Η έξοδος του Σαββάτου: Blockbuster και ποτό στα Νότια

Αυτό το Σάββατο κατευθυνόμαστε παραλιακά για νόστιμα μαγειρευτά, απολαυστικό blockbuster και ποτάκι υπό τους ήχους της θάλασσας και των mainstream επιτυχιών.
Η έξοδος του Σαββάτου: Blockbuster και ποτό στα Νότια
Ο Αύγουστος μπορεί να βρίσκεται στα… τελευταία του, όμως αρνούμαστε κατηγορηματικά να παραδεχτούμε ότι το καλοκαίρι τελείωσε. Μπορεί ο κόσμος σιγά σιγά να γυρνάει από τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις, όμως το summer mood είναι διάχυτο στην πόλη και τα περίχωρα και δεν πρόκειται να το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο.

Έτσι αυτό το Σάββατο βάζουμε πλώρη… παραλιακά και αγκυροβολούμε στην Γλυφάδα, όπου λίγο αφού πέσει ο ήλιος μπορούμε να απολαύσουμε το καφεδάκι μας σε κάποιο από τα δεκάδες all day café bar της περιοχής, να παρακολουθήσουμε ένα από τα δύο κορυφαία blockbuster της χρονιάς και να χορέψουμε δίπλα στο κύμα.

Πρώτη στάση λοιπόν για καφεδάκι στο Chocolat (Μαραγκού 2), το οποίο εκτός του δημοφιλούς καφεϊνούχου ροφήματος σερβίρει και εκπληκτικά γλυκά (δοκιμάστε οπωσδήποτε το cheesecake και τους λουκουμάδες του). Ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας… αφ’ υψηλού το τραμ να πηγαινοέρχεται σε μια από τις πιο πολύβουες εμπορικές περιοχές της Αττικής.

Επόμενος σταθμός, οι «Προκομένες» (Άλσους 7), ένα άκρως συμπαθητικό οινομαγειρείο με νόστιμο, ποιοτικό και αρκετά οικονομικό φαγητό για τα δεδομένα της περιοχής. Φοβερό το γουρουνόπουλο και το ρολό γαλοπούλας, πολύ καλά τα σουτζουάκια, ιδιαίτερα χορταστικό και μυρωδάτο το μπιφτέκι σχάρας και αρκετά καλό το χύμα κρασί του. Το μενού στις «Προκομένες» ανανεώνεται καθημερινά με λαχταριστά πιάτα ημέρας, ενώ δεν πρόκειται να δώσετε παραπάνω από 20€ ανά άτομο μαζί με κρασί. Αφού λοιπόν, χορτάσουμε μερίδες, ήρθε η ώρα να χορτάσουμε και… δράση.

Κατευθυνόμαστε προς Φάληρο, όπου τα Village Cinemas μας περιμένoυν για να δούμε ένα από τα πολυαναμενόμενα blockbuster της χρονιάς, το Elysium, από τον δημιουργό του εξαιρετικού District 9 Νιλ Μπλόμπκαπ. Πρόκειται για ένα ακόμα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Ματ Ντέιμον στον ρόλο ενός πρώην κατάδικου, ο οποίος δουλεύει σε εργοστάσιο οπλικών συστημάτων. Δεν θα σας αποκαλύψουμε περισσότερα για την υπόθεση, όμως θα σας πούμε με σιγουριά ότι το Elysium είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή ταινία επιστημονικής φαντασίας που δεν πρέπει να χάσετε. Η ταινία προβάλλεται στις 22.00, στις 22.20 και στις 00.20. Διαβάστε εδώ την κριτική της ταινίας.



Κλείνουμε την βραδιά με ποτάκι ή cocktail σε ένα από τα ομορφότερα bar/clubs της παραλιακής. Το Akanθus δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ και χρόνια πρωτοστατεί στην νυχτερινή διασκέδαση της περιοχής και αποτελεί τον must προορισμό για χορό ή χαλαρό ποτάκι στην μπάρα, με το κύμα να σκάει λίγα μέτρα πιο πέρα. Το ποτό κοστίζει 8€ και τα cocktails 8-10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v