Η έξοδος του Σαββάτου: Μια βραδιά στα Βόρεια

Αυτό το Σάββατο ανηφορίζουμε Βόρεια, απολαμβάνουμε ελληνικές γεύσεις και δροσιστικά cocktails και καταλήγουμε σε ένα από τα αγαπημένα μας θερινά σινεμά.
Η έξοδος του Σαββάτου: Μια βραδιά στα Βόρεια
Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και το κέντρο της Αθήνας (αν και πολύ μας αρέσει έτσι άδειο που είναι) δεν μας προσφέρει πλέον την δροσιά που τόσο ζητάμε. Έτσι λέμε αυτό το Σάββατο να ανηφορίσουμε προς τα Βόρεια, να απολαύσουμε γνήσια ελληνική κουζίνα, να δροσιστούμε με εξαιρετικά cocktails και να δούμε ένα καλογυρισμένο αργεντίνικο θρίλερ σε θερινό σινεμά.

Πρώτη μας στάση λοιπόν, μια άκρως συμπαθητική ταβέρνα η οποία επιμένει σε ελληνικά προϊόντα και με βάση αυτά διαμορφώνει το νόστιμό της μενού. Το «Καλωσόρισμα του Αντώνη» (Γ. Λύρα 41, Νέα Κηφισιά) σερβίρει πολύ καλή ελληνική κουζίνα, ενώ η αυλή του με τις δεκάδες μουριές να δημιουργούν άπλετη φυσική σκιά είναι ό,τι πρέπει για αυτήν την περίοδο. Από το μενού ξεχωρίζουμε τα εξαιρετικά ντολμαδάκια, τον νοστιμότατο κόκορα με μακαρόνια και το ζουμερό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας. Το χύμα κρασί τους είναι πολύ καλό, ενώ στο τέλος θα σας κεράσουν γιαούρτι με βύσσινο και γλυκό κρασί για χώνεψη. Υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο με κρασί.

Αφού χωνέψουμε, κατευθυνόμαστε προς την πλατεία της Δροσιάς, εκεί όπου βρίσκεται ο πιο όμορφος θερινός κινηματογράφος των βορείων προαστίων και ένας από τους ομορφότερους της Αθήνας. Στο Σινέ Αλίκη λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε το καλογυρισμένο και μυστηριώδες αργεντίνικο θρίλερ «Διατριβή για έναν Φόνο» με τον εξαιρετικό Ρικάρντο Νταρίν στον ρόλο ενός δικηγόρου ο οποίος μπλέκεται σε μια παράξενη υπόθεση δολοφονίας. Η προβολή της ταινίας ξεκινά στις 23.00.

Δείτε το trailer:



Για να λύσουμε τις όποιες απορίες γύρω από την ταινία, συνοδεία δροσερών cocktails επιστρέφουμε στην Κηφισιά και καθόμαστε σε ένα άρτι αφιχθέν all day bar στο πανέμορφο νεοκλασσικό στο νούμερο 19 της Κυριαζή. Το όνομα αυτού The Dalliance House και τα signature cocktail αυτού δια χειρός του mixologist Γιάννη Σαμαρά εξαιρετικά – αν και ακριβά (10-12€). Ενδεικτικά αναφέρουμε το Ornamajo με ρούμι, μάνγκο, λάιμ και αγάβη και το T.Q.R με συνδυασμό ρουμιών, ζάχαρη και τζίντζερ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v