου, θέατρο, φαγητό και ποτάκι, χωρίς να πτοούμαστε από την συννεφιά.

Περίπατος, καφεδάκι και ξενάγηση στην Αιόλου

Σε έναν από τους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας, στην καρδιά της πόλης, την οδό Αιόλου, έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε, μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία της, συμμετέχοντας στον περίπατο που διοργανώνεται αυτό το Σάββατο από τον Δήμο Αθηναίων. Το σημείο συγκέντρωσης είναι στην είσοδο του Ιερού ναού της Αγίας Ειρήνης στις 10:30, ενώ ξεναγός στην όμορφη αυτή βόλτα είναι η Στέλλα Γαλανοπούλου.

Μετά το πέρας της ξενάγησης μπορούμε να καθίσουμε για καφέ σε κάποιο από τα μαγαζάκια τα οποία βρίσκονται κοντά στην δημοφιλή πλατεία. Tailor Made, Throubi, Rooster, Zaf. Η επιλογή δική σας.

Νόστιμη και οικονομική κουζίνα στον Ταύρο

Παίρνουμε τον ηλεκτρικό και κατεβαίνουμε στον Ταύρο. Ακριβώς απέναντι από τον σταθμό, άνοιξε πριν από λίγους μήνες ένα εξαιρετικό μαγειρείο με γνήσια ελληνική κουζίνα και αρκετές μοντέρνες πινελιές. Ο Μοτοσακός είναι ένα μικρό μαγαζάκι το οποίο καιρού επιτρέποντος βγάζει και τραπεζάκια έξω, ενώ διαθέτει εξαιρετικά και άκρως οικονομικά πιάτα. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την στάκα με αυγά, το χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο, τις φοβερές τηγανιτές του πατάτες και την ομώνυμη σαλάτα. Οι λάτρεις του ψαριού, θα τιμήσουν δεόντως τα fish and chips και τους σούπερ κεφτέδες μπακαλιάρου με την χειροποίητη σκορδαλιά. Για πέντε μεζέδες σε χορταστικότατες μερίδες μαζί με σαλάτα και ένα λίτρο κρασί, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 12€ ανά άτομο.

«Ηλέκτρα» στο Εθνικό

Το εμβληματικό έργο του Γιουτζήν Ο’Νηλ «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» παρουσιάζεται δια χειρός Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό για περιορισμένες παραστάσεις και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για θεατρική έξοδο. Σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του 20ου αιώνα, ο Γιουτζήν Ο’Νηλ, επεξεργάζεται τον μύθο της Ορέστειας και τον μεταγράφει σε μια σύγχρονη τριλογία, διερευνώντας τις εκδοχές ενός αόρατου μηχανισμού, που ορίζει και συνθλίβει τη ζωή των ανθρώπων. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Μαρία Πρωτόππαπα και ο Ακύλλας Καραζήσης. Η παράσταση ξεκινά στις 20:30, ενώ τα εισιτήρια ξεκινούν από 18€.

Reggae… επιδόρπιο


Είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή καθαρόαιμο reggae club της Αθήνας και στα events που κατά καιρούς διοργανώνει με καταξιωμένους διεθνείς και Έλληνες Dj. Αυτό το Σάββατο, το Red Sea στα Ιλίσια (Ποταμιανού 23) φιλοξενεί ένα dancehall, dub, roots, rub-a –dub πανδαιμόνιο ήχων επηρεασμένων από την δημοφιλή μουσική της Τζαμάικα. Στα decks η Anna Mystic μαζί με την Raggaprincess. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v