15 προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Προτάσεις για βόλτες, βουτιές, μουσικές, ξενύχτια, πανηγύρια και όλα όσα μπορείτε να κάνετε την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου στην Αθήνα.
15 προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Κι ενώ σκεφτόμασταν, όπως κάθε καλοκαίρι τα τρία τελευταία χρόνια, πως τελικά κανείς δεν θα φύγει από την Αθήνα τον Αύγουστο γιατί δεν έχει χρήματα για διακοπές, να που βρισκόμαστε πάλι λίγοι και καλοί σε μια άδεια πόλη. Κι αν υπολογίσουμε πως παραμονή και ανήμερα Δεκαπενταύγουστου θα αποχωρήσουν και τα τελευταία πλήθη, αυτή η εβδομάδα από την Τετάρτη ως την Κυριακή θα είναι ιδιαιτέρως «μοναχική».

Σιγά μη σκάσουμε! Αντίθετα, όσο πιο λίγοι, τόσο το καλύτερο. Μπορεί η πλειοψηφία των μαγαζιών να είναι κλειστά, αλλά υπάρχουν επιλογές για διασκέδαση και χαλάρωση στην Αθήνα, ακόμη και την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Να μερικές ιδέες:

*Θερινό σινεμά
Δροσιά και έβδομη τέχνη κάτω από τα αυγουστιάτικα αστέρια: Μπαίνουμε στην αναζήτηση κινηματογραφικών προβολών του in2life, παίρνουμε ιδέες και από τις σινεφίλ επανεκδόσεις του Αυγούστου, διαλέγουμε ταινία και γυρνάμε αυτόματα τον «διακόπτη» σε διάθεση διακοπών.

*Διαδρομές στην πόλη
Πάρτε έναν παγωμένο καφέ στο χέρι και γνωρίστε ξανά την πόλη. Από τα Αναφιώτικα μέχρι τα Πετράλωνα, και από το Μετς μέχρι το Θησείο και τα Εξάρχεια, συγκεντρώσαμε εδώ τις πιο νοσταλγικές, όμορφες και αναζωογονητικές βόλτες στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας.

*Δωρεάν events
Συμβουλευτείτε το σχετικό αφιέρωμα του in2life με τα δωρεάν του Αυγούστου και βρείτε αυτά που αντιστοιχούν στην συγκεκριμένη την εβδομάδα – ή σε οποιαδήποτε από τις επόμενες, σίγουρα θα σας χρειαστούν.

*Μπάνιο στην Αττική
Μια βουτιά είναι το αντίδοτο σε κάθε κακοπροαίρετο που θα επισημάνει πως εσείς βρίσκεστε στην πόλη και όλοι οι υπόλοιποι σε διακοπές. Και δεν είναι λίγες οι επιλογές σας. Έχουμε και λέμε:
Ελεύθερες παραλίες: Από το Λαγονήσι ως το Σούνιο, από τη Ραφήνα ως τον Μαραθώνα και από το Πόρτο Ράφτη ως τον Κορινθιακό, συγκεντρώνουμε εδώ τις καλύτερες παραλίες της Αττικής για να δροσιστείτε.
Οργανωμένες παραλίες: Αν πάλι θέλετε ατμόσφαιρα πάρτι, σκιά, μουσική και περισσότερο κόσμο, δείτε εδώ τις προτάσεις μας για «οργανωμένες» βουτιές.  
Πισίνες: Δείτε εδώ μερικές από τις επιλογές σας αν δεν θέλετε να στερηθείτε τις βουτιές, αλλά δεν θέλετε και να οδηγήσετε εκτός πόλης. Μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας σας προσφέρουν την δυνατότητα κολύμβησης και ηλιοθεραπείας με θέα. Κι αν ψάχνετε την πιο οικονομική επιλογή, το Acropolis Hill Hotel στις παρυφές του Φιλοπάππου σας προσφέρει την δυνατότητα χρήσης της μικρής αλλά όμορφης πισίνας του με μόλις 5€.

*Βραδινό μπάνιο
Υπάρχει ωραιότερος τρόπος να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην πόλη από μερικά μακροβούτια κάτω από τα αστέρια και –γιατί όχι;- ένα ξενύχτι στην αμμουδιά μέχρι το ξημέρωμα; Δείτε ποιες παραλίες ενδείκνυνται για το βραδινό σας δεκαπενταυγουστιάτικο μπάνιο εδώ

*Κάψιμο στο διαδίκτυο
Μέρος της αυγουστιάτικης ρουτίνας είναι και οι ώρες που βαριόμαστε να βγούμε από το σπίτι, ή δεν έχουμε πολλή δουλειά στο γραφείο. Έχουμε λύση και γι’ αυτές τις δύσκολες στιγμές: Ιδού δέκα τρόποι να κάνετε την οθόνη του υπολογιστή σας σύμμαχο στον πόλεμο κατά της αυγουστιάτικης ανίας. 

