Halloween parties: Trick or treat στην Αθήνα

Φοράμε τρομακτικές στολές, παίρνουμε παραμάσχαλα κολοκύθες και παρτάρουμε… παγανιστικά στα Halloween events της πόλης.
Halloween parties: Trick or treat στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δράκουλες, μάγισσες, φαντάσματα, ζόμπι, μούμιες, στοιχειωμένα σπίτια, trick or treating, σκαλισμένες κολοκύθες, ζαχαρωμένα μήλα και αιματοβαμμένα θρίλερ με τον Μάικ Μάγιερς.

Η παγανιστική γιορτή του Halloween αν και… αμερικανόφερτη, κερδίζει αργά και σταθερά το κοινό της πόλης, το οποίο βρίσκει μια καλή ευκαιρία να μεταμφιεστεί πολύ πριν τις απόκριες (με σαφώς πιο «σκοτεινές» στολές) και να παρτάρει σε γνωστά μπαράκια της πόλης. Οι αφορμές που έχει μάλιστα φέτος, είναι μπόλικες.

Το Ρομάντσο, για παράδειγμα (Αναξαγόρα 2-5 Αθήνα), διοργανώνει Haloween Festival στις 31 Οκτωβρίου σε συνεργασία με την D' Arcy Foxx. Μυστικιστικά performances, ανατριχιαστικά visuals, εφιαλτικά installations, υποχθόνια DJ sets, ατμοσφαιρική διακόσμηση και μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις κοστουμιών με ανάλογο θέμα συνθέτουν ένα μεγάλο και spooky party το οποίο ξεκινά στις 22:00.

Στο SIX DOGS την ίδια ημέρα, ξεδιπλώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια βραδιά τρόμου και μυστηρίου στο Spooktacular Halloween Night! #2. Στο μαγαζί θα σερβίρεται ειδικά για την βραδιά αχνιστό Sailor Jerry cocktail στην τιμή των 5, ενώ ολόκληρο το Project Space, θα μεταμορφωθεί σε screening room όπου θα προβάλλονται ανατριχιαστικά αποσπάσματα από τις πιο τρομακτικές ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ. Τις μουσικές επιλογές θα αναλάβουν οι BOCADA (Bolas + Cat Black + dagritzikos), μαζί με τους LATERNATIVE (Παναγιώτης Μένεγος + Σταύρος Διοσκουριδής), σε ήχους αυστηρά τρομακτικούς, ενώ στο τέλος του party θα βραβευτεί η καλύτερη φορεσιά.

Halloween party με ιρλανδέζικο feeling θα στήσει και η pub – μουσική σκηνή Mike’s Irish Bar (Σινώπης 6, Πύργος Αθηνών) με τους Tommy & The Jazzholes επί σκηνής, ενώ στον χώρο του Κ44 στην Κωσταντινουπόλεως οι Berlin Brides επιστρέφουν με full band και ζωντανό σετ το οποίο θα περιλαμβάνει κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο Moden Celibacy, καινούργια κομμάτια από τον επερχόμενο και halloween διασκευές με το γνωστό ξεσηκωτικό electro punk ήχο τους. Μετά το live, το οποίο ξεκινά στις 22:00, θα ακολουθήσει aftter party με τον Spyreas Sid στα decks (Cyanna, Shewreck).

Το ίδιο βράδυ γίνονται και το Spooktacular Halloween Costume party στο bar I.P.P.O. στην Θησέως στο Σύνταγμα, το Γης Μαδιάμ Vol. 4 (The Halloween Edition ) στο rock club Legacy στου Ψυρρή και το Halloween Edition του dubstep party Bass to The Stars στο Χοροστάσιο με τους Postriper, Desmond Kind και Τhanos Jan πίσω από τα decks.

Λίγα λόγια για την γιορτή του Halloween

Οι ρίζες του Halloween, σύμφωνα με τους περισσότερους μελετητές, βρίσκονται στην παγανιστική γιορτή Samhain ή Samuin, η οποία γιορταζόταν αρχικά από τους Κέλτες στην Ιρλανδία και στην Αγγλία, ενώ με την πάροδο των χρόνων και μέσω των μεταναστών η γιορτή έφτασε στην Αμερική. Σήμερα γιορτάζεται σε διάφορες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Αγγλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Πουέρτο Ρίκο και η Αυστραλία. Σύμφωνα με την Κέλτική παράδοση, το Halloween συμπίπτει με μία από τις πιο Liminal χρονολογικές περιόδους, κατά τις οποίες τα πνεύματα έρχονται σε επαφή με τον φυσικό κόσμο και το στοιχείο της μαγείας βρίσκεται στο ζενίθ του.

Όσον αφορά το γνωστό trick or treat? πρόκειται για μια αμερικάνικη εκδοχή για τα «δικά» μας κάλαντα, κατά την οποία τα πιτσιρίκια ντυμένα με στολές γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι στη γειτονιά τους, ζητώντας γλυκά με την φράση «Φάρσα ή κέρασμα;». Η λέξη «φάρσα» είναι απειλητική προς τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, σε περίπτωση που δεν δώσει κέρασμα στο πιτσιρίκι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v