Απολλώνια Λύρα: Μεσημέρι Κυριακής στη Πλάκα

Στην Απολλώνια Λύρα, στα σκαλάκια της Μνησικλέους, δύο υπέροχοι μουσικοί παίζουν live ρεμπέτικα κάθε Κυριακή από τις 15.00 το μεσημέρι μέχρι τα Μεσάνυχτα!
Απολλώνια Λύρα: Μεσημέρι Κυριακής στη Πλάκα
Με το λαμπερό αττικό ήλιο να μας ζεσταίνει ακόμα, βρεθήκαμε μεσημεράκι Κυριακής στις ανηφοριές της Πλάκας. Σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Αθήνας το χρώμα πια δεν είναι μόνο τουριστικό, μιας και πολλοί Αθηναίοι πλέον την επισκέπτονται για βόλτες στα υπέροχα στενά της αλλά και για την διασκέδασή τους.

Σε μια τέτοια διαδρομή βρεθήκαμε στην οδό Μνησικλέους, στην «Απολλώνια Λύρα» και τα αυθεντικά ρεμπέτικα ακούσματα μας τράβηξαν τη προσοχή. Δύο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Ντίνος Χερουβείμ στο μπουζούκι και ο Κωνσταντίνος Λιμάκης στην κιθάρα, με τις αποσκευές τους γεμάτες υπέροχα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, μας ταξιδεύουν στους μουσικούς δρόμους των Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Βαμβακάρη, Καλδάρα κ.α.



Ο κόσμος γίνεται ένα με τους μουσικούς και συχνά-πυκνά θαμώνες που ασχολούνται με τη μουσική -αλλά και ερασιτέχνες- ανεβαίνουν και αυτοί πάλκο, παίζουν και τραγουδούν μαζί τους. Όλο το μαγαζί γίνεται μια παρέα και το κέφι χτυπάει κόκκινο.

Μάθαμε πως τις Κυριακές ο Ντίνος και ο Κώστας παίζουν σερί από το μεσημεράκι στις 15.00 μ.μ. μέχρι το βράδυ κατά τις 12.30π.μ. χωρίς να σταματήσουν. Πραγματικός μαραθώνιος κεφιού!

Και κάτι τελευταίο... «Αν» σε κάποιους από σάς θυμίσει κάτι το μαγαζί, σας λέμε ότι αποσπάσματα από την ταινία του Χ. Παπακαλιάτη γυρίστηκαν εδώ.

Ντίνος Χερουβείμ και Κώστας Λιμάκης, δύο εξαιρετικοί μουσικοί σε ένα αυθεντικό λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα σε μια απο τις πιο ομορφιές γωνιές της Αθήνας. Μπορείτε να τους ακούσετε κάθε Τετάρτη -το πρόγραμμα ξεκινά κατά τις 19.00μ.μ- και τις Κυριακές στον... μαραθώνιο τους από τις 15.00μ.μ. το μεσημέρι.

Απολλώνια Λύρα, Λυσίου 12 & Μνησικλέους 23, Αθήνα - Πλάκα τηλ: 210-3229727





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v