*Μουσικές για καλοκαιρινή διάθεση
Φτιάξτε μια playlist με τα πιο καλοκαιρινά και ταξιδιάρικα τραγούδια, για να ταξιδεύετε έστω και νοερά. Δείτε εδώ τις δικές μας ταξιδιάρικες προτάσεις. 

*Αυγουστιάτικο διάβασμα
Τα best of της φετινής εκδοτικής χρονιάς βρίσκονται εδώ, συγκεντρωμένα από τον «πατριάρχη» της στήλης του Βιβλίου του in2life, για να περάσετε όμορφα αυγουστιάτικα μεσημέρια με την καλύτερη παρέα στο μπαλκόνι σας: Ένα καλό βιβλίο. 

*Summer Sports
Υπάρχουν και επιλογές με περισσότερη αδρεναλίνη. Η ενασχόληση με ένα καλοκαιρινό χόμπι για παράδειγμα, όπως το σερφ, το kitesurfing, το scuba-diving και άλλα water sports που μπορείτε να μάθετε και να τελειοποιήσετε αυτό το καλοκαίρι σε κάποια παραλία της Αττικής. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ

*Τα καλύτερα της τηλεόρασης
Κάθε εβδομάδα, συγκεντρώνουμε στην τηλεοπτική στήλη του in2life τις καλύτερες ταινίες και εκπομπές που προβάλλονται στην μικρή οθόνη – «συντονιστείτε» εδώ και πάρτε ιδέες, αν αυτή η εβδομάδα σας βρει στον καναπέ. 

*Θέατρο στην Επίδαυρο
Στις 16 Αυγούστου, η Γκόλφω σε σκηνοθεσία Καραθάνου περνά από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, και μας δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκδρομή και βουτιές. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ και για την Επίδαυρο εδώ

*Beach bars
Το βράδυ, οδηγήστε λίγο παραπάνω για να βρεθείτε σε ατμόσφαιρα πάρτι και να απολαύσετε δροσιστικά κοκτέιλ πλάι στο κύμα, στα ωραιότερα beach bars της Αττικής. Τα έχουμε συγκεντρώσει εδώ

*Ψωνίστε με την ησυχία σας
Τις ημέρες αυτής της εβδομάδας που λειτουργούν τα καταστήματα, εκμεταλλευτείτε την απουσία των ορδών και κάντε τα ψώνια των εκπτώσεων τώρα, βολτάροντας με άνεση στους διαδρόμους των καταστημάτων.

*Πανηγυρίστε
Δεκαπενταύγουστος για τους πιο παραδοσιακούς σημαίνει ελληνικό γλέντι και καλτ εορτασμοί με παϊδάκια και κλαρίνα σε πλατείες αλά παλαιά. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μπορείτε να βρείτε την παραδοσιακή σας γωνιά το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου σε διάφορα μέρη της Αττικής. Συγκεκριμένα, αυτή την Πέμπτη «πανηγυρίζουν» οι περιοχές της Χασιάς (δήμος Φυλής,) και του Αμαρουσίου, ενώ στην ανατολική Αττική θα στηθεί πανηγύρι γύρω από τους ναούς της Παναγίας στο Μάτι και στον Ωροπό (Παλάτια).

*Ανοιχτά bars τον Αύγουστο
Τα περισσότερα στέκια θα τα βρείτε κλειδαμπαρωμένα αυτή την εβδομάδα, αλλά υπάρχουν κι εκείνα που μένουν στις επάλξεις για όσους δεν θα απουσιάσουν. Μερικά από τα αγαπημένα μας μπαράκια που δεν θα κλείσουν καθόλου τον Αύγουστο είναι το Drunk Sinatra στο κέντρο, τα A for Athens και 360 στο Μοναστηράκι, το Λουκούμι στην πλατεία Αβησσυνίας και ο κήπος του Six D.O.G.S. Κι αν προτιμάτε να την βγάλετε ακόμα πιο φθηνά, οργανώστε ένα καλοκαιρινό πάρτι στο σπίτι, τον κήπο ή την αυλή σας, καλέστε όσους φίλους σας «συμπάσχουν» και όλα θα γίνουν ευκολότερα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v