H έξοδος του Σαββάτου με Jazz και ποτάκι στο Θησείο

Η βόλτα μας αυτό το Σάββατο περιλαμβάνει ζωντανή jazz μουσική σε μια πανέμορφη αυλή, νόστιμο τσιμπολόγημα και ποτάκι στο Θησείο. Ακολουθήστε μας.
H έξοδος του Σαββάτου με Jazz και ποτάκι στο Θησείο
Η προοπτική της εξόδου στο κέντρο της πόλης πάντα μας βάζει σε… πειρασμό, πόσο μάλλον αυτήν την περίοδο που ο κόσμος αραιώνει, η βαβούρα μειώνεται και μπορούμε να απολαύσουμε το φαγητό/ποτό/οτιδήποτε μας ψυχαγωγεί χωρίς να χρειάζεται να φορέσουμε ωτοασπίδες και να νοιώθουμε ωσάν σαρδέλες.

Αυτό το Σάββατο λοιπόν, περιμένουμε να πέσει ο ήλιος και κατευθυνόμαστε προς Θησείο μεριά όπου αφού απολαύσουμε το καφεδάκι μας στο ομώνυμο και αγαπημένο καφέ, κάνουμε στάση στο όμορφο νεοκλασικό όπου φιλοξενείται το ωδείο Athenaeum. Στην αυλή του, οι μέρες του Αυγούστου αποκτούν jazz διάθεση με την φωνή της Νάσιας Γκόφα και τα πλήκτρα του Γιώργου Βούρου να μας ταξιδεύουν σε μουσικά μονοπάτια αυτοσχεδιασμού και αγαπημένων μελωδιών. Η είσοδος για τις Jazz βραδιές του Ωδείου είναι ελεύθερη, ενώ το event ξεκινά στις 22.00. 

Επόμενη στάση, γευστική τώρα, το Kabar. Στους δύο ξεχωριστούςtoy χώρους, που επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά έχουν και ο καθένας την δική του είσοδο, φιλοξενούνται ένα υπέροχο εστιατόριο και ένα cool μπαράκι. Το βιομηχανικό design κυριαρχεί στη διακόσμηση και των δύο, με τους πέτρινους τοίχους και τα μεγάλα, πολύχρωμα φωτιστικά να κάνουν ωραία αντίθεση με τα «γυμνά» πατώματα και τα μαύρα πλαίσια στις μεγάλες τζαμαρίες.

Και από γεύσεις; Στο μενού του Kabar συναντάμε μια σειρά προτάσεων βασισμένων στην ελληνική παράδοση, με ένα ελαφρύ δημιουργικό twist. Ο κρασάτος κόκορας, για παράδειγμα, παντρεύεται τέλεια με πορτοκάλι, και το σύνολο λούζει τις χωριάτικες πατάτες, τηγανισμένες με τη φλούδα τους, που τον συνοδεύουν. Το κοκκινιστό μοσχαράκι μαγειρεύεται με μανιτάρια, ενώ το μεσσηνιακό ταλαγάνι σερβίρεται επάνω σε καλοψημένες πιτούλες, συνοδεία φρουτένιας μαρμελάδας που του ταιριάζει γάντι. Υπολογίστε στα 20 με 25€ ανά άτομο συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικού χύμα κρασιού.

Αν η παρέα τραβάει (και άλλο) ποτάκι, τότε η αυλή του TAF είναι ό,τι πρέπει. Συμπαθητικά cocktails, multi culti μουσική και νεανική ατμόσφαιρα χαρακτηρίζουν το bar στον πολυχώρο της Νορμανού, ο οποίος ενδείκνυται για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Το ποτό κοστίζει 7€, το απλό cocktail 8€.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v