Έξοδος Σαββάτου: Μπαζάρ, cocktails και Wax Tailor

Αυτό το Σάββατο τρώμε στην σκιά της Ακρόπολης, ψωνίζουμε με… καλό σκοπό, δοκιμάζουμε cocktails και χορεύουμε σε αγαπημένα beats.
Έξοδος Σαββάτου: Μπαζάρ, cocktails και Wax Tailor
 Ο καιρός δεν λέει να χειμωνιάσει, έτσι και εμείς επιμένουμε… καλοκαιρινά, συνεχίζοντας ακάθεκτοι τις εξόδους μας στο κέντρο της πόλης.

Ποιος θα μας το έλεγε ότι αρχές Νοέμβρη θα είχαμε την ευκαιρία να βολτάρουμε στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου χωρίς να πουντιάσουμε και χωρίς την ομπρέλα παραμάσχαλα.

Φαγητό με θέα
Κατεβαίνουμε από το μεσημεράκι λοιπόν για φαγητό με φόντο την Ακρόπολη, στην Στροφή το θρυλικό εστιατόριο της Ροβέρτου Γκάλι, στην ταράτσα του οποίου απολάμβαναν κάποτε τα δείπνα τους μεταξύ άλλων η Τζένη Καρέζη και ο Μάνος Χατζιδάκις. Το κτίριο είναι πανέμορφο εξωτερικά και εσωτερικά, το σέρβις επαγγελματικό και ευγενέστατο, ενώ το μενού δίνει έμφαση στις καλομαγειρεμένες, παραδοσιακές γεύσεις. Ξεκινάμε με χταποδάκι λαδορίγανη και εξαιρετική καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, για να συνεχίσουμε στα κυρίως: φοβερός κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες και κατσικάκι στη λαδόκολα με γραβιέρα και ντομάτα. Τα συνοδεύουμε με μια σαλάτα ρόκα σπανάκι και ένα ποτήρι κρασί και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 25€ ανά άτομο.

Αγορές με καλό σκοπό
Απέναντι ακριβώς από το Ηρώδειο, στήνεται για ακόμα μια χρονιά το φιλανθρωπικό Bazaar του Μερόπειου με κάθε λογής χρήσιμα αντικείμενα σε χαμηλές τιμές. Έτσι στους πάγκους του bazzar θα βρούμε μεταξύ άλλων αξεσουάρ, διακοσμητικά, μπιζού, είδη κουζίνας, επιτραπέζια παιχνίδια, κεντήματα, παραδοσιακά προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού, ταινίες, περιοδικά, modem, φακούς, ρολόγια και τσάντες. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Μερόπειου. https://www.facebook.com/MeropeionPhilanthropikoSomateio?fref=ts

Χαλαρό cocktail με τον Άλφρεντ
Λέγεται Hitchcocktales και, όπως προδίδει το όνομά του, είναι επηρεασμένο διακοσμητικά από τις ταινίες του μετρ της αγωνίας. Σερβίρει φαγητό με διεθνείς κατευθύνσεις, αλλά η μπάρα του έχει και άλλες ιστορίες να μας πει, κατά κύριο λόγο αλκοολούχες. Υπό το soundtrack χαλαρών swing, jazz και lounge μελωδιών λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα εξαιρετικά του cocktails (signature επιλογές τα «Ψυχώ» και «Pleasure Garden») που ξεκινούν από 8,50€ και να προθερμανθούμε για όσα θα ακολουθήσουν.

Χορευτική διάθεση στο Fuzz
Επόμενη στάση ο συναυλιακός χώρος της Πειραιώς, στον οποίο φιλοξενείται ένα από τα κυρίαρχα ονόματα της trip hop / post hip hop / electronica σκηνής αυτήν την περίοδο. Ο λόγος για τον γάλλο Wax Tailor, ο οποίος επισκέπτεται ξανά την χώρα μας, με την μπάντα του The Dusty Rainbow Experience για ένα μουσικό show βασισμένο σε πρόσφατες αλλά και παλαιότερες δημιουργίες του. Το εισιτήριο κοστίζει 24€ και η συναυλία ξεκινά στις 21:00.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v