Η έξοδος του Σαββάτου: Από την Πάρνηθα… ως το Παρίσι

Αυτό το Σάββατο, παίρνουμε τα βουνά για φρέσκο αέρα με καλή παρέα και επιστρέφουμε στην πόλη για να γνωρίσουμε την πιο… παριζιάνικη πλευρά του κέντρου.
Η έξοδος του Σαββάτου: Από την Πάρνηθα… ως το Παρίσι
Τι σχέση έχει ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας με την Μονμάρτη; Αυτό το Σάββατο θα το ανακαλύψουμε, συνδυάζοντας τις φυσιολατρικές βόλτες στο πιο κοντινό μας ελατοδάσος με τις παριζιάνικες αναζητήσεις στο κέντρο της πόλης που σφύζει από καλλιτεχνική ζωή.

Η πεζοπορία του Σαββάτου

Από νωρίς το πρωί ξεκινά το σαββατοκύριακό μας αυτή την εβδομάδα: Θυσιάζουμε λίγο από τον ύπνο μας για να κερδίσουμε πολλή από την μαγεία του δάσους της Πάρνηθας, βάζοντας το ξυπνητήρι να χτυπήσει πριν τις 10. Στις 10.30, από το καταφύγιο Φλαμπούρι της Πάρνηθας θα ξεκινήσει διπλή πεζοπορική διαδρομή εξερεύνησης του Εθνικού Δρυμού της περιοχής, μία για αρχάριους – μπορείτε να την κάνετε και με τα παιδιά σας, αν είναι άνω των 8 ετών, και μία μεγαλύτερη για τους πιο fit τύπους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, η μικρή διαδρομή διαρκεί περίπου δυόμιση ώρες και το μεσημέρι στο καταφύγιο θα σας περιμένουν σπιτικά φαγητά, ψητά και γλυκό κρασί. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για την πεζοπορία εδώ

Από την Πάρνηθα στη Μονμάρτη

Επιστρέφουμε με γεμάτα τα πνευμόνια στην πόλη και επιχειρούμε να ξαναγνωρίσουμε μία περιοχή της Αθήνας μάλλον παραμελημένη και υποβαθμισμένη. Είναι εκείνα τα δρομάκια ανάμεσα στην Ομόνοια και το Μεταξουργείο με τα γαλλικά ονόματα όπως η Μαίζονος, η Μάγιερ, η Μάρνη, η Ουγκό και η Φαβιέρου. Είναι εκείνα τα δρομάκια, που όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου που διοργανώνουν την δράση, φιλοξενούν παιδιά τα οποία παίζουν ξύλο, ενώ θα μπορούσαν να παίζουν θέατρο και μουσική.

Η δράση «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» επιχειρεί να δώσει ξανά ζωή σε αυτούς τους δρόμους, οργανώνοντας καλλιτεχνικές δράσεις, παραστάσεις και εκδηλώσεις από τις 9 ως τις 16 Οκτωβρίου. Αυτό το Σάββατο, οι δράσεις περιλαμβάνουν θέατρο δρόμου («C.C. Φως» στον πεζόδρομο της Μαίζωνος στις 14.30 και «Εφιάλτες» στην οδό Ερατύρας στις 17.00 χωρίς εισιτήριο) παραστάσεις («Το Μπουλούκι» στον χώρο Δήλος στις 21.00, «Urbn Theatr» στο Εθνικό Ωδείο στις 18.45 και το σουρεαλιστικό βαριετέ με τον Μάριο Στρόφαλη «Gare de reves» στο Θέατρο Άλμα στις 21.00 με είσοδο 10€). Μάθετε περισσότερα για το «Μικρό αθηναϊκό Παρίσι» εδώ



Για το τέλος της μέρας, εκμεταλλευόμαστε την τελευταία αναλαμπή καλοκαιριού – σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ – και πιάνουμε υπαίθριο τραπεζάκι στην ωραία αυλή του Cabezon στην πίσω… όχθη του Μεταξουργείου (Κεραμεικού 110) και πίνουμε φθηνή μπύρα ή κρασί συνοδεία εξίσου οικονομικών μεζέδων κάτω από τα ψηλά δέντρα του κήπου. Υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο για ποτό και τσιμπολόγημα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v