Η έξοδος του Σαββάτου: Μια ημέρα στο κέντρο της πόλης

Αυτό το Σάββατο μαζέυουμε σχολικά είδη, γυρίζουμε σελίδες στο Πεδίο του Άρεως και καταλήγουμε στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής για μια μοναδική συναυλία.
Η έξοδος του Σαββάτου: Μια ημέρα στο κέντρο της πόλης
Ο Σεπτέμβρης μπήκε για τα καλά πλέον και η Αθήνα αρχίζει δειλά δειλά να γεμίζει ζωή, μέσα από πολυάριθμες εκδηλώσεις, συναντήσεις, συναυλίες και events. Αυτό το Σάββατο, σκοπεύουμε να κατευθυνθούμε από νωρίς στο κέντρο για να ζήσουμε και εμείς τον παλμό της πόλης, η οποία… παίρνει τα πάνω της.

Σύναξη για καλό σκοπό στην Πλατεία Κοραή
Τα σχολικά είδη για τα περισσότερα παιδιά της Ελλάδας πλέον είναι πολυτέλεια και οι Atenistas αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Αυτό το Σάββατο λοιπόν, από τις 11.00 μέχρι τις 15.00, στην έξοδο Κοραή του Μετρό Πανεπιστήμιο μπορούμε όλοι να προσφέρουμε σχολικά είδη (σχολικές τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη, τετράδια, είδη ζωγραφικής, λεξικά κτλ.) για τα παιδιά που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Τα σχολικά είδη θα δοθούν σε μαθητές του 1ου ειδικού σχολείου Αγ. Δημητρίου, στη Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας, στο Σωματείο Ελληνίδων Καλλιθέας, σε μαθητές στο Δήμο Αχαρνών (σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου), σε μαθητές σχολείων στη περιοχή του Μεταξουργείου και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου σε οικογένειες στο Πέραμα.

Λίγα βήματα πιο πέρα, απέναντι από το πάρκο της πλατείας Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, ο «Βυσσινόκηπος» ενδείκνυται για art καφεδάκι στα χαριτωμένα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.

Βιβλιο-σύναξη στο Πεδίον του Άρεως
Επόμενη στάση το όμορφο πάρκο του κέντρου, όπου για 42η χρονιά ενενήντα επαγγελματίες και μέλη του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου μας περιμένουν στις πράσινες αλέες του για να ανακαλύψουμε όσα βιβλία δεν διαβάσαμε (ή δεν προλάβαμε να διαβάσουμε) το καλοκαίρι. Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι ανοικτό από τις 18.00 μέχρι τις 23.00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Σημειώστε ότι αυτό το Σάββατο στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του βραβευμένου γελοιογράφου Μ. Κουντούρη με τίτλο “Utopia”. Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Scorpions στον Λυκαβηττό 
Bazinga! Εκτός του ότι η παράσταση είναι sold out (μίλησε κανείς για κρίση;), δεν υπήρχε περίπτωση να ενδώσουμε στον πειρασμό να δούμε τους Γερμανούς ρόκερ, όσες φορές και αν αποφασίσουν να επισκεφτούν την χώρα μας. Αντ’ αυτού, θα προτιμήσουμε να πορευτούμε προς τον πανέμορφο κήπο του Μεγάρου Μουσικής, όπου ένας ιδιαίτερος συνθέτης, ο Νίκος Ξυδάκης, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών «Η εκδίκηση της Γυφτιάς» σε νέα εκδοχή. Μαζί του η Γεωργία Νταγάκη και οι Γιώργης Χριστοδούλου, Ηλίας Βαμβακούσης και Pop Eye. Η συναυλία ξεκινά στις 21.00, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v